18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Kripto par pravi sodišču, da IRS nima pravice do obdavčenja na novo...

Kripto par pravi sodišču, da IRS nima pravice do obdavčenja na novo izkopanih kovancev

Kovanci, zasluženi z vložkom, so “ustvarjeni” in niso obdavčljivi, dokler jih ne proda en par v ZDA

7002 Skupno ogledov

00 Skupaj delnice

Crypto couple tells court the IRS has no right to tax newly mined coins

Par, ki vlaga v kripto, je v pritožbi na zvezno sodišče trdil, da kovanci, pridobljeni z rudarjenjem ali vložki, niso obdavčljivi, dokler niso prodani.

Zakonca Tennessee zahtevata vračilo denarja pri Upravi za notranje davke (IRS) in sta v torek, maja pri ameriškem okrožnem sodišču v srednjem okrožju Tennessee vložila pritožbo 25.

Joshua in Jessica Jarrett trdita, da zaslužek od vložkov ni obdavčljiva transakcija, ker predstavlja ustvarjanje premoženja. To so primerjali s pekom, ki je naredil torto, ali avtorjem, ki je napisal roman.

Zakon 360 je poročal, da je sodišče zaslišalo, da je Jarrett uporabil svoja sredstva za ustvarjanje 8, 876 nove enote žetonov Tezos (XTZ) v 66657 in še nobenega od njih ni prodal. Primer temelji na predpostavki, da so bila kripto sredstva “ustvarjena” in niso bila prodana, zato od njih ni ustvarjen dohodek ali dobiček.

V pritožbi je Jarrettovi so navedli, da želijo ZDA z zvezno zakonodajo o davku na dohodek narediti nekaj brez primere, to je davčna ustvarjalna dejavnost in ne dohodek, in dodal:

„Obdavčitev novonastalih tort, knjig ali žetonov kot dohodka bi imelo daljnosežne in škodljive učinke na davkoplačevalce in ameriško gospodarstvo ter ni podprto z zakonikom o notranjih prihodkih, predpisi, sodno prakso ali ustavo. ”

Par je navedel 1920 Zadeva Vrhovnega sodišča, ki je presodilo, da mora dohodek vključevati “prihod”. Premoženje davčnega zavezanca ne “pride”, ampak gre ven, so navedli. Druga sodba 1955, v kateri je sodišče dohodek označilo kot „primere nedvomnega dostopa do bogastva, ki je bil jasno uresničen in ki imajo davkoplačevalci popolno oblast “, je bil uporabljen za varnostno kopiranje zahtevka.

Par je prijavil žetone kot” drugi dohodek “na svojih davčnih napovedih, kar je povzročilo plačilo 9 USD , 407 na IRS. Vračilo v višini 3 USD 293 plačano v zvezni dohodnini in ($ povečanje davčnih olajšav, ki je posledica zmanjšanja njihovega dohodka je bil zaprošen.

Odvetnik para David L. Forst je izjavil, da obstaja „100 leta davčne zakonodaje “kot pravni precedens, da novonastalo premoženje ni obdavčeno.

V začetku marca je Cointelegraph poročal, da je davčna uprava pojasnila, da kripto vlagatelji, ki so digitalna sredstva kupili le z uporabo fiat-a in v tem času niso prodali ni treba poročati o omenjenih dejavnostih.

maja 20, poročali so, da je ameriško ministrstvo za finance za borze in skrbnike pozvalo, naj poročajo o kripto transakcijah, večjih od $ 10, 00 0 na IRS .

Prejšnji članekUniswap v3 je videti nastavljen na lestvico dva na Arbitrum in Optimism
Naslednji članekRen lansira most na Polygon za sedem najboljših kripto sredstev

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments