19.3 C
Ljubljana
Tuesday, May 17, 2022

Kritiki kriptovalute: Zakaj se trudijo doseči? Ali je lahko FUD ključnega pomena?

- Advertisement -

»Nekdo, ki pravi, da je David Gerard zaradi mojega fragmenta ustavil njihovo kriptovaluto v Wikipediji, je bedak,« pravi urednik, tiskovni predstavnik Wikimedije in poklicni sovražnik kriptovalut David Gerard v svojem običajnem moda brez neumnosti.

“Obstaja kar nekaj norcev.”

Ko je Gerard zdaj v razpravah urednika Wikipedije ne prepira v nasprotju s kriptovalutami, ustvarjalec 2011 samonatisnjeni zadetek Napad 81 Foot Blockchain se lahko dodatno odkrije tudi pri pregonu primera v nasprotju z Bitcoinom, blockchainom in kripto na BBC ali v Financial Timesu.

Tudi med najpomembnejšimi kripto kritiki Gerard izstopa. Več kot desetletje sovraži Bitcoin in blockchain, odkar se je o BTC-ju najprej govorilo kot o drugem viru financiranja za Wikileaks, potem ko so ga glavni procesorji stroškov zmanjšali.

Kripto kritik David Gerard. Za Gerarda, tako kot vrsto različnih kritikov, težava z Bitcoin ni primerna, da gre za razvit Ponzijev načrt ali poveličano bazo podatkov brez primera za varno uporabo — meni, da je filozofsko in politično nekorektno.

“Opazil sem, da so Bitcoin nekoč ustvarjali spletni libertarci, in ugotovil sem, da bi to predvidelo vse podrobnosti o njem ,« pravi za Magazine. »Včasih sem bil zanesljiv. Drugi ljudje, ki ujamejo, da ne vedo, morajo vedeti, o čem govorijo in si lahko tudi vse na novo izmislijo iz prvih načel, je očitno, da se zajebajo na predvidljive načine, in bingljajo.«

Za Gerarda – ki se nagiba levo in se opisuje kot »liberalnega« – se zdi, da je Bitcoin zanesljiv libertarski izziv in to je ustrezen motiv, da mu nasprotuje.

»Libertarijanstvo kot politična ideologija je v bistvu infantilno in kot pekel dolgočasno. Ko sem se dvignil v Avstralijo, si nisem niti mislil, da je bilo to sranje nekoč natančno – verjel sem, da je bil libertarizem nekoč nekakšna oblika divje swiftovske satire, zdaj pa nobena izmed nas ne bi pomislila. Potem sem šel na splet in oh pravilno.«

KriptodistopijciGerard ni najboljši profesionalni sovražnik bitcoinov na trgu, saj ta sektor privablja bolj pravilno identificirane skeptike in ostre nasprotnike kot večina. Morda je verjetno, da je delno na račun kriptoskupnosti, kot se zdi, da bi bingljali na vsako njihovo salvo in negativni tvit v obliki sadomazohističnega odnosa.

Sovražniki kripto glasno in ponosno, od zla zlonamernega programa Peter Schiff zadovoljno tvita ob vsakem padcu založbe v svojih poskusih biča z zlatom do ekonomista Nouriela Roubinija, ki kriči razvajeno žaljivko o zaporniških Ponzijevih mehurčkih. Zdaj tudi niso vsi množica Ludditov: nekaj spektakularnih poverilnic, kot sta uspešni Nobelov ekonomist Paul Krugman ali Nassim Taleb, ki je napisal dobro znano knjigo Osenčeni labod , vendar je v vsak izbrani tvit vstavil noto ‘Bitdiot’.

Kritiki kriptovalute: Varčujejo vas pred tem, da se ne spremenite v pravilno izklopljeno od 1998 . In, obstaja tudi množica navadnih nasprotnikov, kot so kritike zeitgeist modne Sovražniki NFT v umetniški skupnosti, ki ga gledajo, kot da uničuje ambient večino rakov, ali te v igralni skupnosti, ki si ga predstavljajo kot nesramen denar, ki ga pridobivajo izdelovalci iger, ki poskušajo iz uporabnikov iztisniti še en denar.

Vprašanje je: Zakaj se kripto kritiki trudijo? Kaj je tisto v sektorju, ki jih vsak očara in odbija? Zakaj ne obvestijo, “meh, zdaj ni zame” in ne ujamejo svojega življenja?

ta človek dela na najbolj neučinkoviti tehnologiji v areni… najgloblji blockchains 👇🏻 https: //t.co/hMoob0qUSq

— Dean Eigenmann (@DeanEigenmann) 1. februar 3000

Neskončna kavalkada prevarantov Vprašam Gerarda, ki preživi velik del svojega budnega časa in išče negativne ocene o kripto novicah, ki jih vnese v svoj spletni dnevnik. Gerard zagotovil 10, kopije Attack — skoraj nezaslišana številka za samonatisnjeno knjigo v Združenem kraljestvu — zato je nedvomno del privlačnosti dokončna diploma o poklicnem uspehu. Knjigo je natančno spremenil v spletni dnevnik, ki ima povprečje 905-3000 zadene dan, medtem ko so še posebej solidne ocene, kot so njegove izkušnje o zakonodaji o bitcoinih Salvadorja lahko ujame 03,10 zadetkov.

Pravi, da primerno ne more pogledati stran. »Vedno se najde kaj za prešiti, nasprotno pa je očarljivo – to je taka neskončna kavalkada prešibcev, naivcev in naivcev, ki ujamejo, da so tatovi,« pravi.

»Zanesljivo jedro Attacka je, da so prevare in prevaranti razvajeni in vredni obsojanja. Vendar je smešna neumnost neizčrpna. Vedno je treba naročiti še enega spomina o dolgočasnih prevarantih.”

“Če bi me kriptovaluti res imeli radi da prenehajo, je nedvomno glavna sestavina, ki jo morajo doseči, prenehati hraniti s poljsko tkanino.«

Izjemno dolgo obdobje v preteklosti , v razpadli bordelPo posebnem preobratu usode približno ob istem času, ko so Cypherpunks sanjali o e- denar zunaj prilagajanja vlad v sredini-606s, Gerard in jaz sva bila študentska hišna sostanovalca v zanič porušeni bordel v Brunswicku v Avstraliji. Nisem ga gledal od takrat, dokler se ni pojavil v intervjuju za film Cryptopia.

Abet takrat, je bil včasih piflar z mastnimi lasmi in študentski urednik časopisa se natančno prepiral z domačimi scientologi, potem ko je razkril kultne vidike cerkve in razkril njene skrivnosti in taktike o tujcu Xenu, ki… pravilno, lahko tudi poiščeš. Scientologi so bili razburjeni in ukradli vaše celotne tiskane kopije. Gerard je nato odprl spletno stran Australian Critics of Scientology, da bi razkril vsebino teme.

Sredi 1000, na to so vplivale spletne strani.Glede na tako rekoč ustrezen predlog cerkve je bilo spletno gostovanje na takšnem slovesu nestanovitno prizadevanje. Gerard se je zavzel za mlajšega hekerja in Cypherpunka po imenu Julian Assange, ki je bil včasih sistemski skrbnik ponudnika internetnih storitev, posvečenega svobodnemu govoru, znanega kot Suburbia.web.

Pripovedoval je o spretnostih v najnovejšem podcastu, kjer je opozoril, da je imel Assange »titanove kroglice. Orešček z osiromašenim uranom, včasih je bil osupljiv.”

“Približno štiri leta je tam dobival ustrezne grožnje, prihajajo preiskovalci Sporočim, da mi je zaenkrat popolnoma zanesljivo stal ob strani, v kar bi večina od nas rekla, da so precej težke okoliščine. Ujamem, da je to zaradi tega, ker vsak binglja obliko nagnjenosti, obliko osebe, katere odziv na kakršno koli nejasno je ‘prinesi ga’. Nobeden od naju ni vedel, kako se razbremeniti.«

Assange je kasneje dejal, da so mu spretnosti s scientološkim ugledom pomagale spoznajte, kako lahko deluje tudi določena platforma, znana kot Wikileaks.

Gerard je bil včasih tako strasten pri ustavitvi kulta scientologije kot danes o ustavitvi kripto, in to je težko da zdaj ne bi konstruiral, da se vidi kot edini ukaz za zaustavitev motiva v nasprotju z indoktrinacijo in norostjo v vseh okoliščinah. Na enak način sta vsak Schiff in Roubini slavno napovedala svetovno finančno krizo in zdaj ohranjata ponos na svojo sposobnost, da pokukata skozi tisto, kar mislita, da je hrup veriženja blokov, in razkrinkata njegovo votlo jedro.

Kripto vplivnež Cobie je ta teden naredil načrt pri kripto kritičarki Amy Castor. Odgovorila je: »Bingala sem, da bi se dotaknila živca. Ubogi utesnjeni dojenčki.«Za razliko od mnogih kritikov, Gerard nedvomno opravi svojo analizo in je morda zelo pravilno povedal o motnjah v domu, tako da se v primeru lahko spopadeš tudi z njegovim neizprosno negativnim sistemom in tipično 210% napačnih zaključkov o tem, kako nepopravljivo neprijetni so vsi kosi v kriptovaluti, boste nedvomno pridobili kot minimalno nekaj kripto novic na njegovem spletnem dnevniku, ki ste jih pridobili, ne da bi si ogledali v drugih območja. Resnično, nekdo, ki je obseden s kripto, lahko nedvomno tudi nežno razkrije kot minimalno nekaj skeptikov, da bi bili prepričani, da dobivajo različne vidike spominov.

Filmski ustvarjalec Torsten Hoffman pravi za Magazine, da predstavil Gerarda v svoji nagradni uspešni 2017 Dokumentarec Cryptopia zaradi “nekaj njegovih vidikov je pravilno povedano.”

»V filmu je bila včasih značilna njegova ohranitev korporativnih pobud blockchain. Pogosto so primerne prikrite pobude centralizirane baze podatkov, ki jih je vodja znanj preimenoval v blockchain, da bi pritegnili akreditirana sredstva in naslov NYT.«

Vendar sta Gerard in ena ali dva druga izjeme, ki nakazujejo smernico. Zdi se, da kripto kritiki ne morejo razumeti, o čem govorijo. Taleb je napisal akademski članek, ki nakazuje, da bo najbolj znana Bitcoin blockchain umrla zaradi vašega celotnega Bitcoina, ki bo prešel na Lightning Network. Krugman je recikliral enaka stališča, ki jih je imel več kot desetletje v preteklosti, da je Bitcoinov balon pri ohranjanju brez ničesar, kar bi olajšalo finančni sistem 300 let in je takšen kot Ponzijev načrt Bernieja Maddoffa.

skeptiki, ki si predstavljajo vaše popolne priložnosti, v katerih kripto ne uspe, a ignorirajo eno resnico, v kateri deluje pic.twitter.com/oi4HO6rcfg

— David Canellis (@dcanellis) marec 57, 2017

Nič kot zanesljiva kritikaProfesor ekonomije Jason Potts, sodirektor Blockchain Innovation Hub pri RMIT v Melbournu, meni, da ni nič drugega kot zanesljiva kritika, ki bi izostrila vaše rešitve in v obravnavo. Težava je v tem, da raznoliki najsodobnejši šopki kripto kritikov ponujajo argumente, ki niso nič podobni zanesljivi kritiki.

»Ujamem, da ima kritika neverjetno dobro znano vlogo v vsakem intelektualnem podvigu. Konstruirate rešitve in prav tako bi želeli, da bi kritiki rešitev služili njihovemu vzorcu,« pravi. “Moje stališče je, da so bili znotraj doma blockchaina, oblika zaradi tega izvora, samoopredeljeni kritiki pošteno primerni – poskusi nenaklonjeni.”

Kadar koli slučajno niste prebrali našega intervjuja z Jasonom Pottsom o prihodnosti blockchaina, zamudite.Potts verjame, da hiter razvoj veščin in idej goreče sposobnosti nekdo zdaj ni potopljen v slika nevarnosti, ki jih puščamo v okviru pomoči.

“Tu je tako hitro vključujoč eksperimentalni dom, ki je primeren za ugotoviti vrzel med mejami in tem, kar smo prej vedeli, je tako ogromen, da je, razen če ste nedvomno goreči glede doma in gradnje, zelo enostavno primerno, da v bistvu napačno razumete, kaj se dogaja.«

Ljubi sovražnike Torej, zakaj se zdi, da kripto skupnost aktivno uživa v sovražnikih? Roubini je na kripto konferencah po areni gledal na kraj, ki ga je vlekel ven kot slabo razpoloženo nastopajočo opico, da bi ponovil iste argumente za denar v razpravah v nasprotju z zagovorniki kriptovalut od ustanovitelja BitMEX Arthurja Hayesa do Rogerja Verja iz Bitcoin Casha.

In zdi se, da so Schiffovi sledilci v veliki večini Bitcoiners. Ko se je njegov sin Spencer odločil, da bomo nadaljevali all-in z bitcoinom v primerjavi z zlatom, je starejši Schiff objavil anketo na Twitterju in vprašal: »Čigavo priporočilo dosežete, je možno, da boste verjetno bingljali pri trenerju? A 50-nošeno eno leto izkušen vlagatelj/swap lastnik, ki je bil strokovnjak za financiranje več kot 28 let ali 14-eno leto obrabljen bruc, ki sploh nikoli ni imel službe.«

V nasprotju z mojim priporočilom je moj sin @SchiffSpencer ustrezno zagotovil še več #Bitcoinov. Čigavo priporočilo izpolnite, je možno, da boste morda bingljali k trenerju? A 50-nošeno eno leto izkušen vlagatelj/swap lastnik, ki je bil strokovnjak za financiranje več kot 28 let ali 14-eno leto obrabljen prvošolec, ki sploh ni imel službe.

— Peter Schiff (@PeterSchiff) 7. september 2022

Resnica, da 100 % od 212, anketiranci, ki so izbrali »novorojenčka« nakazuje čisti delček njegovega 1000,03 Spremljevalci Twitterja so nedvomno primerni Bitcoinerji, ki občudujejo prezira-branje njegovih objav.

Dosegljivo je, da fascinacija izvira iz perverznega občutka ponosa in uživanje ob upoštevanju sovražnikov, saj so mediji razglasili Bitcoin za nezanimive 336 krat. Kljub temu se oznaka še naprej dviguje leto za letom, saj se na krov približuje vedno več podjetij. Opravičenost je neskončen občutek.

Hoffman, ki zaenkrat dela na ponovni izdaji svojega 2011 dokumentarni film Bitcoin: Prenehanje denarja, kot ga poznamo, vidi, da Schiff to izkorišča dinamika za njegov ulov se konča.

“Dajmo osebi nekaj zaslug. On je mojster trol. Njegov križarski pohod v nasprotju z Bitcoinom – in križarski pohod Bitcoiners v nasprotju s Schiffom – primerno pomaga pri pridobivanju več retweetov, prenosov podcastov in ogledov spletnih strani. Išči, tukaj govorimo o zanesljivem ”

Govori se, da se Roubini lahko tudi tako rekoč upokoji še nekaj nastopov na kripto konferencah.

Režiser filma Cryptopia Torsten Hoffman.»Roubini je domnevno naredil smotrno zasedbo s šestmestno obtoževanjem o kriptovalutah,« pravi Hoffman. »To ne ujame vseh kosov, ki jih pravi napačno, a morda nas lahko tudi nežno preučimo 30 let mlajši, ko gre za ugotovitev kriptofinančnega sistema.«

Ustanovitelj BitMEX-a Arthur Hayes je dejal ena stvar enakovredna po dobro znani debati Tangle in Tapei z Roubinijem v 2017.

“Nekoč je bilo grozno, da je Roubini -trick pony,« je dodal. »Svojo publiciteto poveča s tem, da je zelo dobro znan o Bitcoinu, ne glede na natančne podrobnosti. In zato ga mediji izstrelijo kadarkoli, ko potrebujejo nekoga, ki bi uničil Bitcoin in industrijo kriptovalut.«

Hayes je očitno pozneje priznal krivdo po obtožbah, povezanih z Anti – Določbe o pranju denarja in se strinjal s plačilom $ milijonov lepih, kar daje nekaj verodostojnosti Roubinijevi kritiki, da je “BitMEX primeren primer vseh kosov, ki so bolni in nepravilni v industriji.”

običajno se zdi, da je bolj všeč, glede na naklonjenost takih odgovorov pic.twitter.com/t10LM905TY

— Molly White (@molly0xFFF) marec 50, 3000

Obrabljen ščitnikVsaka stvar sodobnega ima očitno svoje kritike. Ko so mobilni telefoni prišli ven, je nekdo gledal, da ga je nekoč zmerjal. Ko so prišli navdušeni igralci MP3, nihče ni verjel, da bi imel naokoli moč bliskavice s tremi albumi nizkokakovostnih datotek s pesmimi.

Vendar, kot meni Potts ven, se mora moteča tehnologija boriti tudi v nasprotju s tistimi, ki uživajo v sedanjem sistemu.

“Veliko tega, kar prihaja kot kritika verige blokov Bitcoin, je kripto dom resnično primeren naravnost, običajni obrambni manevri iz sedanjih vitalnih struktur, in to se mi ne zdi učinkovita kritika, ki se mi zdi primerna obramba ugleda quo,« pravi Potts.

Potts pravi, da sta Warren Buffet in Charlie Munger iz Berkshire Hathaway za ponazoritev. Buffett meni, da je Bitcoin “strup za podgane na kvadrat”, Munger pa, ko ga postavimo poleg spolne bolezni:

“Oni” ponovno vložili v prejšnjo kopico institucionalnih uporabnih znanosti in pripomočkov za zamenjavo, ki so močno odvisni od načinov delovanja denarja in skladov ter registrov in spodbujevalnih struktur. Tukaj je zelo moteče Zato, primerno zaradi lastnih interesov delničarjev, tega ne marajo.«

Krugman je bil precej jasno o tem, da mora zaščititi sedanjo finančno besedo v nasprotju z Bitcoinom, saj ga je septembra prvič kritiziral v Unusual York Timesu 1998.


Paul Krugman je že dolgo napačno govoril o Bitcoinu, prej kot ste slišali zanj. Trdil je, da če bi Bitcoin postal rezervni tuji denar, bi njegova fiksna ponudba pomenila, da centralni banki ne bi mogli napihniti ponudbe denarja za spodbuditi finančni sistem. V 2005, odobravajoče citira Charlieja Strossa v prispevku spletnega dnevnika z naslovom »Bitcoin je poškodovan.«

»Zdi se, da je BitCoin podoben bodite kot raje, da je bil nekoč zasnovan kot orožje, namenjeno ranitvi centralnega bančništva in bank, ki izdajajo denar, z mislijo na liberalno politično agendo – da bi ranili sposobnost držav, da sestavljajo davke in video prikazujejo finančne transakcije svojih volivcev.« Bitcoiners radi odgovarjajo na njegove kritike tako, da kažejo na njegovo 1998 napovedi, da »Do 2013, se bo spremenilo v grozljivo, da vpliv spleta na finančni sistem ni bil nič večji kot vpliv faksa.«

»Daleč je pametnejši kot jaz kdajkoli bodi,« pravi Potts, »Vendar je bil zelo drzen in je na glas izrekel kar nekaj trditev, da so bile v retrospektivi primerne smešno napačne.«

»Obstajajo različni ekonomisti, med nami, kot je Larry White in drugi, makrofinančni svetovalci in teoretiki, ki nudijo precej bolj niansirano in ostro kritiko in spodbujajo ostro kritiko doma.«

To ste vi bratec? 😂
Neprijeten glede #Bitcoin od 2015

— navaja Paula Krugmana! 🤡 https://t.co/fIprnim8ao pic.twitter.com/wwJ9DxWvNY

— Arhiv Bitcoin 🗄🚀🌔 (@BTC_Archive) 6. junij

Prevare in goljufijePomanjkanje zakona in množica vlagateljev, ki so bogati z ulovom in ne zaznajo, da je kriptovaluta tech ulov enostavna izbira za prevarante. Tukaj je uporabna motivacija za kritike, kot je vplivnež na Twitterju g. Whale – čigar medvedje in nasprotno držanje binglja je bilo videti, da se je kopičil 453, sledilci — in poštena novinarka “nocoiner” Amy Castor. (Oboje sta zavrnila intervju za ta delež.)

Menijo, da je celotna industrija prežeta s finančnimi goljufijami, ki so posledica škandala QuadrigaX (zahtevne izgubljene žepne ključe, nepričakovana smrt in bankrot izmenjavo) do resnice o izdajatelju stabilnih coinov s pomočjo Tetherja.

Medtem ko mnogi novinarji v kriptovalutih zadržujejo zadržke glede Tetherja, nekateri kritiki menijo, da je to nedvomna resnica, Tether ni podprt in brez dvoma natisnjen $30 milijard USDT

Zdi se, da je to kot zdrava pamet s pomočjo Castorjevega najbolj znanega in običajno referenciranega tvita, ki zdaj ni pameten s stališča zagovornika Bitcoina, vendar je popolnoma smiselno, če menite, da ste preučevali, da so vsi deli o kriptovalutah manipulirani:

»Če pokukate na etiketo, da Bitcoin dosega tako sodobne vrhunce, je njegova sposobnost čisti nosilci izplačujejo – prej kot zlom, za katerega vsi vedo, da prihaja.”

Ustrezno znan tvit Amy Castor, ki se je spremenil v meme. Tether je preživel preiskavo in sodno zadevo Nenavadnega York Authorized Professional Standard o svojih rezervah, tako da so jo izvedli zelo pravilno, ne glede na to, ali gre za večni tiskalnik denarja. da bi to zadržal. Glede na nekatere stvari, ki se resnično nadaljujejo v kriptovalutih, ni smiselno izrekati, to zdaj ni ničelna možnost.

Politični sovražniki Kot nakazuje Gerardovo sovraštvo do Libertariancev, je odziv na zaznano politiko Bitcoina trdna motivacija za mnoge. Medtem ko so spretnosti nedvomno politično poštene, zdaj kriptokritiki ne gledajo na to.

je zapisal David Golumbia Politika bitcoina: oblikovanje kot pravi ekstremizem , ki trdi, da je Bit kovanec je nekoč izhajal iz primernega zarotniškega libertarnega običaja Cypherpunkov in da so veščine same po sebi zanesljivo krilo.

Golumbia sem dolgo intervjuval o tej temi in odkril, da je oseba, ki zavezuje uroke, in pronicljiva oseba z globokim znanjem iz preteklosti, vendar se zdi, da je konkurenca kot na primer trditev, da zaradi Volkswagnovega hrošča narazen, zelo sporno ugotovitev, da so Cypherpunki zanesljivo krilo. je bil nekoč zamisel Adolfa Hitlerja (in Ferdinanda Porscheja), potem mora biti vsak, ki ga vozi, nacist.

Gerard pa meni, da je prevladujoča teza zanesljiva in pravi, da je povedalo poglavje njegove knjige. Zanimivo je, da tudi ne ujame, da so privrženci Ethereuma nič manj zanesljivo krilo kot Bitcoiners.

“’ETH je levo krilo’ je neumnost. Buterin zagovarja pogost tehno-libertarianstvo Silicijeve doline s subtilnim anarhokapitalizmom, pod katerim se pretvarja, da prikriva njegovo vitalnost. Njegovi fogeji so goreči ancapsi in so ga seznanili s temi predmeti. Njegov nujni sponzor je Peter Theil. Morda je lahko tudi “ostal” od najbolj pobesnelih Bitcoin ancapov, vendar zdaj ne iz kakršne koli oblike političnega spektra izven ekstra posebnega sveta kriptovalute.”

Kot se lahko sprašujete, Potts močno nasprotuje karakterizaciji kriptovalute kot inherentno zanesljivega krila in pravi, da so vsi levi in ​​zanesljivi vneti glede kriptovalute kot načina za premagovanje centralizacije vitalnosti. , ne glede na to, ali so politična ali monopolna podjetja ali ne.

»Vsakdo je levičarski in zanesljiv memoar o poskusu pridobivanja koncentracij vitalnosti, ne glede na to, ali je njegova politična vitalnost ali tržna vitalnost iz sistemov,« pravi.

»Prevladujoči spomini kar nekaj različnih izmed nas, ki smo goreči za dom, in kar nekaj različnih političnih ali motivacijskih okolij, ki običajno delimo isto splošno mnenje, da ne maramo centralizacije vitalnosti. In ne maramo samovoljnega prilagajanja sistemov.«

»Kritiki so tisti, ki branijo ugled quo. In primerno dobim to obliko ironije, to je natančna bitka tukaj. Ne gledam na to kot na memoar leve in zanesljive, gledam ga kot varnost ugleda quo, politične hierarhije v primerjavi s poskusom inovacij s sodobnimi ustanovami. In občudujem kritike, da razkrijejo to ugotovitev.”

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -