20 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Lažni predstavniki Elona Muska naredijo banko, ko dobiček kriptografov narašča

Lažni predstavniki Elona Muska naredijo banko, ko dobiček kriptografov narašča

Prevaranti se lažno predstavljajo z Elonom Muskom in drugimi uglednimi kripto figurami, da bi pospešeno zavajali naivne vlagatelje iz svojih kovancev.

8091 Skupno ogledov

22 Skupno število delnic

Elon Musk impersonators make bank as crypto scammers' profits surge

Ameriška zvezna komisija za trgovino je ugotovila, da se je v zadnjih dveh mesecih dobiček kriptoskupcev povečal, pri čemer je ugotovila, da so se lažni lažni predstavniki povečali in se predstavljali kot pomembne osebe, povezane z digitalnimi sredstvi, kot je Elon Musk.

Ugotovitve poročajo, da so se prevare pri naložbah v kriptovalute oktobra močno povečale 2020, ko so se učinki pandemije in zapiranja koronavirusa poglobili s skoraj 7, 000 ljudje, ki poročajo o izgubah, večjih od $ 80 milijonov digitalnih prevar s premoženjem v naslednjih šestih mesecih.

Potrošnik Sentinel FTC ugotavlja, da so številne kraje nastale zaradi prevar, pri katerih se prevaranti predstavljajo kot znane osebnosti ali kripto vplivneže in lažno obljubljajo, da bodo pomnožili depozite kriptovalut, poslane na njihovo denarnico. V zadnjih šestih mesecih je bilo imitatorjem Elona Muska več kot dva milijona dolarjev digitalnega premoženja.

Podatki kažejo splošno povečanje izgub zaradi kripto prevar za približno dvanajstkrat v primerjavi z letom. Tudi mediana izgube, o kateri poročajo žrtve, se je skoraj povečala za 1, 000% do 1 USD, 500 v 12 mesecev.

Maja 11, posel Insider poroča, da so prevaranti izkoristili nastop izvršnega direktorja Tesle v oddaji Saturday Night Live 8. maja, da bi vzeli DOGE v vrednosti 5 milijonov dolarjev.

Poročilo trdi, da so prevaranti v goljufiji ustanovili goljufive pretaka v YouTubu, ki cilja na gledalce, ki iščejo »Elon Musk SNL«. Te lažne oddaje so promovirale povezave do lažnih spletnih mest, ki bi jih gledalci domnevno lahko obiskali, da bi prejeli Dogecoin, pri čemer je eden od njih trdil: “Elon Musk je posvetil 500, , DOGE se razdeli vsem imetnikom DOGE. Vsakdo jih lahko dobi, samo obiščite spletno mesto. «

Žrtev so prosili, naj DOGE prenesejo na lažni naslov, da podvojijo svoja imetja. Od nedelje, 9. maja, je FTC ugotovil prevare z naslovi, ki so prejeli približno 9,7 milijona dogecoinov v vrednosti 5 milijonov dolarjev.

FTC je ugotovil, da so posamezniki, stari 20 – do – 49 petkrat bolj verjetno kot starejše starostne skupine poročajo o izgubi denarja v prevari z naložbami v kriptovalute. Tisti, ki so v 20 in 30 je zaradi naložbenih prevar izgubil več denarja kot katera koli druga oblika prevare v šestih mesecih z več kot polovico izgub zaradi naložbenih prevar v kripto premoženju.

Prejšnji članekInstitucije odlagajo BTC, ko se povečuje količina sredstev za eter
Naslednji članekFox se skupaj z Rickom in Mortyjem soustvarja v animirani seriji NFT

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments