18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Kripto podjetja, ki ne izpolnjujejo standardov AML, pravi britanski minister

Kripto podjetja, ki ne izpolnjujejo standardov AML, pravi britanski minister

Samo pet kripto podjetij je prejelo registracijo FCA AML, potem ko je organ lani postal uradni nadzornik pranja denarja za kripto podjetja.

15918 Skupno ogledov

8 Skupaj delnice

Crypto firms not meeting AML standards, says UK minister

Podjetja s kriptovalutami v Združenem kraljestvu se po besedah ​​visokega uradnika trudijo izpolniti standarde za preprečevanje pranja denarja, ki jih je postavil organ za finančno poslovanje.

John Glen, član Združenega kraljestva Parlament in gospodarski sekretar pri zakladnici sta v petek v uradnih komentarjih opozorila na velike težave v postopku registracije kripto podjetij po predpisih AML FCA.

Po besedah ​​uradnika je od maja je FCA prejelo registracijo le pet kripto podjetij 24 po tem, ko je organ januarja postal uradni nadzornik AML kripto industrije v Združenem kraljestvu 2020 .

“Od do danes ocenjenih podjetij r 90% je umaknilo svojo prošnjo po posredovanju FCA. Obstajajo 167 podjetja s kriptoaktivami z izjemnimi aplikacijami, «je opozoril Glen. Dodal je, da 77 imajo nova kripto podjetja vloge do popolne ocene .

Sekretar je omenil, da FCA prav tako ni mogel obdelati in registrirati vseh vlog do prejšnjega roka zaradi velikega števila podjetij, ki niso sprejela zanesljivih nadzornih okvirov za boj proti pranju denarja. in zaposliti ustrezno osebje. Kot tak je FCA vzpostavil “začasni režim registracije”, ki kripto podjetjem omogoča, da nadaljujejo trgovanje do 9. julija do sprejetja odločitve.

Glen je tudi izjavil, da je zakladnica njenega veličanstva redno stik z FCA ter industrijskimi združenji, podjetji in potrošniškimi organizacijami glede pomislekov glede obsega finančnih storitev, povezanih s kripto. Opozoril je, da je HM Treasury januarja objavila posvetovanje o širšem regulativnem okviru kriptokripta s poudarkom na stabilkointih:

“Vsak prihodnji regulativni režim za kriptoasete, ki ga je vlada določila v luči tega posvetovanja, si bo prizadeval uravnotežiti potencialno tveganje za potrošnike z željo po spodbujanju konkurence in inovacij v industriji.”

FCA je letos razširil svoj regulativni nadzor nad kripto industrijo. Marca je organ objavil načrte, da bo od kriptopodjetja zahteval letna poročila o finančnih zločinih. Pred tem je finančni nadzornik prepovedal britanskim podjetjem, da ponujajo izdelke kripto izvedenih finančnih instrumentov, vključno s terminskimi pogodbami in vrednostnimi papirji, s katerimi se trguje na borzi, maloprodajnim strankam.

Prejšnji članekAvstralski davčni urad: Prijavite kripto dobiček ali kako drugače
Naslednji članekBitcoin se lahko še vedno zniža na 20 tisoč dolarjev, vendar ostaja strategija zmagovanja, kažejo podatki

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments