17.4 C
Ljubljana
Wednesday, May 25, 2022

Kriptopedija: naučite se osnov pogodb o trim in kako delujejo

- Advertisement -

Cointelegraph pojasnjuje, kaj so trim pogodbe in kako te spremembe znanja in izkušenj, ki v bistvu temeljijo na blockchainu, spreminjajo transakcije naprav.

1200 Skupni ogledi

45 Skupni deleži

Cointelegraphov Jackson DuMont se v najnovejši epizodi Cryptopedije ukvarja s pogodbami o obrezovanju. Pojasnjuje, kako pogodbe o striženju delujejo iz osnov, in ponuja primere, kako se bodo sploh uporabljale v resničnih dogodkih.

DuMont opisuje trim pogodbe kot kodo na neki ravni verige blokov, ki “preneha, ko so izpolnjene izrecne določbe.” So pogodbe, ki se izvajajo sami, zgrajene na znanju blockchain in uživajo v vitalnosti za popolne transakcije brez posrednikov.

Kot ilustracijo je DuMont orisal variacijo med transakcijami v centraliziranem nadomestnem sistemu, kot je Binance, in izvajanjem povezanih transakcij z decentraliziranim nadomestnim (DEX), kot je Uniswap, ki ga poganjajo trim pogodbe.

Pri Binanceu mora določena oseba posredovati, da bo Binance izpolnil njihovo transakcijo, izvedba transakcije pa je odvisna od prepričanja posamezne osebe v tretje praznovanje, ki v tem primer je Binance. Z različnih strani DuMont pojasnjuje, da:

»Jasne pogodbe odpravljajo potrebo po posredniku, ker potem ko se vržejo na trden strežnik, se vržejo v decentralizirano skupnost veriženja blokov.«Povezano: Kriptopedija: Poučite se o Web3 in o tem, kako cilja na predelavo spletnih storitev

Ta naprava, ki omogoča možnosti a večja, saj skupnosti ne nadzoruje več eno samo podjetje. Skupnost veriženja blokov kot izmenjava predstavlja širok izbor brezimnih vozlišč, ki so izplačana na neki ravni področja.

»Medtem ko bi se slučajno odločili za sodelovanje s katero koli drugo osebo prek pogodbe o striženju, morda ne bi več radi vedeli, kdo so. Niti več jih ne veseliš verjeti.«Enostavno nastavljeno, vozlišča so dinky strežniki, ki ping vsakogar nenehno spreminjajo, da bi ugotovili, da so zapisi na neki ravni verige blokov skladni z vsakim variantom. To vsebuje trim pogodbe, ki se “replicirajo in izplačajo vsem vozliščem v skupnosti,” je opisal DuMont.

Nazadnje, DuMont pojasnjuje, da obstaja cel kup primerov uporabe za pogodbe o striženju v širokem izboru sektorjev, kot so naložbe, igre na srečo, glasovanje, plačila množičnega financiranja, zavarovalno kritje in več. DuMont ugotavlja, da so nameni pogodb za trim malo najbolj priročni glede na ustvarjalnost ljudi.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -