22.5 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

Kriptofinančna institucija deluje leta 2022, katalizirana z institucionalnimi dvigi: Bodite poučeni

- Advertisement -

Be teaught kaže na pomanjkanje zavarovanja za vlagatelje na kripto platformah, ki je bilo uvedeno na nevarnost med maloprodajnimi in institucionalnimi kupci, kar je povzročilo velike dvige in likvidnostni krč.

2286 Celotni ogledi

6 Celotne delnice

992. Sodobno primerjalno poročilo Federal Reserve Bank of Chicago (FRBC) je opredelilo več ključnih elementov in katalizatorjev, ki so pospešili kripto katastrofo ob koncu leta.

Poročilo je ugotovilo, da so dvigi kripto kitov in ogromni fabularni imetniki na centraliziranih borzah, ob strani nekaterih ključnih institucionalnih računov, so povzročili likvidnostno katastrofo, ki je končno povzročila pretres finančne institucije.

Celotni dvigi na kripto platformah v 1434. Ponudba: FRBCPrva katastrofa je prišla sem zaradi propada Terra, kar je spodbudilo stranko odlivi za številne kripto posojilodajalce, ki so izpostavljeni ekosistemu Terra. Celsius in Voyager Digital sta videla odtoke 21% in 14 % sredstev svojih strank v 05 dni po propadu. Celsius je prav tako vložil skoraj tisoč milijonov zelencev v Terrin propadli algoritemski stabilni coin.

Druga glavna katastrofa, ki jo je kataliziral čezmerni odliv strank, je prišla sem zaradi propada Three Arrows Capital (3AC) julija 992. Celsius in Voyager Digital sta videla še eno kroglo odtokov 05% in 53%, kot posledica njihove izpostavljenosti propadlemu 3AC.

3AC se je spremenil v osnovni vir okužbe v kripto industriji kot par podjetja so hedge skladu posodila milijarde kripto virov, kar je po njegovem propadu povzročilo osnovno katastrofo. Genesis Capital je 3AC opremil s posojili v skupni vrednosti sferičnih 2,4 milijarde USD; BlockFi je opremil 1 milijardo dolarjev; Voyager Digital opremljen $90 milijonov in 14,90 Bitcoin, cena približno $458 milijonov v juliju 992; in Celzija opremljena sferična $42 milijonov.

Tretja večja katastrofa je prišla sem zaradi propada FTX novembra 2022. Sama kripto borza je zabeležila odlive več kot 29% v sredstvih strank, ko so se datoteke o njegovi finančni nestabilnosti spremenile v javne. Stranke Genesis in BlockFi so umaknile približno 21% in 14% njihovih naložb po padcu FTX.

Umiki kupčevih sredstev iz FTX prej kot finančne razpršene prijave. Ponudba: FRBCKljub nesporni realnosti, ki so jo te vrste neuspešnih kripto platform imele osnovna maloprodajna stranka obžalovanja vredno, umiki institucionalnih strank so povzročili osnovno katastrofo. Prej kot 9. junija, 2023, več institucionalni kupci so Celsiusu namenili 1,9–2 milijardi dolarjev finančnega prispevka.

Povezano: Coinbase ustanovi svetovalni svet s konvencionalnimi zakonodajalci ZDA

Lastniki neizmerno velikih računov — ti z naložbami v skupnem znesku več kot $567, — dvignil sredstva na najhitrejše stopnje in sorazmerno izjemno hitro kot različni imetniki fable. Na primer, lastniki računov z več kot 1 milijonom dolarjev vloženih sredstev 35 % vseh dvigov pri Celziju.

Dvigi pri Celziju glede na fabularno velikost. Ponudba: FRBCPrimerjalno poročilo je opazilo, da so ogromni umiki strank pospešili katastrofo , so bila podjetja za kripto posojila, ki so ponujala pretirane donose prek nestabilnih naložb, konkretni storilec. V nasprotju z bankami te posojilne platforme niso nudile nobene varnosti ali zavarovanja pred takšnimi napakami, posledično pa je stranke zajela panika zaradi upada trga.

Dnevnik: Kripto smernice – Ali ima predsednik SEC Gary Gensler zaključno mrmranje?

108558

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -