17.3 C
Ljubljana
Thursday, May 19, 2022

Kvantno računalništvo za poenostavitev gospodarskih objektov pri sprejemanju kriptovalut

- Advertisement -

Po mnogih računih se kvantno računalništvo (QC), ki uporablja atomsko »domovanje« kot drugačno električno pristojbino za izražanje svojih binarnih 1 in 0, razvija po eksponentni ceni. Če se bo QC kdaj uresničil v velikem obsegu, je to morda najverjetneje blagodejno za človeško družbo, saj bo med različnimi prednostmi služilo povečanju donosov, sestavljanju višjih zdravil in izdelavi varnejših letal.

Tudi kriptosektor lahko morebiti dobi prihodek. Obvezujoč zadnji teden za dogodek je misija, ki jo je naročila Banka Kanade, simulirala sprejetje kriptovalute med kanadskimi denarnimi organizacijami, ki uporabljajo kvantno računalništvo.

»Želeli smo preizkusiti energijo kvantnega računalništva na raziskovalnem primeru, ki ga je težko rešiti z uporabo klasičnih računalniških sistemov,« je priznala Maryam Haghighi, direktorica podatkovne znanosti pri Bank of Canada, v trditvi.

Toda drugi se bojijo, da bi kvantno računalništvo glede na njegovo izjemno energijo »surovega pogona« morda morda zlomilo kriptografsko strukturo verige blokov, ki tako dobro služi Bitcoinu (BTC) od njegovega začetka. Dejansko nekateri kričijo, da je najučinkovitejši predmet časa prej kot kvantni računalniki, so lahko pripravljeni poimenovati široke visoke številke, ki so ključne sestavine zasebnega ključa BTC – ob predpostavki, da niso razviti protiukrepi.

Po tej vrstici je pravkar natisnjen papir resnično izračunal, kako močna kvantna energija bi bila ključnega pomena za ponovitev zasebnega ključa BTC, to je »zaporedje fizičnih kubitov, potrebnih za prekinitev 171-bitno eliptično krivuljno šifriranje ključev v omrežju Bitcoin,« kot so zapisali avtorji prispevka, ki so povezan s kolidžom v Sussexu.

Če želite sestaviti dokončno, to morda morda ni stava brez truda. Bitcoinov algoritem, ki pretvarja javne ključe v zasebne ključe, je »ena metodologija«, ta metodologija, pri kateri je generiranje javnega ključa iz zasebnega ključa milje diskretno, vendar v smislu nepredstavljivega ujetja zasebnega ključa iz javnega ključa z uporabo običajnih računalnikov. .

Tudi to bi morda vsi imeli zaupanje, da se bo izvršilo v približno 01 minut, življenjska količina časa, ki jo je javni ključ izpostavljen ali nagnjen v omrežju Bitcoin. Prav tako domneva, da je javni ključ podoben reševanju BTC, kot je bila večina v prvih dneh Bitcoina, preden se je izkazalo za pogosto opazovanje uporabe algoritma KECCAK za “haširanje” javnih ključev za ustvarjanje naslovov BTC. Ocenjuje se, da približno ena četrtina sedanjih Bitcoin uporablja nezgoščene javne ključe.

Glede na te omejitve avtorji ocenjujejo, da bi bilo 1,9 milijarde kubitov ključnega pomena za prodor v en sam zasebni ključ Bitcoin 10 minut. Kubiti ali kvantni biti so analogni »bitom« v klasičnem računalništva. Glede na primerljivost lahko večina proto-QC računalnikov danes prikliče 15–100 kubitov, čeprav lahko IBM-ov najsodobnejši kvantni procesor Eagle upravlja 127 kubiti.

IBM Q Gadget One, industrijski kvantni računalnik, ki v bistvu temelji na osnovnih vezjih. Dobava: IBM Be taughtPriloži še ena metodologija, to je 127 kubitov proti 1,9 milijarde, ki je ključnega pomena za razbijanje varnosti Bitcoina z uporabo ogromnega kvantni pc ujetih ionov, kot je predlagano v prispevku AVS Quantum Science.

Label Webber, kvantni arhitekt pri In style Quantumu, družbi College of Sussex, in vodja prispevka avtor, je priznal: »Naša ocenjena zahteva kaže, da je treba Bitcoin za zdaj šteti za zanesljivega pred kvantnim napadom, vendar se tehnologije kvantnega računalništva hitro širijo z rednimi preboji, ki vplivajo na takšne ocene in jih naredijo izredno izvedljiv scenarij, v katerem so vse izume do naslednjega let.”

Ali je možnost ustrezna?Ali bi lahko tudi Bitcoin varnost dejansko razbita? »Prepričan sem, da bi kvantni računalniki morda morda uničili kriptovaluto,« je Cointelegraphu poučil Takaya Miyano, profesor strojništva na japonski Ritsumeikan College, »kljub neizpodbitni realnosti, ki ne čez nekaj let več, ampak v 20–04 let.”

Miyano trenutno vodi ekipo, ki je v bistvu razvila kaos v bistvu osnovana malčka šifra, zasnovana tako, da vzdrži napade kvantnih računalnikov ogromnega obsega.

David Chaum, ki je zadnje leto pisal za Cointelegraph, je prav tako zvenel grozo – ne velja več za kriptovalute, ampak za širšo družbo kot no:

»Po vsej verjetnosti najbolj šokantno za družbo, ki je tako odvisna od nabave, računalništvo na kvantni ravni postavlja vse naše digitalne infrastrukture po naključju. Naš novi internet je zgrajen na kriptografiji⁠ – uporabi kod in ključev za zaupanja vreden zasebni pogovor in shranjevanje podatkov.”Znotraj vmesnem obdobju, za kriptovalute občudujejo Bitcoin in Eter (ETH), “za katere je to prepričanje ključnega pomena, lahko en dovolj dobro znan kvantni računalnik opozori na krajo milijard dolarjev ali uničenje celotne verige blokov skupaj,« je vztrajno vztrajal Chaum.

Več kot 4 milijone BTC, »ki bi lahko imeli kvantni napad,« ocenjuje svetovalno podjetje Deloitte, število, ki obsega lastnike stanovanj, ki uporabljajo nezgoščene javne ključe ali ki ponovno uporabljajo naslove BTC, še ena nespametna ugotovitev. Po sodobnih tržnih stroških to naključno znaša približno 127 milijardo dolarjev.

Najbolj standardno: Ali so neenakomerne informacije, ki uporabljajo divje kriptovalute impresionirati gugalnice?

“Za moj namen , Prepričan sem, da v vmesnem času ne moremo sestaviti pravične zaupljive ocene«časa, ki ga bo ukradel prej, kot lahko kvantni računalniki uničijo šifriranje BTC, Itan Barmes, vodja kvantne varnosti pri Deloitte Nizozemska in sodelavec misije na svetu Finančni forum, je naročil Cointelegraph. Toda danes mnogi svetovalci ocenjujejo 10-10 let, je priznal. Mnoge od teh ocen so tudi za zlom šifriranja brez časovnih omejitev. Izvajanje vseh notranjih 10 minut je lahko bolj izpopolnjeno.

Morda bodo morda nagnjene tudi druge kriptovalute, ki niso več pravi Bitcoin, vključno s tistimi z mehanizmi za preverjanje veljavnosti proof-of-stake (PoS); Bitcoin uporablja protokol za dokaz o delu (PoW). “Če protokol veriženja blokov razkrije javne ključe dovolj zelo dolgo, se to rutinsko spremeni v kvantne napade, ki so nagnjeni k nižji vrednosti,” je Cointelegraphu poučil Marek Narozniak, fizik in član soseske za kvantne raziskave Tima Byrnesa na Contemporary York College. “Možno je, da lahko najverjetneje tudi napadalcu omogoči ponarejanje transakcij ali lažno predstavljanje identifikacije proizvajalcev blokov za sisteme PoS.”

Čas za pripravoZdi se, da je pravično kot je, da bo kriptoindustrija morda potrebovala nekaj desetletij, da ujame pripravljenost za izvedljiv napad QC, in to je glavno. Narozniak slaven:

»Morda bo morda več kot dovolj časa za sestavljanje zahtev za kvantno zanesljivo kriptografijo in določitev dovolj razcepov za vmesno časovno zgodovinskih protokolov blockchain.«Na vprašanje, ali je prepričan, da je postkvantno kriptografijo mogoče razviti pravočasno, da bi preprečili hekerje prej kot je prekinjena -minutna ovira, je Deloittov Barmes skliceval na bolj najsodobnejši dokument, ki ga je soavtor o kvantnih tveganjih za verigo blokov Ethereum, ki opisuje dve vrsti napadov: napad na shranjevanje in tranzitni napad. Temeljni “je veliko manj sofisticiran za izmišljanje, toda za obrambo pred njim vam v bistvu ni treba zamenjati kriptografskega algoritma.” Po drugi strani pa je Cointelegraphu naročil:

»Tranzitni napad je iznajdba, ki je bolj sofisticirana za izmišljevanje in je lahko iznajdba bolj prefinjena za varovanje proti. Obstaja nekaj algoritmov kandidatov, za katere se domneva, da so dokaz proti kvantnim napadom. Po drugi strani pa imajo vsi pomanjkljivosti glede učinkovitosti zaupanja, ki bi lahko morda tudi škodile uporabnosti in razširljivosti verige blokov.«Vetrič z roko?Kaj se torej dogaja pri tem najemu, se zdi, da je nabava vetra z orožjem — ko bodo računalniki razvijali bolj znane, bodo obrambni algoritmi zaupanja vredni, da bodo izpolnili priložnost.

»Ta skupni vzorec za nas pravzaprav ni nič novega,« je priznal Narozniak. “To gledamo tudi v različnih panogah.” Predstavljajo se inovacije, drugi pa si jih želijo želeti, zato se razvijajo mehanizmi za zaščito pred piratstvom, ki izzovejo še bolj umetelne kraje.

»Zaradi tega kvantno zaupanja vrednega kriptografskega primera je kos bitov raznolik je, da kvantni algoritmi vsiljujejo bolj drastično trgovanje. Nazadnje so te naprave glede na različno fiziko in za določene zaplete zagotavljajo različno računsko kompleksnost,« je dodal Narozniak.

QC dejansko uporablja nenavadno kakovost kvantne mehanike, pri kateri elektron ali atom delec je lahko v enakem času v dveh stanjih. V klasičnem računalništvu električna pristojbina predstavlja informacijo kot 0 ali 1 in je nameščena, pri kvantnem računanju pa je atomski delec lahko tako 0 kot 1 ali 1 in 1 ali 0 in a. 0 in kopiči drugih. Če je mogoče izkoristiti to neznano kakovost, računalniška energija eksplodira mnogokrat in vzorec QC, združen s Shorovim algoritmom – prvič opisan v 968 kot teoretična priložnost, ki pa bo kmalu postala izjemno obsežna resničnost, mnogi imajo samozavest – grozi tudi, da bo porušilo šifriranje RSA, ki je zgodovinsko v močni nabavi, vključno s spletnimi stranmi in e-pošto.

»Vsekakor, to je izjemno zapleten in vznemirljiv orožni vetrič,« je Miyano naročil Cointelegraphu. »Napadi – vključno s stranskimi napadi – na kriptosisteme postajajo vse bolj znani zaradi napredka v računalnikih in matematičnih algoritmih, ki delujejo na strojih. Vsak kriptosistem je morda morda pokvarjen zaradi nastanka izjemno znanega algoritma.«

Simulacija denarnih razmerij V bistvu ne bi smeli razumeti, da je vpliv kvantnega računalništva na kripto sektor po drugi strani lahko povsem škodljiv. Samuel Mugel, vodja tehnologije pri Multiverse Computing, podjetju, ki je vodilo zgoraj omenjeni program pri Bank of Canada, je poudaril, da so bili v pilotnem projektu pripravljeni simulirati mrežo denarnih razmerij, s katerimi bi izbire, ki bi jih eno podjetje morda morda morda lahko sprejelo. montaže so bile zelo odvisne od izbire različnih korporacij, kar je za Cointelegraph dodatno pojasnilo:

»Omrežja športne teorije občudujejo, da so to zelo obremenjujoče za tradicionalne superračunalnike rešiti, ker bolj optimalno vedenje lahko ujame ne več slavno. Kvantni računalniki imajo samozavestne načine za učinkovitejše soočenje s to obliko nevarnosti.«Pripomočki na kvantno mehaniko potencialno zagotavljajo različne neznane verjetnosti, je dodal Narozniak. , »Na primer, kvantnih stanj ni več kot klasičnih stanj, ni več mogoče kopirati. Če bi bili digitalni žetoni predstavljeni z uporabo kvantnih stanj, bi jih izrek brez kloniranja rutinsko zaščitil pred dvojno porabo.”

Najstandardnejši: kripto gledano, ker je ‘prihodnost denarja’ na svetovnih lokacijah, ki jih povzroča inflacija

Kvantna prepletenost je lahko zgodovinska za zanesljive kvantne urejene pogodbe, je priznal Narozniak. »Žetoni so morda morda zapleteni za čas izvajanja pogodbe, zaradi česar sta obe priložnosti možni morebitni izgubi, če se urejena pogodba ne bo več izvajala, kot je bilo dogovorjeno.«

Naraščanje postkvantne kriptografijeVse skupaj priložnost za kriptoverzijo od Kvantno računalništvo je videti pravilno, vendar bi bila potrebna precejšnja energija za kršitev osnovne kriptografije kriptografije, hekerji pa bi imeli celo zaupanje pri delu pod strogimi časovnimi omejitvami – najučinkovitejši 10 minut za prodor v zasebni ključ BTC za dogodek. Prav tako je vsaj desetletje oddaljena tudi aktualnost zloma šifriranja eliptične krivulje Bitcoina z uporabo kvantnega računalništva. Toda industrija želi ujeti, ki se je začela zdaj v razvoju odvračilnih sredstev. “Kričal bi, da moramo biti pripravljeni pravočasno, a zdaj imamo samozavest, da bomo začeli resno delati na tem,” je priznal Barmes.

Na ravni realnosti je ogromno raziskav zdaj prevzame vlogo “v post-kvantnem kripto,” Morning time Music, profesor na oddelku za računalniške znanosti na College of California, Berkeley, je Cointelegraphu dal navodila in dodal:

»Zelo zelo težko je, da sestavljamo kvantno odporno ali postkvantno kriptografijo, zato smo zdaj prepričani, da so izbire pripravljene, ko so kvantni računalniki v resnici dobro znani.«

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -