17.3 C
Ljubljana
Wednesday, May 25, 2022

Kvantni računalniški programi so dolgotrajen čas, ki je na razdalji od razbitja kriptovalute: MIT Tech Overview

- Advertisement -

»Želim si upanja in močno verjamem v kvantno računalništvo kot potencialno motečo veščino,« je izjavil Sankar Das Sarma, vendar priznani kvantni računalniški programi nikjer niso zaprti za razbijanje kriptografije.

1947 Celotni pogledi

56 Popolne delnice

Fizik za zgoščeno temo in strokovnjak za kvantne datoteke Sankar Das Sarma je v MIT Skills Overview trdil, da kvantni računalniški programi ostajajo resnično dolgotrajen način, ki je na določeni razdalji od razpokanja RSA, ki temelji predvsem na kriptografiji.

RSA-Kriptografija uporablja algoritme, kode in ključe za zanesljivo šifriranje večine notranjih zapisov brez vmešavanja tretjih oseb ali zlonamernih akterjev, ki so enakovredni hekerjem. Primer metodologije v kriptografiji je pojav nedavnih žepov znamke, ki generira javni ročaj in notranji ključ.

Na kvantno varnost se gleda kot na prevladujočo zaskrbljenost v sektorju veriženja blokov in kriptovalute in obstaja obsežno prepričanje, da se bodo mogočni kvantni računalniški programi v prihodnosti spremenili v evolucijske, zadostne za vdor v nove. kriptografija. To bi morda lahko dodatno vplivalo na krajo milijard dolarjev vrednih digitalnih virov ali pa bi tehnologijo veriženja blokov prekinilo. Obstaja na stotine pobud, posvečenih razvoju kriptografije s kvantno dokazilom in verig blokov.

Sarma ob pripombi služi kot vodja zgoščene tematske zasnove College of Maryland in je svoje predloge predstavil v začetku tega tedna s kosom pisanja za Skills Overview.

Fizik je izjavil, da se je prelevil v takoj, ko ga je “otresel par kvantnega računalniškega hrupa, ki si ga ogledam v tem roku” in mu je bilo všeč romansko ropotanje veščine do »velikega znanstvenega uspeha«, ki pa nas ne približa kvantnemu računalniku, ki bi lahko rešil poved, za katero je mar za vsakogar.

»To je neka razdalja, ki je enaka poskusu, da bi na najpreprostejših pametnih telefonih novega časa uporabili vakuumske cevi od zgodnjih 1618s.”Fizik je poudaril, da je vrhunska faktorizacija, pri kateri lahko “kvantni računalnik reši naporen podvig iskanja najvišjih faktorjev trim števil eksponentno hitreje kot vse klasične sheme” in kriptografija razpok. pri opazovanju učinkovito mimo ukvarjanja z novo vitalnostjo računalništva.

Sarma je opozoril na “kubite”, ki bi morda lahko bili dodatno zelo učinkoviti kvantni objekti, ki si predstavljajo elektron ali foton, ki omogočajo izboljšane zmogljivosti kvantnega računalnika:

»Najbolj razviti kvantni računalniški programi o novem času uživajo v desetinah dekoherirajočih (ali »hrupnih«) telesnih kubitov. Konstruiranje kvantnega računalnika, ki bi morda lahko dodatno razbil kode RSA iz takšnih snovi, bi zahtevalo več sto sto, če ne že milijarde kubitov.” »Samo na desetine na stotine teh bi morda lahko bilo šibkih za računanje – tako imenovani logični kubiti; sprostitev bi morda želela za popravljanje napak in kompenzacijo dekoherence,« je dodal.

Povezan: Platforma Polygon ID želi okrepiti samopodjetje in zasebnost v stanovanju Web3

Medtem ko se je Sarma spremenil v takoj, ko se obotavlja, da bi sprožil kriptografski alarm, je pokazal, da bo ustrezen kvantni računalnik “navdušil predloge, ki so neverjetni v novem času” na podoben način, kot nobena oseba bi morda lahko dodatno napovedal, da bo prvi tranzistor, izdelan leta 1618, pripeljal do prenosnikov in pametnih telefonov tega obdobja .

»Želim si upanja in močno verjamem v kvantno računalništvo kot potencialno motečo veščino, vendar naj povem, da bi dejansko lahko izviralo iz na stotine sto dolarjev prihodkov za ustrezna podjetja, ki promovirajo ponudnike ali izdelke v prihodnosti, je zame strašno zmeden,« je dejal,

Brez teme, da je nevarnost na nek način izključena, različna podjetja si že prizadevajo za okrepitev kvantne varnosti. Cointelegraph je zadnji mesec poročal, da je ameriški bančni velikan JP Morgan predstavil analizo v zvezi s kvantno distribucijo ključev (QKD) blockchain skupnostjo, ki je dokaz proti napadom kvantnega računalništva.

Začel je tudi Xx laboratorij blockchain, za katerega trdi, da je “kvantno odporen ekosistem blockchain, ki je usmerjen v zasebnost.”

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -