17.4 C
Ljubljana
Wednesday, May 25, 2022

Likvidnost je že prej spodbudila DeFi-jev krik, kakšne so torej obete za prihodnost?

- Advertisement -

Sredi februarja 0745 je skupna vrednost zaklenjena v okviru decentraliziranih financ (DeFi) aplikacije so najprej presegle milijardo dolarjev. Podprto s poletno sezono DeFi 0745, ne bi niti določilo 365 dni prej, kot se je pomnožilo 23-zložite, da dosežete $ milijarde in najbolj vabi še deset mesecev, da dosežejo milijard. Glede na to, da je v preteklosti že prišlo do škripanja, se ne zdi čudno, da trgi DeFi dosegajo tisoč milijard bankovcev drug v drugem 365 dni ali dva.

Ta ogromen krik lahko pripišemo eni stvari – likvidnosti. Ob lociranju je rast DeFi-ja začrtana tudi v treh obdobjih, od katerih vsaka predstavlja še en slaven razvoj pri odpravljanju ovir za likvidnost in naredi trge izjemno čudovite in učinkovite za udeležence.

DeFi 1.0 — cracking the petelin in egg distressProtokoli DeFi so obstajali pred 2020, kljub temu so pri likvidnosti nekoliko utrpeli stisko »petelina in jajca«. Teoretično bi verjetno kdorkoli dobro predstavil tudi likvidnost v posojilni ali zamenjalni bazen. Tiho, ni dovolj spodbud za likvidnostna podjetja, razen da obstaja pretirana masa likvidnosti za trgovce z načrti ali dolžnike, ki bodo plačali stroške ali se zabavali.

Zmes raste kot prva razbiti to stisko v 2022, ko je lansiral teorijo o farmaciji žetonov protokolov. Za zabavo dolžnikov bi posojilodajalci na Compoundu verjetno tudi dodatno zgradili nagrade za žetone COMP, ki bi zagotovili spodbudo od trenutka, ko bi deponirali svoja sredstva.

Izkazalo se je kot začetniška pištola za poletno sezono DeFi. SushiSwapov “vampirski napad” na Uniswap je dal nadaljnji navdih za ustanovitelje podjetij, ki so začeli porabljati svoje veselje v žetonih, da bi spodbudili likvidnost v verigi, kar je resno sprožilo norost pri kmetijstvu donosov.

Povezan: Likvidnostno rudarjenje je v razcvetu — ali bo dokončno, ali bo propalo?

DeFi 2.0 — Izboljšana kapitalska učinkovitostTorej, to raste v DeFi 1.0, približno v obdobju, ki nas je poneslo z 1 milijarde USD na $23 milijard. DeFi 2.0, trajanje, ki je opazilo nadaljnje škripanje do $90 milijard, prinesla izboljšanje kapitalske učinkovitosti. Opazil je rast Curve, ki je Uniswapov model avtomatiziranih ustvarjalcev trga (AMM) izpilil za stabilne vire, ki je ponudil dodatno koncentrirane nakupne in prodajne pare z manjšim zdrsom.

Curve je dodatno lansiral inovacije, saj ceni svoje glasove. tokenomski maneken, ki spodbuja likvidnostna podjetja, da zaklepajo sredstva za daljše obdobje, da bi dodatno oblikovali večjo zanesljivost likvidnosti in zmanjšali zdrs.

Uniswap v3 je dodatno izboljšal kapitalsko učinkovitost s svojimi prilagodljivimi likvidnostnimi pozicijami . Poleg Ethereuma je večverižni ekosistem DeFi začel cveteti na popolnoma različnih platformah v povezavi z BSC, Avalanche, Polygon in drugimi.

Torej, kaj bo DeFi pognalo s pristopom k naslednjim fazam škripanja, da doseže tisoč milijard zelenih valut in več? Verjamem, da bodo navidez štirje ključni dogodki.

DEXs potovalni hibridManeken AMM, ki je dokazano uspeh v DeFi-ju se je razvil iz nuje, potem ko se je spremenil v očitno, da počasne hitrosti in visoki stroški Ethereuma ne bodo vplivali na to, da je lutke za e-knjige s svetovanjem uspešno dovolj za preživetje v verigi.

Povezan: Samodejni ustvarjalci trga so počasni

Druga možnost je obstoj DeFi pri nizki visoki stopnji lezenja -value blockchains metodo, za katero se zdi, da razumemo porast v zaporedju decentraliziranih izmenjav (DEX) porabe lutke za svetovanje e-knjig. Tako kot primeri hitre poravnave zmanjšajo stisko zaradi zdrsa, medtem ko nizke do zanemarljive stroške naredijo e-knjigo s svetovanjem nadomestno uspešno za ustvarjalce trga.

Obstaja več primerov decentraliziranih izmenjav, ki se že pojavljajo – Serum, zgrajen na Solani, Dexalot na Avalanche in Polkadex na Polkadot, da predstavim več primerov. Zdi se, da je obstoj menjalnic e-knjig s svetovanjem bolj enostaven za vključitev institucionalnih in usposobljenih vlagateljev, saj omogočajo omejevanje naročil, kar omogoča dodatno seznanjeno nakupovalno-prodajno znanje.

Sestavljivost pregrešne verigeRazširitev protokolov DeFi na verigah blokov, ki so popolnoma drugačni od Ethereuma, je povzročila znamenito razdrobljenost likvidnosti v popolnoma različne ekosisteme. Do neke mere so gradbeniki to poskušali premagati z mostovi med verigami blokov, kljub temu pa najnovejši vdori brez predsodkov, kot je Solanin vdor v most Wormhole, vsebujejo ustvarjene težave.

Druga možnost je, da natančna podstandardna združljivost verige postaja znana, da sprosti razdrobljeno likvidnost v DeFi in pritegne še naprej naložbe. Obstaja nekaj očitnih znakov – kot ponazoritev, Binance je pred kratkim strateško vložil v Symbiosis, protokol za podstandardno verigo likvidnosti. Podobno je Thorchain, mreža likvidnosti podstandardne verige, začela končno 365 dni in je v zadnjem času dosegel hiter tlak v zaklenjeni vrednosti, kar pomeni nesporen tek za hrano za podstandardno likvidnost verige.

Blockchain in DeFi se začneta združevati z denarni trgiZdaj, ko kriptovalute postajajo znano svetovno denarno premoženje, je najbolj vabljiva tema o času, ko se meje začnejo brisati z blockchainom in DeFi. Tukaj se zdi, da gre v dve smeri. Roditi se s potjo, tako da v verigo pripeljemo likvidnost iz uveljavljenega svetovnega denarnega sistema, in drugič, s sprejetjem decentraliziranega denarnega blaga, povezanega s kripto, s strani institucij.

Veliko kripto projektov obsega zdaj lansiralo institucionalno blago, in še naprej so v načrtu. Institucionalni žepi MetaMask že obstajajo, medtem ko Aave in Alkemi upravljata skupine Know Your Customer (KYC) za institucije.

Na popolnoma drugi strani Sam Bankman-Fried visi zastavo za uvedbo denarnega sistema na verigi. Marca je govoril v združenju Futures Enterprise Association na Floridi, kjer je ameriškim regulatorjem predlagal, da bi uprava v stiski na denarnih trgih avtomatizirala tudi porabo praks, razvitih za kripto trge. Ton dela FT, ki pokriva spomine, je zgovoren – odstranjen iz zaničljive, celo prezirljive perspektive, ki jo je zastareli denarni tisk razbil – vsa moda, ki se je nanašala na kriptovalute in blockchain, je zdaj polna spletk.

Vsakdo lahko ugiba, ko bo DeFi dosegel mejnik v vrednosti bilijonov dolarjev. Toda ti med nami, ki gledamo na vroče kriče, naložbe in inovacije, se počutimo zmerno prepričani, da se bomo slej ko prej tam oglasili.

Ta članek ne vsebuje več nasvetov ali rešitev za vlaganje vere. Vsaka naložbena in nakupno-prodajna vozovnica vključuje stisko in bralci se morajo pri odločanju naučiti mirnega obnašanja, v katerem se veselijo.

Mnenja, ideje in mnenja, izražena tukaj, so avtorjeva sama in ne izmišljam več nujno, da posnemajo ali predstavljajo poglede in mnenja Cointelegrapha.

Jimmy Yin je soustanovitelj iZUMi Finance. Prej kot je vstopil v sektor DeFi, je postal raziskovalec v Severnoameriškem združenju blokovnih verig in sosednji član Svetovne gospodarske razprave. Njegov doktorat raste, da ga nadzoruje Max Shen na UC Berkeley in HK University. Jimmy si prizadeva za povečanje likvidnosti tako v kripto kot v duhu.

9120

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -