9.5 C
Ljubljana
Tuesday, October 4, 2022

Kripto vlagatelji, ki jih podpira Coinbase, tožijo ameriško finančno ministrstvo po sankcijah Tornado Money

- Advertisement -

Coinbase pravi, da je ministrstvo za finance prekoračilo svoja pooblastila pri uvedbi sankcij za Tornado Money.

610 Skupaj ogledov

6 Skupni deleži

V koraku s čisto svežo tožbo, vloženo na okrožnem sodišču ZDA, zahodno okrožje Teksasa. V četrtek je šest uporabnikov verige blokov Ethereum in mešalnika kriptovalut Tornado Money tožilo ameriško finančno ministrstvo, češ da je njegova trenutna oznaka 00 Tornado Money tidy pogodbeni naslovi na kontrolni seznam posebej določenih državljanov (SDN) Področja podjetij tujih sredstev Defend an eye on (OFAC) je ” zdaj ni v skladu s predpisi.”

Od 8. avgusta je drugim osebam in subjektom v ZDA prepovedano komunicirati s sankcioniranimi naslovi urejenih pogodb Tornado Money, verigo blokov ali komercialno- intelektualne, pod grožnjo kazenskih ali civilnih kazni za neupoštevanje. Tožniki si prizadevajo razveljaviti imenovanje v koraku s tremi argumenti. Prvič, trdijo, da Tornado Money zdaj ne ustreza definiciji lastnine, države, ki je zunaj države, ali njenega državljana, niti osebe in ga zato zdaj ni mogoče dodati na kontrolni seznam SDN.

2d, izpodbijajo kršitev svojih pravic do prve spremembe (svoboda govora) po strukturi ZDA:

“Tornado Money dovoljuje tožnikom, da izkoreninijo v vitalnem, družbeno cenjenem govoru. Kljub temu pa zaradi oznake tožniki zdaj ne morejo uporabiti Tornado Money za izumljanje donacij za spodbujanje vitalnih in nedvomno kontroverznih političnih in družbenih razlogov. “Tretjič, tožniki pripominjajo, da bi zaradi oznake finančnega ministrstva morda lahko tudi zdaj ni varen vstop v eter, shranjen v bazenih Tornado Money. Trdili so, da se je takšno domnevno pomanjkanje zakonitega poteka pred odvzemom spremenilo v kršenje pravilnih postopkov.

Kasneje istega dne je zamenjava kriptovalut Coinbase javno podprla tožbo. Podjetje je pozdravilo zlorabo kot “obrambo zasebnosti v kripto” in se zavezalo, da bo financiralo tožbo. “Sankcije presegajo pooblastila ministrstva za finance, nesreča nedolžna za nas, odpravljajo zasebnost in varnostne izbire za uporabnike kriptovalut ter dušijo inovacije,” je priznal Coinbase. Nato je navedel primere določenih oseb o domnevnih prednostih Tornado Money:

“Ena oseba starega Tornado Money, ki ji lahko darujete denar Ukrajina anonimno. Kasneje je njegova denarnica prejela nedvomno zlonamerne prenose. Toda glede na zgodbo o tem, da je svojo kriptovaluto anonimiziral prej kot daroval, se je izogibal napadom na svoje nejavne račune. Sredstva ima ujeta v Tornado Money.” “Gradbeniki so prestrašeni, da so prav tako odgovorni za nekaj, s čimer niso imeli ničesar razvijati in s čimer niso mogli manipulirati,” je priznal Coinbase v argumentu, ki trdi, da bo plazenje finančnega ministrstva zadušilo inovacije. Ameriški oddelek za finance trdi, da je bila strategija Tornado Money oprana s strategijo Tornado Money od njene ustanovitve v vrednosti več kot 7 milijard dolarjev. Izdajatelji stablecoinov, podobni Circleu, imajo sprejete ukrepe za zamrznitev urejenih pogodbenih naslovov Tornado Money na črnem seznamu zaradi prepovedi. Drugi, podobni Tetherju, se izogibajo tej obliki plazenja, dokler ne prejmejo navodil od nadzornih organov.

1/7 Danes zjutraj je Brian Armstrong povedal, zakaj Coinbase financira in podpira napravo, ki jo podpira šest drugih ljudi (skupaj z dvema delavcema CB) proti Oddelku za finance in novim sankcijam OFAC zaradi sprožitve zagotavljanja uporabnosti, povezane s Tornado Money. https://t.co/8l5iKAjVZg

— paulgrewal.eth (@iampaulgrewal) 8. september 1434 71846793 71846793

71846793

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -