19.1 C
Ljubljana
Thursday, July 29, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Market novice Lastništvo kripto nima nič skupnega z nezaupanjem v fiat: študija BIS

Lastništvo kripto nima nič skupnega z nezaupanjem v fiat: študija BIS

Lastniki kriptovalut so “na splošno bolj izobraženi od povprečja”, kaže nova raziskava Banke za mednarodne poravnave.

625 Skupno ogledov

5 Skupno število delnic

Crypto ownership has nothing to do with distrust in fiat: BIS study

Banka za mednarodne poravnave (BIS), globalna finančna institucija v lasti nekaterih največjih svetovnih centralnih bank, poskuša razbiti teorijo, da je lastništvo kriptovalut povezano z nezaupanjem v tradicionalne finance.

V četrtek je BIS objavil članek o socialno-ekonomskih gibalih naložb v kriptovalute v ZDA. Z uporabo reprezentativnih podatkov ameriške raziskave o potrošniški izbiri plačil je BIS trdil, da nezaupanje v fiatne valute, kot je ameriški dolar, nima nobene zveze z motivacijo vlagateljev za držanje kriptovalut, kot je Bitcoin (BTC), in navedel:

“Povpraševanja po kriptovalutah ne povzroča nezaupanje v gotovino ali finančno industrijo, saj ni razlike v zaznani varnosti gotovine ter bančništvu zunaj spleta in prek spleta. . Tako lahko predhodno ovržemo hipotezo, da se kriptovalute iščejo kot alternativa fiat valutam ali reguliranim financam. “

Organ je poudaril, da kriptovalut ni alternativa fiat valutam ali reguliranim financam, ampak so “nišni predmet digitalnih špekulacij”. BIS je ugotovil, da je s političnega vidika splošni izvleček analize, da so cilji vlagateljev “enaki ciljem drugih razredov sredstev, takšna bi morala biti tudi uredba.”

Povezano: El Salvador’s Sprejetje bitcoinov je “zanimiv eksperiment”, pravi BIS exec

V dokumentu BIS so opisane tudi glavne povezave med odločitvami za kripto naložbe ter stopnjo izobrazbe in dohodka, kar kaže na to, da so lastniki kriptovalut “Na splošno bolj izobraženi od povprečja.” Vlagatelji Ether (ETH) in XRP so pokazali najvišjo stopnjo izobrazbe v analizi BIS, medtem ko so bili tisti, ki imajo v lasti Litecoin (LTC), najmanj izobraženi, lastniki Bitcoinov pa so se uvrstili na sredino.

Povprečna izobrazba lastnika kripto. Vir: BIS

Novo poročilo prinaša pomemben pomen, da kriptovalute, kot je Bitcoin, ne ogrožajo tradicionalnih finančnih orodij, saj povpraševanja po kripto valutah ne povzroča nezaupanje v denar. Številne svetovne oblasti in institucije so že prej izrazile zaskrbljenost zaradi zmožnosti Bitcoina, da izkoristi globalno nezaupanje v tradicionalne finance.

Konec decembra je Ruchir Sharma iz družbe Morgan Stanley Investment trdil, da se bo vladavina ameriškega dolarja verjetno končala zaradi globalnega nezaupanja v tradicionalne finance, medtem ko bi Bitcoin izkoristil pomanjkanje zaupanja.

Prejšnji članekSoustanovitelj Xapo je dobil zeleno luč regulatorjev za nov kripto zagon
Naslednji članekOtroška igra: Gajesh Naik, 13, ima bogastvo v DeFi-ju

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments