19.6 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Market novice Londonske vilice vstopijo v testnet na Ethereumu, saj težavna bomba vidi zamudo

Londonske vilice vstopijo v testnet na Ethereumu, saj težavna bomba vidi zamudo

Mreža Ethereum je bila junija uvedena nadgradnja v Londonu na testni mreži Ropsten 24. Ta nadgradnja je sestavljena iz težko pričakovanega predloga za izboljšanje Ethereuma (EIP) 1559.

Po zagonu testne mreže Ropsten bo nadgradnja Londona nameščena na testnih mrežah Goerli, Rinkeby in Kovan v Ethereumu v tedenskih intervalih. To je eden pomembnih korakov v načrtu za uresničitev konsenza dokazov o deležu (PoS) v omrežju Ethereum, znanem tudi kot Ethereum 2.0.

Nadgradnja Londona prinaša pet EIP-jev, ki so nameščen na testnih mrežah – EIP – 1559, EIP – 3198, EIP – 3529, EIP – 3541 in EIP- 3554. Vroče razpravljani predlog EIP – 1559 je mehanizem za določanje cen transakcij, ki je sestavljen iz fiksna omrežnina na blok, ki se zažge in omogoča dinamično razširitev in krčenje velikosti blokov za odpravljanje težav z zastoji.

Spremembe, ki jih predlaga EIP – 1559 . Vir: ConsenSys

Prek tega mehanizma bo za transakcije, ki bodo vključene v naslednji blok, plačana diskretna osnovna provizija. Aplikacijam in uporabnikom, ki želijo dati prednost svojim transakcijam v omrežju, je mogoče dodati namig, imenovan »provizija za prednost«, da spodbudite rudarja k hitrejši vključitvi. Medtem ko rudar ta nasvet shrani v žep, se osnovna provizija za transakcijo spali. To pomeni, da bodo do konca prehoda na model PoS poleg 2 etra (ETH) na blok, ki ga prejmejo rudarji, prejemali tudi napitnino za določanje prednostnih nalog.

James Beck , direktor komunikacij in vsebin pri ConsenSys – tehnološkem podjetju blockchain, ki podpira infrastrukturo Ethereuma – je z Cointelegraphom razpravljal o vplivu sežiganja osnovnih provizij na omrežje:

“Burning osnovna provizija bi morala izvajati deflacijski pritisk na izdajo ETH, čeprav je natančno modeliranje, kako deflacijsko je težko, saj morate predvideti spremenljivke, kot so pričakovane transakcije, in še težje napovedati pričakovano prezasedenost omrežja. Teoretično, več transakcij se bo zgodilo, večji deflacijski pritisk bo imel sežig osnovne provizije na celotno ponudbo Ethereuma. «

Vendar pa Marie Tatibouet , tržni direktor menjalnice kriptovalut Gate.io, je za Cointelegraph govoril o možnosti, da ta sprememba transakcijskih provizij negativno vpliva na omrežje.

Omenila je, da lahko rudarjem še vedno dajemo napitnine in da je večji kot je napitnina, hitreje bo obdelana transakcija, in dodala: “Zdaj, ko se omrežje povečuje in je Ethereum še naprej glavni pametna pogodbena platforma, ali to ne bo sprožilo še ene “vojne s pristojbinami” med uporabniki, ki so pripravljeni doplačati za pospešitev svojih transakcij? “

Težava bomba zamuja

Drug ključni del te nadgradnje, ki vpliva na vsakodnevne uporabnike, je EIP – 3554. Ta EIP odloži, da bo “bomba s težavo” začela veljati s prvim tednom decembra 2021. V bistvu bi težavna eksplozija bombe pomenila, da bi rudarjenje novega bloka postalo izredno neizvedljivo in težko za rudarja, s čimer bi se uveljavil prehod na PoS Beacon Chain.

Kosala Hemachandra, ustanoviteljica in izvršna direktorica MyEtherWallet – platforme denarnice s sedežem na Ethereumu – je za Cointelegraph povedal, da je EIP prisoten že od ustanovitve Ethereuma, da bi zagotovil, da se omrežje pravočasno premakne na PoS in Eth2. Nadalje je dodal:

“Ta vrednost je odgovorna za to, da je teža bloka eksponentno težka po določeni številki bloka, kar rudarjem onemogoča rudarjenje novih blokov, in se morajo preseliti v mrežo Eth2. Vendar pa je zaradi zamud pri razvoju tokratna bomba zamujala in na londonskem razcepu bo še zadnjič prestavljena. «

Uradni dokument za to EIP navaja, da omrežje „cilja na nadgradnjo Šanghaja in / ali združitev, ki naj bi se zgodila pred decembrom 2021. ” V nadaljevanju pa dodaja, da je bombo mogoče takrat prilagoditi ali jo popolnoma odstraniti, kar kaže, da prvi teden decembra ni težek rok, da bi do te bombe ali združitve končno prišlo in da bi se lahko odložila celo od tega trenutka naprej.

Tatibouet je omenil tudi, da se Ethereum 1.0, dokler se ne združi s PoS Beacon Chain – mehanizmom za usklajevanje drobcev in deležnikov v omrežju – rešitve za hitrost transakcij, zgrajene na vrhu obstoječega omrežja ali rešitve dveh slojev se zdijo najbolj izvedljiva možnost.

V nadaljevanju je dodala: »Rešitvi prvega in drugega sloja ne smeta biti izključni. To je razlog, zakaj Ethereum 2.0 za doseganje resnične razširljivosti uporablja kombinacijo enega sloja (ostrenje, PoS) in drugega (združljivi). “

Povezano: Londonski vodnik: Kaj je EIP – 1559 hard fork obljublja za Ethereum

Po naključju je bilo po podatkih CryptoQuanta isti dan kot uvajanje nadgradnje na testni mreži Ropsten čez 100, 000 ETH je bil vložen v pogodbo o depozitu Eth2, ki znaša (83 milijonov nominalnih vrednosti po trenutnem ETH vrednost okoli 2 USD . Tako visoka stopnja zanimanja bi lahko zelo kazala na pričakovanja, ki jih ima skupnost Ethereum za to nadgradnjo, zlasti zaradi posledic toliko razpravljanega EIP – 1559.

Hemachandra je omenil tudi, kako ta predlog podpira rešitve dveh slojev. Dodal je, “EIP – 1559 je uvedel dinamično omejitev plina. V bistvu se zdaj število transakcij, ki jih je mogoče vključiti v blok, lahko dinamično prilagaja glede na zastoje. ” Dodal je še: “Zato lahko zmanjša zastoje – to je še ena odlična rešitev na vrhu L2.”

Stav in posledice “združitve” ”

Pomembno je omeniti, da po dodatnem 100, 000 ETH je bil postavljen na dan postavitve londonske nadgradnje na testni mreži, skupni delež ETH, zastavljen na Beacon Chain, je presegel 5% prvič. Število vloženih ETH trenutno znaša nekaj več kot 6 milijonov žetonov v vrednosti $ 12. 50 milijard.

V primerjavi z drugimi PoS omrežji in kovanci 5% vloženih ETH ni velik delež. Na primer, Cardano ima trenutno skoraj 72% ADA, zastavljenih v omrežju. Vendar pa obstajajo številni razlogi, zakaj je tako. Hemachandra je pojasnil glavni razlog in zakaj je to pozitiven pokazatelj za omrežje:

“Za razliko od večine drugih kovancev PoS, celoten namen ETH ni le vložitev in zaslužek obresti. To je dober znak, da se ETH uporablja kot pripomoček. Na primer, če 80% ETH je potem je samo 20% ETH je ostalo za kar koli v Ethereumu in mislim, da to ni idealen scenarij. «

Po podatkih iz Anthony Sassano, soustanovitelj EthHub.io, 23% vseh izkopanih ETH je položenih v pametne pogodbe. Ta delež znaša več kot 23. 45 milijonov ETH žetonov v vrednosti skoraj $ 50 milijard. Izven 23. 45 milijonov, več kot 6 milijonov ETH je vloženih v pogodbo o vlogi Eth2 in 9 milijonov ETH v različne protokole decentraliziranega financiranja (DeFi), saj je omrežje najpogosteje uporabljeno za DeFi.

Preostali ETH v pametnih pogodbah je razdeljen med različne deležnike, kot so Gemini, denarnica z več znaki Gnosis Safe, Polygon Bridge in hladna denarnica Vitalika Buterina.

Po “združitvi”, ki bo združil tako Ethereum 1.0 kot Ethereum 2.0, s čimer se bo končal Ethereumov mehanizem soglasja za dokazovanje dela, bodo rudarji ETH pred težko izbiro.

Ko njihova rudarska strojna oprema zastare, morajo bodisi prodati svoje ploščadi in se preusmeriti na ETH bodisi – vsaj za rudarje, ki uporabljajo grafične procesorje – na druge altcoin-e.

Analiza Justina Drake iz fundacije Ethereum ocenjuje, da jih bo 1, 000 ETH se izda vsak dan in 6, 000 ETH bo zgorel, da bo ETH bolj deflacijsko sredstvo.

Njegova analiza je nadalje ugotovila, da bi ob predpostavki o povečanju števila validatorjev in pomembni letni odstotni stopnji 6,7% letna sprememba ponudbe znašala negativnih 1,6 milijona ETH, s čimer bi se letna stopnja ponudbe zmanjšala za 1,4 %.

Ta prehod bi ETH naredil za deflacijsko sredstvo, pri čemer bi se stopnja ponudbe s časom zmanjševala, kar bi povzročilo pritisk na dinamiko ponudbe in povpraševanja, ki bi narekovala njegovo ceno na trgu.

)

)

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments