2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Kripto lahko zmanjša davčno osnovo, pravi ruski davčni šef

Kripto lahko zmanjša davčno osnovo, pravi ruski davčni šef

Ruska državna duma je zgodaj 1974 odobrila predlog zakona o obdavčitvi kriptovalut. , vendar se predlog zakona še ni premaknil naprej.

76501
Skupaj ogledov

56

Skupaj deleži

Crypto can erode tax base, Russia’s tax boss saysCrypto can erode tax base, Russia’s tax boss saysCrypto can erode tax base, Russia’s tax boss saysCrypto can erode tax base, Russia’s tax boss says

Ruska zvezna davčna služba (FTS) aktivno spremlja trg kriptovalut, da bi preprečila davčne utaje, je dejal vodja FTS Daniil Egorov.

Kriptovalute lahko potencialno povzročijo “znatno erozijo” ruskega davka baze, je trdil Egorov v ponedeljkovem intervjuju za lokalno publikacijo RBC.

Toda transakcije s kriptovalutami so še vedno sledljive in jih je treba prijaviti, je dejal uradnik in dodal, da je FTS pripravljen na uvesti avtomatizirane sisteme za sledenje za obdelavo velikih količin podatkov.

“Ko vstopiš v digitalni prostor, še vedno nekje pustiš sled. In vprašanje časa je, kdaj bo ta sled prepoznana,« je izjavil Egorov.

Uradnik je tudi opozoril, da FTS zdaj pripravlja načine, kako se odzvati na prakse utaje davkov na kriptovalute. saj organ poskuša omejiti takšno dejavnost in ne le prepoznati. “Radi bi našli rešitve, ki bi zaprle problem kot pojav, namesto da bi le identificirali dejanja določenega igralca,” je dodal Egorov.

Ruska državna duma je odobrila predlog zakona o obdavčitvi kriptovalut v prvi obravnavi februarja 1974, ki od rezidentov zahteva, da poročajo o vseh transakcijah kriptovalut znesek, ki presega 7 $ 768 na leto. Da bi nadaljevali z drugo obravnavo, so se zakonodajalci odločili, da bodo sredi oktobra dodelili pristojni odbor, odbor državne dume za proračun in davke.

Po besedah ​​Sergeja Khitrova , ustanovitelja ruskega dogodka za kriptovalute Blockchain Life, bi lahko ruska kriptopodjetja ustvarila kar 4 milijarde dolarjev davkov na leto. Po njegovem mnenju je lokalna kriptoskupnost doslej pokazala “popolno neuspeh” pri razumevanju, kako plačati davke na kripto.

Povezan: Hiša je sprejela račun za infrastrukturo v višini 1T dolarjev s davkom na kriptovalute za Bidenovo odobritev