14.2 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Kubanska centralna banka izda opozorilo o naraščajočem številu primerov Ponzi, povezanih s...

Kubanska centralna banka izda opozorilo o naraščajočem številu primerov Ponzi, povezanih s kripto

Cuban Central Bank Issues Warning on the Rising Number of Crypto-Related Ponzi Cases

Kuba je bila priča nekaj razburljivih časov v zadnjih mesecih, kar zadeva sprejemanje digitalnih valut po vsej državi, vendar se pot do tega cilja še vedno gradi. Centralna banka države je nedavno izdala opozorilo o naraščajočem številu primerov prevar, povezanih s kriptovalutami po otoku.

Domnevne kripto prevare so omenjene v opozorilu

V skladu z obvestilom, ki ga je objavila Banco Central de Cuba, bi se morali državljani zavedati Ponzijevih shem, ki se skrivajo pod naložbe v digitalno premoženje. Sheme prevarajo več ljudi po vsej državi, ki jih je prizadela dolgotrajna gospodarska kriza.

Uradniki centralne banke so objavili tudi imena nekaterih domnevnih prevar na Kubi deluje brez licenc, kot so Mind Capital, Mirror Trading, Arbistar, Trust Investing, Qubit Life / Qubit Tech, X-Toro, med drugim.

Arbistar je že pod zanke španskih oblasti, saj je lažno podjetje obtoženo, da gre za milijonsko kripto prevara, ki je naletela na tisoče posameznikov v več državah. Banco Central de Cuba je komentiral takšna podjetja z rdečimi zastavami:

„Za te organizacije je značilno, da z zavajajočim oglaševanjem v družabnih omrežjih in drugih platformah ponujajo„ prefinjene naložbe “. “celo uporabo kripto sredstev kot novega vira z namenom prebuditi zanimanje potrošnikov. Takšni oglasi na splošno obljubljajo način za hiter in enostaven dobiček brez očitnega tveganja. «

Kubanska vlada ne podpira nobenega obstoječega kripto projekta

Poleg tega centralna banka poudarja, da kubanska vlada trenutno ne podpira nobenih projektov, povezanih z virtualnimi valutami v državi, in dejansko “javnosti svetuje, naj da se vključi v tovrstne operacije. “

Kljub opozorilu Banco Central of Cuba je predsednik otoka Miguel Díaz-Canel razpravljal o možnosti vključitve kriptovalut kot del njegovega načrta “za udobje” nacionalnega gospodarstva.

Kot so Bitcoin.com News poročali prejšnji teden, želi Díaz-Canel oceniti izvedljivost take decentralizirane njihov vpliv na državo. Vendar pa ni potrdil, ali se je od časa tiska odločil, da bo sprejel digitalna sredstva ali ustvaril digitalno valuto centralne banke (CBDC).

Kaj menite o opozorilu kubanske centralne banke? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

South Korean Ministries 'Do Not Want' to Take Charge of Crypto-Related Regulation, Claims Official

Restrictions on Crypto Trading to Deprive Nation of Opportunities, Iranian Fintechs Warn

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je v informativne namene samo. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments