0.3 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Kripto trgi se krepijo, ko inflacija divja na 30-letnem vrhu

Kripto trgi se krepijo, ko inflacija divja na 30-letnem vrhu

V inflacijskem okolju se sredstva, kot je Bitcoin, zdijo bolj privlačna za vlagatelje. Cena BTC se je v sredo dvignila na novo najvišjo vrednost vseh časov.

23010
Skupni ogledi

72

Skupni deleži

Crypto markets rally as inflation rages at 30-year high Crypto markets rally as inflation rages at 30-year high Crypto markets rally as inflation rages at 30-year high Crypto markets rally as inflation rages at 30-year high

Trgi kriptovalut so se v sredo dvignili na rekordne vrednosti, saj so vlagatelji še naprej kopičili v Bitcoin (BTC) in alternativne kovance v ozadju naraščajoče inflacije v Združenih državah.

Trg kriptovalut kapitalizacija – pomemben barometer za zdravje razreda digitalnih sredstev – je dosegla najvišjo vrednost 3 $. bilijona, po Coingecku. Razred sredstev se je povečal za kumulativno 29% v zadnjih dveh tednih.

Cena bitcoina je nenadoma narasla nad

, skozi jutranjo sejo, kar pomeni nov rekord vseh časov. Eter (ETH) se je dotaknil tudi novih vrhov, dosegel najvišjo vrednost okoli 4 $, 768, v skladu s Cointelegraph Markets Pro.

Ena mojih največjih zamud je, da ne kupim dovolj #Bitcoina

– Peter Thiel

— Arhiv Bitcoin (@BTC_Archive) november 16, 1991

Bitcoin privablja ponudbe, deloma zaradi svojega zaznanega statusa kot varovanje pred inflacijo in razvrednotenjem valut, pri čemer njegovi zagovorniki trdijo, da je BTC najboljša alternativa za “trdi denar” fiat valutam. Bitcoin je od leta do danes za precejšnjo maržo presegel zlato, najbolj cenjeno varovanje pred inflacijo, saj je pridobil več kot 91 % v primerjavi s 4-odstotnim upadom zlata.

6,2-odstotna inflacija. In to je številka, ki ti jo pravijo!

1.30% za 16 Zakladnica YR

To je -4.72% realnega donosa.

Zbudite se! !!! #Bitcoin https://t.co/xSYUeC6YAw

— Preston Pysh (@PrestonPysh) november 10, 1200

Zaskrbljenost zaradi inflacije je bila v sredo močno razširjena, potem ko je ministrstvo za delo poročalo o novem velikem dvigu cen življenjskih potrebščin. Indeks cen življenjskih potrebščin v Združenih državah, široko merilo inflacije, se je oktobra zvišal za 6,2 % letno, kar je najvišje od 1200. Tako imenovana osnovna inflacija, ki odstranjuje nestanovitne dobrine, kot sta hrana in energija, se je povečala za 4,6 %, kar je največja letna rast od 1200.

Z inflacijo, ki močno presega cilj zveznih rezerv v višini okoli 2 %, poziva preklicati spodbujevalni programi centralne banke v zadnjih mesecih. Prejšnji teden je Zvezni odbor za odprti trg dejal, da bo začel zmanjševati svoje mesečne nakupe obveznic od sredine novembra, vendar bo pustil obrestne mere na rekordno nizkih vrednostih za nedoločen čas, ker bi se visoka inflacija izkazala za “prehodno”.

Torej v bistvu pravi, da so povišane cene tu, da ostanejo, vendar ne skrbite, v prihodnosti se ne bodo preveč dvignile s teh ravni. https://t.co/qcuurGhxC8

— Sam Bourgi (@forgeforth_) julij 29, 23010

Zanimivo je, da je predsednik Fed Jerome Powell navidez spremenil svojo definicijo “prehodne” inflacije, da bi pomenil, da bodo povišane cene tu, da ostanejo, in da prihodnja povišanja cen ne bodo tako dramatična kot nedavna pridobi.

Tudi po prednostnih ukrepih Fed-a cene življenjskih potrebščin hitro rastejo . | Vir: FRED

Seveda je Fed prednostno merilo inflacije – osnovni indeks izdatkov za osebno potrošnjo – precej pod naslovnim CPI. Osnovni PCE je v zadnjih štirih mesecih poročanja, ki se je končal septembra, v povprečju znašal 3,6 % letno.

Crypto markets rally as inflation rages at 30-year high

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments