17.3 C
Ljubljana
Thursday, May 19, 2022

Lokalno podnebje, blockchain in CBDC: intervju s Karen Ottoni iz Hyperledgerja

- Advertisement -

Karen Ottoni pojasnjuje, da verige blokov zastanejo več kot ulov kriptovalut: so učinkovita orodja proti domačim podnebnim alternativam in krepijo verigo ponudb.

91 Skupno ogledov

42 Skupaj deležev

»Kriptovaluta je visoka -kakovostno eno izpušno ohišje za blockchain,« je Karen Ottoni, direktorica ekosistema pri Hyperledgerju, predlagala Cointelegraph v intervjuju za ves pariški teden veriženja blokov.

Seznam blockchain- veljavnih nasvetov je množica in narašča, skupaj z “zagotavljanjem verižnih in menjalnih, finančnih in kapitalskih trgov, tokenizacijo zelenih obveznic in tokenizacijo resničnega premoženja.”

Hyperledgerjev kruh in maslo naj bi nastalo s pomočjo nato izboljšanih projektov orodij blockchain, primerljivih z »upravljanjem hrane, rib, diamantov, mineralov – verige oskrbe«, je predlagal Ottoni Cointelegraph.

Pariški vrh Blockchain Week, kjer je potekal intervju. Vir: CointelegraphMedtem ko Hyperledger deluje v vsakem podjetju, Ottoni najbolj pričara njegov vpliv na domače podnebje, alternativno in domače podnebno delovanje.

»Da bi vedeli, ali bodo minerali, ki bodo primitivni, ali ne za naše mobilne telefone, ker je volfram primitiven v naših mobilnih telefonih, računalnikih ali vozilih, če prihajajo iz trajnostnega okolja.«Zmožnosti veriženja blokov so že dolgo cenjene kot učinkovito orodje proti domačim podnebnim alternativam, medtem ko elegantna šola zasnove o Bitcoinu (BTC) ocenjuje rudarjenje kot tehniko za spodbuditi izgradnjo obnovljivih virov moči rastlinskega življenja.

Nasprotno pa dolgoletno poizvedovanje »Doseči, boste za to potrebovali verigo blokov?« rast rastlin. Ottoni je navedel operacijo rudarjenja volframa v Ruandi kot uspešno implementacijo zmožnosti veriženja blokov, ki je izjemno učinkovita od baze podatkov.

»Pri zbirki podatkov je ključnega pomena vera v tistega, ki jo upravlja. Ob strani je zamenjava popolnoma drugačnih akterjev – korporacij, rafinerij, vlad – in kar je pomembno, vsi ti akterji nimajo nujno zaupanja drug v drugega.” Ottoni je opredelil, da bodo ti akterji, dejanski ali neprimerni, »prihodki od vidnosti skupnih datotek in skupne transakcije, ki niso bile tako obravnavane prej kot.”

Nasprotno pa obstajajo pomirjujoče pomanjkljivosti. “Grozne datoteke so neprimerne,” je priznal Ottoni. Do te ravni je Hyperledger med drugimi astronomskimi korporacijami vzbudil vnemo pri IBM-u.

Kar zadeva digitalne valute centralne banke, ki jih večina centralnih bank zdaj upošteva, Ottoni opredelili, da so »evolucija digitalizacije lastnine«. Ottoni je razširil:

»Jaz osebno je bo del mešanice. Kriptovalute naj bodo, saj je tam vrednostna ponudba. Še naprej bodo stabilni coini in centralna banka.” Na primer, CBDC ustvarjajo smisel po naravni nesreči: »Po tajfunu CBDC omogočajo takojšnjo razdelitev sredstev.«

Kot za prihodnost blockchaina, je Ottoni opredelila, da je “interoperabilnost” njena najbolj pereča potrditev – ne več nujno med verigami blokov, ampak s pomočjo razvijalcev, mislecev in skupin, ki si delijo nasvete in zelo učinkovito sodelujejo.

Znotraj razdejanja bi želeli biti dodatni primeri “razvrščanja, dokazovanja in prikaza, da ta orodja delujejo.”

85146

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -