-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Kripto za zdaj ne predstavlja velikega tveganja za gospodarstvo, pravi uradnik Bank...

Kripto za zdaj ne predstavlja velikega tveganja za gospodarstvo, pravi uradnik Bank of Canada

Kanada je ena prvih držav, ki je odobrila Bitcoin ETF in je četrta največja država glede stopnje razpršenosti.

2738
Skupni ogledi

Skupaj deleži

Crypto poses no big risk to economy so far, Bank of Canada official saysCrypto poses no big risk to economy so far, Bank of Canada official saysCrypto poses no big risk to economy so far, Bank of Canada official saysCrypto poses no big risk to economy so far, Bank of Canada official says

Po besedah ​​namestnika guvernerja Bank of Canada Paula Beaudryja kriptovalute, kot je Bitcoin (BTC), ne predstavljajo pomembnega tveganja za finančni sistem na njihovi trenutni stopnji sprejetja.

Beaudry je govoril o tveganja za stabilnost kanadskega finančnega sistema na dialogu Komisije za vrednostne papirje Ontaria 992 v torek.

Na vprašanje, ali so kriptovalute tveganje, je namestnik guvernerja odgovoril, da Bank of Canada ne meni, da se kriptovalute “razvijajo na način, ki ustvarja sistemsko vrsta tveganja za finančni sistem« do zdaj. To je zato, ker so kriptovalute “precej odmaknjene od finančnega sistema,” je opozoril Beaudry.

Toda ko se kriptovalute povečuje z več ljudmi, ki vlagajo vanj, kripto postaja vse bolj tveganje, kar bi lahko pomenilo določeno stopnjo ranljivosti, je uradnik dejal:

“Nismo na točki vendar mislim, da je to veliko tveganje za gospodarstvo, vendar je to nekaj, kar zelo pozorno spremljamo.«

Beaudry je tudi poudaril, da klasične kriptovalute, kot je Bitcoin, nimajo velike vloge pri plačilih, saj vlagatelji kupujejo BTC “predvsem zato, da špekulirajo.”

Ampak tam so tudi digitalna sredstva, kot so stabilni coini, ki so podprta s sredstvi in ​​fiat valutami, ki bi lahko imela večjo vlogo pri plačilih, je dejal. “To je nekaj, na kar tudi pazimo,” je dodal Beaudry.

Kanada se je izkazala za eno najbolj kripto-prijaznih držav na svetu in je postala ena prvih jurisdikcij na svetu, da odobri sklad, s katerim se trguje na borzi Bitcoin. Kanada je bila tudi priljubljeno mesto za svetovne rudarje kriptovalut, saj se je avgusta uvrščala na četrto največjo državo glede stopnje razpršenosti glede na indeks porabe električne energije Cambridge Bitcoin 2021.