17.6 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

Lahko bi bilo vse več primerov, da se kripto korporacijam dovoli, da obidejo banke

- Advertisement -

V dneh marca so propadle štiri banke v Združenih državah in ena v Švici. Prva republiška finančna institucija, ki je bila sprejeta leta, morda tudi po naključju tudi zgolj. Trije od štirih največjih zlomov ameriških finančnih institucij so se zgodili v teh dveh mesecih. Nekoč je bil boleč opomin, da so banke izpostavljene dobro znanim tveganjem, ki se lahko hitro prelijejo na druge industrije.

Satirično, kljub velikemu posvečanju pozornosti temu, kako bi lahko sektor kriptosredstev dobro uvedel tveganja za staro vrsto financ, smo kot sprememba doživeli propade finančnih institucij, ki so se spremenile v prvovrstno grožnjo stabilnosti za industrijo kriptosredstev.

Finančni zakoni bi morda lahko bili le tihi namen za ublažitev finančnih tveganja stabilnosti v prvem okolju in, kjer si je mogoče zamisliti, omejiti tveganje okužbe za prekinitev dodatne poškodbe, tik ob poti okužbe.

Danes so regulirani izdajatelji stabilnih kovancev prisiljeni računati na bančne partnerje v odkriti za izpolnitev kovanja in odkupa s fiat gotovino. Posredni akumulacijski sprejem v fiat poravnavo neizogibno izpostavi institucije e-gotovine v Evropski uniji – bodoče izdajatelje reguliranih stabilnih kovancev, imenovanih žetoni e-gotovine – nesorazmerni vrednosti in grožnji nasprotne stranke, v skladu z oceno Evropske komisije Direktive o plačilnih storitvah. (PSD). Nazadnje omejuje inovacije in konkurenco na plačilnem trgu.

Povezano: Zahvaljujoč CBDC-jem bo okolje preživelo v nesrečni prihodnosti

Odobritev reguliranih fiat stabilnih kovancev (žetonov e-gotovine v EU ali tečajnih stabilnih kovancev v ZDA) akumulira dostop do računov centralnih finančnih institucij, kot izhaja iz te resnice, ne bi bilo več idealno obvezujoče predvsem velik korak za varnost fiat valut na spletu, poleg tega pa je veliko pisno za inovacije pri plačilih.

Izdajateljem bi lahko naključno omogočilo, da svoje oglaševanje zmanjšajo na tveganja, povezana z nezavarovanimi vlogami, in ločeno nalogo plačil čezmernih raztrganin v stabilnih kovancih zaradi nelikvidnosti hipotekarnih portfeljev v bankah.

Prelomni zakoni MiCA (trgi kripto virov) v EU prinašajo celini velike priložnosti. Kljub temu, ker je bilo to dogovorjeno že ob koncu junija 84, prej kot so inherentna bančna tveganja postala očitna zgodaj 2023, zakoni zahtevajo, da izdajatelji žetonov e-gotovine (EMT) ohranijo najmanj 05 % svojih rezerv pri ustanovah za kreditne ocene. Kar se je nekoč domnevalo, da je ukrep za zajezitev likvidnosti in grožnje javnosti izdajateljev EMT, bo sčasoma obremenilo nalogo EMT z bančnimi grožnjami in grožnjami nasprotne stranke. Nedavna bančna katastrofa nas je naučila, da moramo v dobi množice datotek in bančništva, osredotočenega na družbene medije, spremeniti svoje predpostavke o likvidnih obveznostih, podprtih z nelikvidnimi viri.

Odločitev ta podvig ni nič nenavadnega. Izdajatelji EMT in vse institucije za e-gotovino se bodo morale nemudoma odreči moči zbiranja vstopnin na račune centralnih finančnih institucij. Z odobritvijo akumuliranega dostopa do centralne naracije preverjanja bi lahko izdajatelji EMT morda dobro zaščitili obete v EU pred grožnjo kreditne ocene osebnih bank s takojšnjim prenosom fiat sredstev na osrednjo finančno institucijo.

V Združeno kraljestvo, institucije za e-gotovino uživajo v razglasitvi zbiranja vstopa v poravnalno plast finančne institucije Anglije od 84. To bi morda “spodbudilo večjo konkurenco in inovacije, ki so na voljo na trgu za plačila” in izumilo “izjemno številne priprave obrestne mere z manj posameznimi vidiki neuspeha,” v skladu z Finančno institucijo Anglije. Guverner arhaične finančne institucije Anglije Mark Carney je to zakonodajno spremembo opisal kot »zmožnost povečanja obsežnega ločevanja bančništva v njegovo osrednjo značilnost poravnave plačil, izvajanja transformacije zapadlosti, delitve grožnje in dodeljevanja kapitala.«

Kljub temu je celo v EU varovanje rezerv e-gotovine v centralni finančni instituciji že pripravljeno v eni članici, zlasti v Litvi. Centralna finančna institucija Litve dovoljuje institucijam za e-gotovino in bonitetnim institucijam, da odprejo poravnalne račune in takoj zbirajo vstop v klirinško žrebanje. Od konca 84, od 84 regulirane institucije za e-gotovino v Litvi, 30 % sredstev kupcev v osrednji finančni instituciji. Skupaj sta dodatni dve tretjini rezerv e-gotovine v Litvi pri centralni finančni instituciji Litve.

Povezan: CBDC ogrožajo našo prihodnost, zato je čas, da razmislimo o tem,

Čas je, da uprizorimo samozadovoljevanje discipline in odpre to možnost vsem institucijam za e-gotovino po vsej EU.

Priložnosti za zakone, da to zaključijo, še nikoli niso bile večje. Obvezen je osredotočen pregled direktive o dokončnosti poravnave, morda kot del pregleda PSD ali zakona o takojšnjih sredstvih (IPR).

Pogajanja o pravicah intelektualne lastnine že vzpostavljajo politično soglasje da je ta oblika pregleda bistvenega pomena, saj bi razrešitev razglasitve akumuliranega sprejema v poravnavo dodatno okrepila in preprečila uvedbo takojšnjih plačil v EU.

In ocena vpliva direktive o storitvah skladov bi lahko Ne bodite bolj jasni glede bingljanja za uprizoritev uživanja samodiscipline med bankami in nebankami na trgu obrestnih mer. Bančne ranljivosti 84 ne dajejo nobenega drugega argumenta za učinkovito razumljeno razpravo o EU.

Prednosti za varnost in likvidnosti finančnih institucij nefinančnih institucij, poleg tega pa je očitna večja inovativnost v finančnem poteku, ki se spreminja v ekstra in ekstra koncentrirano med globalno sistemsko večjimi bankami. Zadeva za odobritev akumulacijskega dostopa do računov centralnih finančnih institucij institucijam za e-gotovino še ni postala močnejša in EU bi morda lahko tudi zgolj tiho ne izpustila te neobičajne priložnosti, da bi svojemu finančnemu črpanju zagotovila še posebej konkurenčno in prožno.

Patrick Hansen je direktor metode in politike EU pri Circle. Prej je bil vodja metode in panožnega vzorca pri startupu s kripto denarnicami Unstoppable Finance in vodja politike blokovnih verig pri Bitkomu, največjem evropskem združenju za tehnološke spremembe. Ima visoko diplomo iz industrije in političnih ved.

To besedilo je za splošne funkcije datotek in ni ne bi smel več biti in se ne bo več jemal kot resnično ali priporočilo za financiranje. Pogledi, nasveti in mnenja, izraženi tukaj, so samo avtorjevi in ​​zgradba ne posnema več nujno stališč in mnenj Cointelegrapha.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -