2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Latinx skupnosti se še naprej dvigujejo nad ovirami pri sprejemanju Bitcoin

Latinx skupnosti se še naprej dvigujejo nad ovirami pri sprejemanju Bitcoin

Digitalna sredstva so v zadnjem času vse bolj razširjena v našem vsakdanjem življenju – v novicah, popularni kulturi in naših osebnih interakcijah. V prvem četrtletju 61770 je število globalnih dnevnih transakcij Bitcoin (BTC) doseglo 309,536. Samo Bitcoin zdaj znaša približno $ milijarda dnevnih spletnih transakcij. Ne samo to, ampak tisti, ki poznajo digitalna sredstva in kriptovalute, jim implicitno zaupajo – kaže Binanceov “Global Crypto User Index” za 2021. a 97 % zaupanja v kriptovalute.

Sorazmerno, člani Latinx skupnosti v Združenih državah imajo nekatere najvišje stopnje posvojitve kriptovalut, s približno 31 % Hispancev, ki imajo v lasti Bitcoin in enaki podatki, ki navajajo, da 25 % lastnikov bitcoinov so latinskoameriški. Za to impresivno stopnjo posvojitve je veliko razlogov, med katerimi je tudi dejstvo, da ima ta skupina manj dostopa do tradicionalnega bogastva. V 739 so latinskoameriške družine imele manj kot eno šestino bogastva belih družin in so bile večkrat bolj verjetno, da bodo preživljale družinske člane. ne živi z njimi. V 795 so Mehičani, ki živijo v Združenih državah Amerike, poslali več kot $35 milijarde družinskim članom v Mehiki, veliko teh prenosov pa je potekalo prek kriptovalute.

Medtem ko se zdi, da so latinske skupnosti v ospredju sprejemanja digitalnih sredstev in njihove uporabe za izboljšanje svojega dnevnega življenja, je pomembno, da si tisti v industriji kriptovalut in digitalnih sredstev prizadevajo vključiti marginalizirane skupine v svoje prihodnje načrte ter se vključiti v te skupnosti in jih sprejeti, da nadaljujejo po tej navzgornji poti sprejemanja in zagotovijo, da se vsi zavedajo širok nabor koristi, ki jih digitalna sredstva lahko zagotovijo.

Posvojitev v Latinski Ameriki

Samo vprašanje časa je, kdaj digitalna sredstva dosegajo popolno širjenje v Latinski Ameriki. Poglejte si na primer odločitev Salvadorja, da postane prva država na svetu, ki je Bitcoin razvrstila kot zakonito plačilno sredstvo. Državljani Salvadorja lahko zdaj prejmejo $ v vrednosti Bitcoin, ko prenesejo in se registrirajo v vladni aplikaciji za kriptovalute Chivo. Davke je mogoče plačati v bitcoinih, cene pa bodo prikazane v BTC ali ameriških dolarjih. Pomemben dejavnik zakona je pomagati ljudem drugod po svetu, ki pošiljajo nakazila nazaj v Salvador, saj ta plačila na splošno trpijo zaradi visokih stroškov transakcij in provizij, kadar se izvajajo prek fiat valute.

Povezan: Kaj v resnici stoji za Salvadorskim „zakonom o bitcoinih“? Strokovnjaki odgovarjajo

Argentina sledi Salvadorju s člani Argentinski nacionalni kongres je pred kratkim predložil zakon, ki bo Argentincem omogočil, da svoje plače sprejemajo v bitcoinih. Kuba, Paragvaj in Urugvaj so vsi nakazali, da bodo v bližnji prihodnosti uradno priznali in regulirali kriptovalute v svojih državah. Voditelji v Argentini, Braziliji, Panami in drugod so podprli ukrep Salvadorja na družbenih omrežjih.

Pomoč migrantom, ki pošiljajo nakazila svojim družinam in prijateljem v državah izvora, je le en primer, kako digitalno sredstva lahko opolnomočijo ljudi. Storitve plačevanja računov prek tehnologije blockchain bi lahko spremenile tudi življenje ljudi v marginaliziranih skupnostih. Plačila prek blockchaina so varnejša, hitrejša in pogosto stroškovno učinkovitejša od tradicionalnih metod – in ne zahtevajo dostopa do tradicionalnih bančnih in plačilnih kanalov. To je še posebej pomembno, saj veliko število tistih v marginaliziranih skupnostih nima dostopa do bančnega računa. Medtem ko predstavljajo samo 31 % ZDA prebivalstva, gospodinjstva temnopoltih in latinoameričanov predstavljajo 43 % njegovih nebankovnih in 47% njegovega premajhnega.

Premagovanje vstopnih ovir

Tisti iz marginaliziranih skupnosti so pokazali svojo vztrajnost in odločnost v tem, kako so inovacije in uporabo teh novih tehnologij v svojo korist ter premagali omejitve, ki so jim jih postavile tradicionalne finance. Te skupine so med najbolj seznanjenimi s kriptovalutami v Združenih državah in hitro sprejmejo in uporabljajo tehnologijo.

Vloga kriptoindustrije, vlad in organizacij je, da dosežejo marginalizirane skupnosti in jim posebej poskrbeti, se vključiti v njihove skupnosti in jim pokazati, kako lahko še dodatno koristijo in spremenijo svoje vsakodnevno življenje na bolje. Če lahko podjetja in regulativni organi spoznajo kulture in tradicije teh skupnosti, lahko razumejo njihove potrebe in se lahko prilagodijo tem zahtevam na obojestransko koristen način.

Še vedno obstajata dve glavni oviri za prevzem digitalnih sredstev: pomanjkanje razumevanja in skrbi glede varnosti. V ta namen je izobraževanje ključno za nadaljnje sprejemanje digitalnih sredstev – ljudje morajo razumeti vrednost digitalnih sredstev in kako lahko digitalna sredstva služijo njim in njihovim skupnostim. Glede na to, da so digitalna sredstva še vedno relativno nov koncept, sta strah in nerazumevanje naravna. Težko je razumeti, kako lahko te nove tehnologije nadomestijo dolgoletne strukture, kot so tradicionalne banke, in kako jim lahko ta nova tehnologija poskrbi za bolj učinkovito, varno in varno.

Povezan:

Mogoča je množična uporaba tehnologije veriženja blokov, ključnega pomena pa je izobraževanje

Digitalna sredstva uporabljajo tehnologijo blockchain, ki na splošno velja za eno najbolj varnih možnosti za transakcije in plačila ; vendar pa to morda sprva ni jasno tistim, ki niso seznanjeni s konceptom in so zaskrbljeni zaradi varnosti svojega denarja in plačil. S pravim razumevanjem in izobraževalnimi pobudami lahko pomagamo posvojiteljem kriptovalut izbrati varne, regulirane in licencirane ponudnike digitalnih sredstev, tako da lahko mirno opravljajo transakcije.

Razširjena uporaba kriptovalut je še vedno v fazi svoje zgodnje dni in še vedno obstajajo številne ovire. Močne vladne vezi s tradicionalnim bančništvom v mnogih državah bodo spodbudile skepticizem do digitalnih sredstev. Pri pristopu od zgoraj navzdol je nujno, da vlade in vodilni v industriji okrepijo to inovativno, izjemno koristno tehnologijo. Z ustvarjanjem varnega, urejenega okolja za kripto in omogočanjem zdravega diskurza in izobraževanja o tej temi lahko okrepimo in spremenimo življenja državljanov še bolj.

Ta članek ne vsebuje naložbenih nasvetov ali priporočil. Vsaka naložbena in trgovalna poteza vključuje tveganje in bralci bi morali pri odločanju opraviti lastno raziskavo.

Mnenja, misli in mnenja, izražena tukaj, so izključno avtorjeva in ne odražajo nujno stališč in mnenj Cointelegrapha.

Rodrigo Bezanilla

je latinskoameriški poslovni strateg pri Coinsourceu. Z več kot 20 leti izkušenj kot Investicijski in finančni svetovalec, Rodrigo ima obsežno strokovno znanje na področju čezmejnih odnosov med Mehiko in Združenimi državami. Kot poslovodni partner skupine Tejas Opportunity Group, čezmejnega zasebnega kapitalskega podjetja, ki se osredotoča na naložbe družbenega vpliva v Teksasu, Rodrigo posoja svoje strokovno znanje pri ustvarjanju priložnosti za latinskoameriško skupnost s strateškimi poslovnimi zavezništvi in ​​dejavnostmi zasebnega kapitala.

2021

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments