14.3 C
Ljubljana
Thursday, June 1, 2023

Kriza zgornje meje dolga ZDA: bikovsko ali medvedje za Bitcoin?

- Advertisement -

Predvsem v najbolj novem dokumentu Cointelegraph smo ocenili možnost navidezne neplačila v ZDA in vpliv krize dolga na kripto in širše trge.

2824 Skupaj ogledov

5 Skupaj delnic

ZDA so dosegle zgornjo mejo dolga 31.4 bilijonov dolarjev in zdaj delajo brez denarja.

Kot je opredelila ministrica za finance Janet Yellen, se želi zgornja meja dolga odpraviti pred 1. junijem. V vsakem drugem primeru obstaja nevarnost, da država zaradi državne obveznice ne bo imela dolžniških obveznosti. imetnikov in s tem neplača svojega državnega dolga.

Dvostrankarska pogajanja že potekajo za krajo zgornje meje dolga, vendar ni nobenih sporazumov na tej ravni. Medtem ko demokrati potrebujejo dvig zgornje meje brez kakršnih koli predpogojev, republikanci zahtevajo vrsto rezov v izdatkih oblasti kot nepredvidenih okoliščinah za dvig zgornje meje.

Večina strokovnjakov se strinja, da bo neplačilo ameriških oblasti skoraj zagotovo katastrofalno, ne več pošteno za ameriški gospodarski sistem, temveč tudi za mednarodni denarni sistem: delniški trgi bi se zlomili, milijoni delovnih mest bo skoraj zagotovo napačen in gospodarski sistem bi očitno padel v recesijo.

Toda kakšne so verjetnosti, da oblasti ZDA ne bodo plačale dolga? In kakšni so vplivi krize dolga na kripto in širši trg? Ta vprašanja priznavamo predvsem v najnovejšem dokumentu Cointelegraph.

108825

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -