19.6 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Latinskoameriška borza Mercado Bitcoin je od SoftBank zbrala 200 milijonov dolarjev

Latinskoameriška borza Mercado Bitcoin je od SoftBank zbrala 200 milijonov dolarjev

2TM GRoup, podjetje, ki stoji za Mercado Bitcoinom, je zdaj ocenjeno na 2,1 milijarde dolarjev. To je druga kripto borza v Latinski Ameriki, ki je zasenčila oceno v višini milijarde dolarjev.

1043 Skupno ogledov

8 Skupaj delnice

Latin America’s Mercado Bitcoin exchange raises $200M from SoftBank

Latinskoameriška borza kriptovalut Mercado Bitcoin je zavarovala $ 200 milijonov v seriji B financiranja s strani SoftBank, označuje enega največjih krogov financiranja v zgodovini regije.

Mercado Bitcoin bo sredstva uporabil za razširitev ponudbe in vlaganje v novo infrastrukturo, da bo zadostil naraščajočemu povpraševanju po digitalnih sredstvih v regiji, s sedežem v Sao Paulu v Braziliji izmenjava napovedana v četrtek. Skupina 2TM, matična družba, ki stoji za Mercado Bitcoinom, je zdaj ocenjena na 2,1 milijarde dolarjev, kar pomeni, da je osmi največji samorog na celini.

V industriji tveganega kapitala izraz “samorog” opisuje zasebna zagonska podjetja v vrednosti najmanj 1 milijarde USD.

Mercado Bitcoin je morda le druga latinskoameriška kripto borza, ki se je pridružila elitni kategoriji samorogov. Kot je poročal Cointelegraph, je bila mehiška borza Bitso maja po sklenitvi dolarja ocenjena na 2,2 milijarde USD 250 milijonov zbiralcev sredstev serije C.

Tako kot druge borze kriptovalut je tudi Mercado Bitcoin letos zabeležil izjemno rast. Približno 480, 00) 0 uporabnikov se je prijavilo v uporabite platformo v 2021, tako da je skupna uporabniška baza na 2,8 milijona. To predstavlja več kot 70% udeležencev na brazilski borzi. Za primerjavo, v 2017 je podjetje pravkar 900, 00 0 uporabnikov, kot pravi Robert Dagnoni, izvršni predsednik in izvršni direktor 2TM.

Povezano: Množično sprejemanje se kaže, ko drugo največje podjetje v Južni Ameriki sprejema plačila s kripto

Trgovska dejavnost se je prav tako povečala v višku bikovega trga z obsegom Bitcoinov dosegel 5 milijard dolarjev med januarjem in majem – presegel je vsoto borze v prvih sedmih letih skupaj. V primerjavi s prejšnjim letom se je obseg trgovine povečal 11 krat, je rekel Dagnoni.

Marcelo Claure, izvršni direktor SoftBank Group International, je Mercado Bitcoin opisal kot “globalnega voditelja na področju kriptovalut” in dodal, da imajo digitalna sredstva v Latinski Ameriki “neverjeten potencial . “

Države, kot so Argentina, Venezuela in Mehika, so zaradi lokalnih gospodarskih in fiskalnih pritiskov močno povečale sprejemanje kriptografskih podatkov. Govori se, da več latinskoameriških držav raziskuje možnost sprejetja Bitcoina kot zakonitega plačilnega sredstva. Vendar je do zdaj drzni korak naredil le Salvador.

Dagnoni je za Cointelegraph povedal, da je Brazilija imela izjemno pomembno vlogo pri pospeševanju sprejemanja kripto. “Brazilci so se na številnih frontah izkazali za zgodnje uporabnike tehnologij, na primere pa gledajo Waze in Uber,” je dejal in dodal:

“Kriptovalute niso bile nobena izjema pri tem trendu. V Braziliji in na splošno v Latinski Ameriki milijoni ljudi spoznavajo, da so digitalna sredstva in kriptovalute inovativne nastajajoče tehnologije in so učinkovite pri shranjevanju vrednosti . “

Generalni direktor je tudi dejal, da se več Brazilcev obrača na kripto in druge alternative zaradi umetno nizkih obrestnih mer:

” V Braziliji smo zabeležili nekatere najnižje obrestne mere, ki so spodbudile razvoj industrije alternativnih naložb. Crypto ima koristi od tega trenda, kar je mogoče opaziti tudi pri drugih razredih sredstev, kot so VC in Private Equity. “

Prejšnji članekKazahstan bo leta 2022 uvedel nove energetske takse za rudarje kripto
Naslednji članekBitcoin objavi tretjo mesečno rdečo svečo s cenovnim modelom zalog, ki odmeva v začetku leta 2019

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments