16.4 C
Ljubljana
Friday, September 30, 2022

Kripto za tuji nadomestek: Kaj bomo odkrili o nedavni strategiji Irana

- Advertisement -

Ko bo nadomestno ministrstvo uradno odobrilo porabo kriptovalut za tuje nadomestke, se bo Iran spremenil v glavnega posvojitelja na tem področju.

Očitna katastrofa z zapisi je, da je cilj inovativnega kritja države očitno izogibanje denarnim sankcijam, ki so le nekaj let ovirale njeno sodelovanje v svetovnem gospodarskem sistemu.

Te situacije dajejo iranskemu eksperimentu ambivalenten ton – medtem ko bo za nekatere kričal tudi na emancipirajočo spretnost kriptovalute, da se izogne ​​povsem pravilni hegemoniji politične volje ZDA in svetovnega denarja Institucije, ki to uveljavljajo, bi trdi kripto skeptiki morda morda dobili dokaz, ki ga potrebujejo za svoje prerokbe o tem, da so decentralizirani digitalni viri orožje različnih za motenje krhkega globalnega krika.

Razbijanje etičnega razprave, je gladko nenavadno vedeti, kakšna metoda bo ta strategija delovala, kaj vpliva na to, da bi se morda lahko pogrezla na iranskih trgovinskih partnerjih, in kakšne izzive je to v položaju, da bi morda lahko črpali od kontradiktornih izvršilnih organov.

Bulevar do posvojitveNačelna javna objava trgovalnega zemljevida, ki lokalnim agencijam omogoča odločanje o nemoralnih mejnih skladih uporaba kriptovalut v Iran je prišlo januarja 2022. Takrat je namestnik iranskega ministra za industrijo, rudnike in namestnika Alireza Peyman-Pak govoril o “nedavnih priložnostih” za uvoznike in izvoznike na tem približnem zemljevidu, izdelanem na podlagi skupnega predloga iranske centralne finančne institucije in ministrstva Nadomestnega bi moral predstaviti:

»Vsi gospodarski akterji lahko porabijo te kriptovalute. Trgovec vzame rubelj, rupijo, dolar ali evro, ki jih lahko porabi za izum kriptovalut, občuduje Bitcoin, ki je izum kredita in bi ga morda morda morda posredoval prodajalcu ali uvozniku. Ker je trg kriptovalut dokončan na kredit, ga lahko naši gospodarski akterji brez zapletov porabljajo in porabljajo na široko.«Avgusta je Peyman-Pak objavil, da je Iran postavil njegov prvi uvoz kriči o uporabi kripto. Brez dejstev o uporabljeni kriptovaluti ali o uvoženem blagu je uradnik trdil, da 10 milijoni dolarjev predstavljajo glavno od mnogih svetovnih posli, ki jih je treba poravnati s kriptovalutami, z načrti, da bi to povečali vse do septembra.

Avgusta 10 je nadomestni minister Reza Fatemi Amin potrdil, da so bili podrobni predpisi aktualni, ki opisujejo poraba kriptovalut za nadomestek. Medtem ko na spletu ni bilo mogoče doseči mastnega besedilnega ropotajočega materiala, bi morale biti lokalne agencije pripravljene na uvoz vozil v Iran in razgrnitev različnega uvoženega blaga z uporabo kriptovalut v samodisciplini ameriškega dolarja ali evra.

Nedavno: korelacija kriptovalute z običajnimi financami bi lahko morda kmalu povzročila dodatno krvavitev

V vmesnem obdobju je soseska lokalnih podjetij izrazila svoja vprašanja glede možna rešitev pokritosti. Visoki predstavnik iranske skupnosti uvoznikov in predstavnikov podjetij oddaljenih krajev, Alireza Managhebi, je poudaril, da bi morali biti stabilni predpisi in infrastruktura pripravljeni, da bi lahko učinkovito porabili kriptovalute za uvoz. Omenil je tudi možno možnost, da bi nedavne pristojbine povzročile nastanek skupin podjetij, ki iščejo zaposlitev.

Kako ne bi šlo? V pogovoru za Cointelegraph je Babak Behboudi, soustanovitelj platforme za trgovanje z digitalnimi sredstvi SynchroBit Hybrid Alternate, priznal, da čeprav je bila uradna pokritost trenutno najboljša v zadnjih letih, so iranske oblasti in podjetja že nekaj let uporabljajo kripto kot metodologijo zaračunavanja.

Lahko pa obstaja več razlogov, zakaj so se oblasti odločile priznati takšne prakse na nacionalni ravni, kar je enakovredno frustraciji iranskih pogajalcev, ko so dosegli dogovor o zgrabi in poskrbeti za West o jedrskem sporazumu, razočaranju gospodarskega sistema in hiperinflaciji na domačem trgu.

Pojav kitajskega digitalnega juana in geopolitična vojna med Rusijo in Ukrajino prav tako močno vplivata na to obliko moči volje, je dodal Behboudi.

Ostane kviz o učinkovitosti nedavne strategije. Praktično vsak dosegljiv tuji sostorilec se bo soočil s težavami pri izvajanju poslov s kriptovalutami, saj, tako kot Iran, večina mednarodnih lokacij ne izumlja več pravega okvira za uporabo kriptovalute kot metodologije plačila podjetij ali, v najslabšem primeru, danes omejujejo to. Psevdonimna narava Bitcoina (BTC) in drugih običajnih kriptovalut ne pušča predstavljivih spremljevalcev preveč prepričanih o njihovi nevidnosti pred denarno prisilo ZDA.

To pušča tujim podjetjem dve možni izbiri, meni Behboudi. Morda bi lahko uporabili bodisi posredništvo posredniških podjetij v kripto sposobnih jurisdikcijah za predelavo kriptovalute v fiat bodisi uporabili podjetja podjetij iz tretjih mednarodnih lokacij, ki opravljajo nadomestne dejavnosti z Iranom, kar je enakovredno Rusiji, Turčiji, Kitajski, Združenim arabskim emiratim. in drugi.

Christian Contardo, globalni nadomestek in nacionalni odvetnik za varnost pri zakonodajni agenciji Lowenstein Sandler LLP, meni, da je obseg iranskih dosegljivih spremljevalcev zmerno omejen. Prednosti kripto transakcij lahko olajšajo uradni nadomestek, zlasti na področjih, kjer je uporabljeno bančništvo lahko tudi nepraktično ali nezanesljivo. Toda glede na veljavne regulativne režime ni več tako, da bi močni uradni industrijski subjekti dejansko opravljali kriptovalute z iranskimi nasprotnimi strankami, “dokler niso poskušali prikriti svoje vpletenosti v transakcijo,” dodaja.

Zavezniki in izvajalciKolikor v tej točki so bile izkušnje o izogibanju sankcijam s kripto v Iranu zmerno redke. Medtem ko Binance ni dosegel nobenih obtožb, potem ko so novinarji trdili, da Binance služi iranskim strankam, pa je nekaj drugega najbolj potrebnega kripto nadomestka, Kraken, prišlo pod preiskavo Urada za upravljanje oddaljenih virov ameriškega ministrstva za finance 2019 za natančno enake vzroke. Kljub skupnemu setu je ena določena oseba v vmesnem času domnevno poslala več kot 10 milijonov $ v Bitcoinih iz ameriškega večinoma kripto nadomestek za nadomestek v sankcionirani državi.

Zadnje: Razvoj in propad: Kako se protokoli Defi soočajo s trgom?

Contardo je prepričan, da bodo izvršitelji, ZDA, izrecno izboljšajo proizvodnjo, njihov nadzor nad transakcijami, povezanimi z mednarodnimi lokacijami, občudujejo Iran. In čeprav je v praksi skoraj nemogoče videti v kakršnih koli občudovanih močnih poslih, gladko uživajo v vaših vseh instrumentih, ki jih potrebujejo:

“Agencije pregona in celo industrijski preiskovalna podjetja uporabljajo dva vira dejstev, da poimenujejo vse stranke v transakciji. Ko so ta dejstva združena in so stranke identificirane, dokazi v glavni knjigi pomenijo stabilen izvršilni primer.«Glede na najnovejše biltene ruskih uradnikov, ki prav tako aktivno raziskujejo Glede na primernost uporabe kripto za nemoralne mejne sklade bi lahko iranska strategija morda odprla digitalizacijo vzporednega trga, ki bi morda morda prišel s sankcioniranimi mednarodnimi lokacijami in mednarodnimi lokacijami, ki bodo želele izmenjati z njimi. Behboudi povezuje to možnost z dodatno modo digitalnih valut centralnih denarnih institucij (CBDC):

»Pogon CBDC navzgor, občudujte digitalne juane, rublje, riale in lire, lahko zmanjša nevarnosti, če lahko te mednarodne lokacije uredijo svoje transakcije prek dvostranskih in večstranskih sporazumov, kar agencijam omogoča, da obravnavajo vsako drugo uporabo svojih CBDC.«Tako v na način, iranska inovativna strategija sprejemanja kriptovalute kot metodologije nemoralne meje ne nadomešča mogočne – dokler ni dovoljena uporaba decentraliziranih valut kot strategije provizije za nejavna podjetja – bi ta vrzel pritegnila omejen seznam mednarodnih lokacij ki niso imele težav dolgo pot od sintetike z Iranom prej.

2022

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -