17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Kripto odnos z Elonom Muskom: veleposlanik ali odgovornost?

Kripto odnos z Elonom Muskom: veleposlanik ali odgovornost?

Ko je izvršni direktor Tesle Elon Musk razkril izpostavljenost Bitcoin-a (BTC) svojega podjetja in napovedal začetek kriptoplačil, je BTC vzletel, da je dosegel najvišjo vrednost. Kmalu zatem pa je Musk začel tweetati o zaskrbljenosti zaradi vpliva BTC na okolje, Tesla pa je spremenil svojo politiko kripto plačil, zaradi česar je Bitcoin izgubil polovico vrednosti in celoten kripto trg kapituliral. Skratka, mošus tvitne mlačno podporo za kripto, cene pa naraščajo; Musk je objavil meme, ki namiguje na njegov “razhod” z Bitcoinom in cene se znižujejo.

Za sektor, ki nagrajuje predvsem razkroj in široko porazdelitev gospodarske moči, ima prostor kriptovalut izročil enemu človeku preveč moči nad svojo usodo. Upamo, da bo kripto trg prej kot slej prebolel svojo mošusno odvisnost. Na tej točki pa je pogovor tehnološkega mogota na Twitterju eden najvplivnejših eksogenih dejavnikov, ki premikajo cene digitalnih sredstev.

Na koncu je kdo gospod Musk za kripto industrija – ekscentrični prijatelj, nasprotnik ali preprosto milijarder, ki se zabava in se zabava s triljonom vrednim trgom?

Čeprav je nemogoče vedeti, kaj ima kontroverzni milijarder v mislih, obstaja nekaj prostora za ocene, kaj lahko njegova prisotnost dolgoročno pomeni za industrijo, pa tudi izobražena ugibanja o njegovih stališčih in motivacijah.

Kripto vplivnež # 1

Muskov vpliv na vrednosti kripto sredstev od danes ne kaže nobenih znakov upada. Nazadnje je Musk tvitnil odgovor na članek Cointelegraph, kjer je mimogrede artikuliral pogoje, ki lahko vodijo k temu, da je Tesla spet začel sprejemati Bitcoin transakcije. In ugani, kaj se je zgodilo potem? Tako je: Bitcoin je čez noč izterjal nekaj tisoč dolarjev.

To je ravno tisto, kar se nanaša na BTC, zato ga lahko štejemo za “resnega”. Ločeno poglavje Musk-kripto sage je njegovo – verjetno jeziček – sodelovanje z različnimi altcoini, ki lahko v nekaj urah pomnožijo svojo tržno kapitalizacijo kot odgovor na njegove tweetove. Musk je od sistematičnega podpiranja glavnega memecoin-a Dogecoin (DOGE) do bolj nejasnih, a grozljivih predmetov, kot je kovanec CumRocket (CUMMIES), povezan s porno industrijo, imel v rokah kar nekaj gibanja cen.

Neželeni učinki Muskovih norčij na kripto industrijo so dobro dokumentirani. V prvi vrsti so tu mali vlagatelji, ki so se pri direktorju Tesle navdihnili za trgovanje, ki jih stane več, kot bi si lahko privoščili. Zagotovo je veliko več tistih, ki so izgubili izgubo, ne da bi se Muska pazili, in postali žrtev padcev na celotnem trgu, ki so jih sprožile njegove eskapade.

Na področju industrije je nedavna volatilnost nevihte ovirajo nadaljnje ustvarjanje slovesa digitalnega premoženja kot zrelega in varnega razreda premoženja. Kot novinec, ki išče alternativno mesto za parkiranje svojega denarja, kako verjetno bi bil navdušen nad naložbo, ki lahko pade 40% v enem dnevu po naključnem tvitu? Zaskrbljujoče je, da lahko takšna prilagodljivost potencialno škodljivemu tržnemu ravnanju pritegne neželeno regulativno pozornost na prostor kriptovalut.

Povezano: Špijuniram s svojim lasersko oko: fenomen Twitterja, s katerim Bitcoin postane mainstream?

Nekateri še vedno verjamejo, da obstaja je navzgor nestanovitnost, ki jo Musk ohranja, kot je za Cointelegraph povedal Mati Greenspan, ustanovitelj in izvršni direktor finančnega svetovalnega podjetja Quantum Economics, “Muskova vpletenost v kripto prostor je neto pozitivna. Volatilnost je že dolgo hvaljena kot gonilna sila obsega in s sprejetjem. “

Vendar pa se drugi strinjajo s stališčem, da kakršni koli benigni rezultati izhajajo iz Muskove kripto-povezane objave, so negativni prevladujejo z veliko razliko. Dean Steinbeck, soustanovitelj in glavni operativni direktor ponudnika blockchain rešitev Horizen Labs, je za Cointelegraph povedal:

“Moškovo vedenje je kripto močno škodovalo. Najprej je ohranil argument rdečega sleda, da je Bitcoin škodljiv za okolje. Ta argument je lažen in ga ohranjajo projekti s skritim motivom. Drugič, Musk opozarja na njegove ljubiteljske tvitove, ki podpirajo sranje meme kovance, ki nimajo nobene pomembne vrednosti. “

Steinbeck je nadalje menil, da Musk” ni nič bolj kot sociopatski milijarder, ki o kripto skoraj nič ne ve, a verjame, da je strokovnjak. «

Zakaj?

Mnogi v kripto vesolje se sprašuje, kaj je Muskova motivacija za izpuščanje pogosto protislovnih, a zanesljivo tržnih tvitov. Je lahko tako nizko in grobo kot manipuliranje cen kovancev za dobiček? Ali pa so tviti stranski produkt dobronamernega učnega procesa z vsemi napakami? Ali pa je večina le za zabavo?

Zdi se, da je hipoteza o zabavi še posebej vplivna in nekateri udeleženci kripto trga z njo niso zabavni.

) Drugi kripto vplivalci pa so volji Teslovega izvršnega direktorja pripravljeni dati dvom. Brock Pierce, vlagatelj kriptovalut in predsednik fundacije Bitcoin, ne misli, da so Muskova dejanja, ki vplivajo na digitalno premoženje, nenamerna, zato je Cointelegraphu dejal:

“ Izgleda kot je bil zelo odziven na različna mnenja in spoznanja, ko se je spustil v kripto “zajčjo luknjo”, vendar mislim, da to z njegove strani ni bilo oportunistično. Mislim, da tudi on, tako kot to počne v mnogih panogah, poskuša globlje in globlje razumeti. Izobraževanje ni linearna pot in on gre skozi lasten postopek in to počne zelo javno, ker ima veliko slednikov. «

Pierce dodal, da ker kriptovalutna skupnost ponavadi odpušča, še vedno obstaja verjetnost, da bi bil Musk lahko zelo pomemben zagovornik prostora, pod pogojem, da se bodo njegovi nameni srednjeročno in dolgoročno izkazali za resnične.

Povezano: Zvon smrti za kitajske kriptokopalnike? Težave v gibanju po zatiranju vlade

Mnenja se glede zadnja možnost. Na vprašanje, ali je Musk v kripto skupnosti dokončno pokvaril svoj ugled, je Greenspan odgovoril:

“Poudarljivo, da. Ljudje v vesolju so pretežno bolni in utrujeni od njegovega muhastega posredovanja na trgih. «

Greenspan je povzel priljubljeno mnenje tako, da je dejal, čeprav so mnogi srečni če želite nadaljevati s smehom, je večina v resnici ujetih.

Če slednje velja za kritično maso udeležencev kripto trga, je to lahko dobra novica. Potrebna bo precejšnja “mošusna utrujenost”, da se razbije “mošusni urok” in osvobodi celoten razred premoženja muhastega vpliva ene same močne osebe.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments