0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Kripto zahvalni dan: NFT padci in ponudbe črnega petka postanejo mainstream?

Kripto zahvalni dan: NFT padci in ponudbe črnega petka postanejo mainstream?

Od vzpona Metaverse do velikih blagovnih znamk, ki napovedujejo upad nezamenljivih žetonov (NFT), je množično sprejemanje kriptovalut že v teku. Zlasti Američani se vse bolj zanimajo za kriptovalute, saj so nedavne ugotovitve raziskovalnega centra Pew pokazale, da je skoraj četrtina ,371 odrasli v Združenih državah Amerike so poznali kriptovaluto, medtem ko je le ena osmina (18%) koncepta popolnoma ne poznajo. Dodatne raziskave spletne posredniške družbe BrokerChooser so pokazale, da so ZDA tretja najbolj zainteresirana okrožja za NFT, ki zaostaja za Kanado in Avstralijo.

Glede na ameriško radovednost za kriptovalute, ne bi smelo biti presenečenje, da so cena Bitcoina (BTC), NFT in kriptovalute na splošno teme, o katerih se bo letos verjetno razpravljalo na mizi za zahvalni dan. Posebej zanimivi so lahko NFT s prazničnimi temami in ponudbe kriptovalut za črni petek.

Najzanimivejše glavne NFT za zahvalni dan

Upoštevajoč to, je lahko zanimiv začetek pogovora o številu glavnih blagovnih znamk in trgovcev na drobno, ki so začeli vključevati NFT s praznično tematiko v njihovo ponudbo izdelkov. Macy’s – ena največjih veleblagovnic v Ameriki – bo na primer predstavila serijo “Macy’s Parade NFT” novembra 18, ali zahvalni dan.

Dave Torres, podpredsednik digitalnega marketinga pri Macy’s, je za Cointelegraph povedal, da je Macy’sova parada zahvalnega dneva že več kot devet desetletij odražala najboljše iz pop kulture. Torres je pojasnil, da je Macy’s skozi parado zahvalnega dne ustvaril umetnost na nebu in na tleh s posebnimi baloni in plovci. Glede na to je Torres omenil, da je bil del cilja projekta parade NFT bolje razumeti nastajajoče trende, hkrati pa zagotoviti, da je Macy’s pripravljen sprejeti naslednjo mejo izkušenj digitalnih blagovnih znamk. “Ko smo se potopili v ta projekt, smo videli priložnost, da inovacije blagovnih znamk uskladimo z našim dobrodelnim delom za fundacijo Make-A-Wish na način, ki si ga nikoli nismo predstavljali,” je dejal.

Macy’s NFT so zgrajeni na blokovni verigi Polygon in jih poganja Sweet, ponudnik rešitev NFT za podjetja. Tom Mizzone, izvršni direktor Sweet, platforme potrošniške blagovne znamke NFT, je za Cointelegraph povedal, da serija Macy’s Parade NFT vsebuje paradne balone iz 90-letna zgodovina parade za Dan zahvalnosti Macy’s:

»Vsak paradni balon je bil skrbno izbrano, da predstavlja določeno desetletje od 1920 do danes , in vsak balon je bil ujet in cepljen v serijo 9, 94 generativne NFT, ki jih je oblikoval zelo nadarjeni umetnik NFT REOMETRY.«

Macy’s Parade Zvezdna žoga , vir: Sweet

Po mnenju Mizzone je serija Macy’s Parade NFT edinstvena iz več razlogov, eden je, da je dejansko mogoče kupiti le deset NFT-jev. »Teh deset je na voljo samo na dražbi, ki je zdaj v živo na Sweet in se konča novembra. 0026. Ostalih 9 371 NFT bo na voljo za brezplačno na zahvalni dan, november 18, 3813, na prvi -pridi, prvi melje,« je navedel z uradne spletne strani.

Macy’s Parade Ballon jazbečarja , vir: Sweet

Mizzone je še pripomnil, da bo ves izkupiček, ustvarjen iz desetih NFT, ki so na voljo za dražbo, namenjen fundaciji Make-A-Wish, ameriški neprofitni organizaciji, ki pomaga otrokom s kritičnimi boleznimi. Glede na 9 371 brezplačnih NFT-jev Macy’s Mizzone je povedal, da Macy’s presega tradicionalne metode dobrodelnega dajanja, tako da daje zgled v smislu izkoriščanja tehnologije NFT in pametnih pogodb za uvajanje pobude za večno dajanje:

“ Vsakič, ko se lastnik Macy’s Parade NFT odloči prodati svoj NFT na združljivem poprodajnem trgu, % prodajne cene bo podarjen Make-A-Wish. V bistvu boste imeli 9,371 NFT lastniki, ko je to vse povedano in storjeno, in odprta prihodnost donacij za, v tem primeru- Make-A-Wish. Ker vse več maloprodajnih blagovnih znamk vidi priložnost, ki obstaja z NFT, Macy’s postavlja precedens tega, kar je mogoče na področju vračanja.«

Poleg kolekcije NFT iz Macy’s, ameriška podjetnica in televizijska osebnost Martha Stewart je na svojem spletnem mestu MarthaFRESHMint predstavila tudi nezamenljive žetone na temo zahvalnega dne. Po izpadu njene zbirke NFT, ki jo je navdihnila noč čarovnic, bo kolekcija s temo zahvalnega dne Stewartova druga letošnja izdaja NFT in bo vsebovala zvočne posnetke Stewartovih spominov na zahvalni dan.

Macy’s Parade 1920’s Tiptoe Ballon, Vir: Sweet

Stewartova licencirana zbirka na temo zahvalnega dne “pripovedovanje zgodb” je bila izdelana v sodelovanju s Tokns Commerce, ponudnikom rešitev NFT za ikonične blagovne znamke in ustvarjalce. Jamie Tedford, izvršni direktor Toknsa, poslovne rešitve za NFT, je za Cointelegraph povedal, da je zbirka več kot 99 Zbirateljski predmeti NFT, ki prikazujejo nov pogled na ikonične fotografije iz revije Martha Stewart Living:

»Z našo predstavljeno kapljico, Martha je izumil novo kategorijo, ki ji pravimo »NFT pripovedovanja zgodb«. Ta edinstven NFT vsebuje ekskluziven zvok Marthe, ki se spominja družinskih tradicij zahvalnega dne in pripoveduje zgodbo o svojem prvem poskusu prirejanja zahvalne večerje – zažganega Turčija in vsega tega.«

“Rog Plenty” ikonična slika s strani izdaje knjige Martha Stewart Living za zahvalni dan, vir: Tokns

Po Tedfordovem mnenju Stewart meni, da je pripovedovanje zgodb postalo izgubljena umetnost, ki je postala še posebej zahtevna v zadnjih nekaj letih socialne distanciranja. »Zadali smo si vzpostaviti NFT kot medij za ponovno uvedbo pripovedovanja zgodb in oživitev te malo znane zgodbe o Martinem katastrofalnem prvem zahvalnem dnevu v njenem novem domu. Njena ikonična glasovna skladba in spremljevalna izvirna glasba sta postavila nov standard za ustvarjanje redkega, čudovito sestavljenega NFT-ja,« je dodal Tedford.

Poslovne ponudbe za črni petek in načini porabe kriptovalut za ta praznik

Medtem ko NFT na dan Turčije iz Macy’s in Martha Stewart poudarjajo rast kriptovalut, trgovcev na drobno in trgovcev in velike blagovne znamke so prav tako začele podpirati plačila s kriptovalutami pravočasno za praznike.

Npr. novembra 18 Regal — filmski operater več kot 510 lokacije in 7, zasloni v 40 Zveze ZDA — napovedala, da bo sodelovanje z digitalnim plačilnim omrežjem Flexa, ki strankam omogoča uporabo kriptovalut za nakup vstopnic za kino, hrane in pijače. Ugotovljeno je bilo, da bo Regal sprejemal široko paleto kriptovalut, vključno z Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Doge (DOGE), USD Coin (USDC), DAI (DAI), Gemini Dollar (GUSD) , Chainlink (LINK), Cosmos (ATOM), Basic Attention Token (BAT) in še več.

Trevor Filter, soustanovitelj plačilne platforme Flexa, je za Cointelegraph povedal, da naraščajoče povpraševanje po plačilih v digitalni valuti možnosti, skupaj z dejstvom, da bo Regal kmalu doživel svoj najbolj obremenjen čas v letu, naredi to objavo izjemno pravočasno:

»Ne bi mogli biti bolj navdušeni nad začetkom tega partnerstva pred prazniki in se veselimo, da bomo strankam in trgovcem Regala zagotovili enostavne, zanesljive in varne možnosti plačila v digitalni valuti.«

Poleg Regala je v partnerstvu sodeloval tudi ponudnik plačil z bitcoini BitPay številni njeni prodajalci ponujajo ponudbe za črni petek potrošnikom, ki plačujejo s kriptovalutami. Merrick Theobald, podpredsednik trženja pri BitPay, je za Cointelegraph povedal, da bodo Ace Jewelers, Newegg, prodajalec plemenitih kovin APMEX in mnogi drugi potrošnikom ponujali popuste ali cene, ki ne vključujejo dodatnih stroškov. “Potrošniki morajo plačati s kripto ali kartico BitPay, da uživajo v teh ponudbah,” je dejal Theobald.

Aplikacija za nagrado v bitcoinih Lolli uporabnikom ponuja tudi dvojne cene Bitcoin nagrad za nakupovanje na črni petek. Lolli kupcem zagotavlja Bitcoin nazaj za nakupe v trgovinah, kot so Sephora, Groupon, Macy’s, Nike in drugi večji trgovci na drobno. Alex Adelman, izvršni direktor in soustanovitelj Lollija, je za Cointelegraph povedal, da se bo povprečna stopnja nagrade BTC podvojila na 11% v času črnega petka.

Kako se bodo potrošniki odzvali na NFT in kriptovalute?

Čeprav se zdi, da so NFT za zahvalni dan in plačila s kriptovalutami v tem prazničnem času bolj priljubljeni kot kdaj koli prej, je še vedno vprašljivo, ali bodo potrošniki želeli svoje digitalne valute porabiti za nakupe ali pobirati za praznike NFT-ji glavnih blagovnih znamk.

Theobald je na primer opozoril, da bodo potrošniki v tem prazničnem času verjetno porabili kriptovalute, vendar ne sme biti več kot v prejšnjih letih:

»črni petek to leto se je za številne trgovce začelo dogajati že v začetku novembra, zato morda ne bo enostavno ugotoviti, ali se bo poraba povečala ravno na črni petek. Vendar pa menim, da bodo naraščajoče cene kriptovalut spodbudile ljudi, da bodo porabili več za luksuzne predmete.«

Theobald je dodal, da je BitPay ugotovil, da je Bitcoin njegova najbolj razširjena kriptovaluta. za plačila drugi kovanci, kot sta Dogecoin in Litecoin, skupaj s stabilnimi kovanci, pridobivajo prednost pri potrošnikih in trgovcih. »Vrednost vstopnic za stabilne coine je dejansko višja od tradicionalnih kriptovalut. To bi lahko bilo, da trgovci želijo sprejemati plačila s kriptovalutami, zato od strank zahtevajo, da kupujejo s stabilnimi coini zaradi vseh prednosti plačil z blockchainom,« je pripomnil.

Kar zadeva NFT s počitniškimi temami, ostajajo nekateri pomisleki, kot so vplivi na okolje in enostavna uporaba, zlasti za tiste, ki niso tako seznanjeni s pridobivanjem nezamenljivih žetonov.

Povezano: Onkraj hype NFT: Ustvarjanje trajnih poslovnih modelov za umetnike

Ob upoštevanju teh izzivov je Tedford pojasnil, da želi Tokns narediti NFT bolj dostopen z odstranitvijo odvisnosti od kripto denarnice. “Zato smo se odločili zgraditi svojo platformo na vrhu Shopifyja in izkoristiti Shopify Payments, da omogočimo transakcije s kreditnimi karticami, in Coinbase Commerce za dobrodošlico kripto transakcij.” Dodal je: “Ko potrošniki kupijo svoje NFT, jih vodimo skozi postopek prenesejo v svojo kripto denarnico.” Tedford pravi, da čez 90 % transakcij na MarthaFRESHMint je bilo s kreditnimi karticami, pri čemer je večina teh nakupov prišla od prvih kupcev NFT.

V smislu vpliva, ki ga NFT lahko imajo na okolje, je Mizzone pripomnil, da Sweet izkorišča verigo blokov Polygon iz več razlogov, eden od njih je, da je Polygon veriga blokov z dokazom vložka (PoS). . Kot taka je Mizzone ugotovil, da je energija, ki jo porabi poligon, nekaj redov manjša od energije drugih verig. “Če je naš cilj odstraniti oviro za – in je – potem je odstranitev te potencialne okoljske ovire ogromna.”

8816739

Glede na zrelost in pomen prostora NFT za blagovne znamke je Torres še povedal, da je Macy’s Hyper se je osredotočil na lansiranje svojih paradnih NFT-jev, pri čemer je opozoril, da “verjetno ne bo zadnji Macyjev prodor v NFT.”

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments