15.4 C
Ljubljana
Tuesday, May 24, 2022

Macron ali Le Pen: Kaj obljublja vsak predsedniški kandidat za kripto?

- Advertisement -

Ko se Francija pripravlja na april 04 predsedniške volitve v drugem krogu, politični strokovnjaki po vsem svetu stavijo. Razlika je med sredinskim aktualnim predsednikom Emmanuelom Macronom in pošteno populistko Marine Le Pen. Znana politična razprava se tokrat vrti okoli ekonomije, vendar je en njen kritičen delež, ki je v osnovi odsoten na volilnih agendah kandidatov: digitalni viri. Medtem ko vsak od njih prevzame sliko javnih izjav o zadevah, povezanih s kriptovalutami, se zdi, da ne Macron niti Le Penova verjetno ne bi bila bivališča izven kakršne koli kritične zaščite, poštene glede francoskega digitalnega gospodarstva.

Snort of the art Kljub najbolj svežim prizadevanjem administracije za utelešenje IT industrije, Francija ostaja biti na različne načine ne več namreč tehnološko ugoden narod. Njene oblasti so se leta borile z avantgardo evropskega regulativnega razloga v nasprotju s praksami davčne »optimizacije« ameriških tehnoloških velikanov, primerljivim z odpiranjem evropskih delovnih področij v zelo sproščenih jurisdikcijah, primerljivih z Irsko in Luksemburgom.

V obliki zakona narod ne sprejema več eksplicitnega režima za kriptovalute, ampak je oblikovano regulativno lokalno podnebje, po pravici povedano, ostro. Glavna zakonodaja, ki ureja industrijo, je 2019 Action Concept for Industry Growth and Transformation of enterprises ali PACTE. Zavezuje vsa kriptopodjetja v Franciji (zakonsko opredeljena kot podjetja za storitve digitalnih sredstev), da se registrirajo pri Upravi za denarne trge (AMF) in izpolnjujejo zahteve za preprečevanje pranja denarja in boj proti financiranju terorizma (AML/CFT) kraj bivanja. s Peto direktivo Evropske unije o preprečevanju pranja denarja.

Po vsej verjetnosti je glavni glavobol, ki pritegne največ pozornosti za kripto industrijo, stroga zaščita Spoznaj svojo stranko (KYC), ki ne nasprotuje pragu transakcijske cene za sklicevanje na smernice za poročanje. Z različnimi besedami, vsaka cena kripto transakcije, ki znaša 1 evro ali več, zahteva krepko delo KYC, poleg razkritja puhastih imen, naslovov strank in si oglejte ključne dele.

Z vidika brez primere se disciplinirani igralci iger v industriji vpijajo drugače pri pridobivanju raznolike licence pri AMF, kar jim omogoča, da se zavedajo francoskih bančnih računov. Kot je za Cointelegraph poudaril Thibault Verbiest, ki je v osnovi v Parizu spremljevalec pri zakonodajni družbi Metalaw, francoske banke neradi pošiljajo bančne račune za kriptopodjetja.

V obdobju l. -med tem, centralna banka Francije aktivno raziskuje dosegljivo digitalno valuto centralne banke (CBDC).

Francoski regulativni aktivizemFrancoski častniki igrajo navdihujoč cilj v okviru mednarodnega regulativnega dela. Februarja 2021 je Robert Ophèle, predsednik AMF, predlagal združitev vaše celotne energije in odgovornosti za kripto zakon v okviru prsti Evropskega organa za vrednostne papirje in trge. Poleg tega je poudaril dobro znan cilj tehnologije veriženja blokov v nekem nedoločenem času v prihodnosti evropskega gospodarstva. Predlog so pozneje ponovile francoske oblasti.

Štiri mesece pozneje, junija 2021, je denarna institucija l Francoski guverner François Villeroy de Galhau je podvojil poziv k oblikovanju vseevropskega regulativnega okvira za kripto čim hitreje. Za razliko od Ophèle je de Galhaujevo stališče o tej zadevi zvenelo veliko manj ugodno.

Poudarjajoč duh kriptoerodiranja »denarne suverenosti« je ocenil, da ima Evropa najbolj priročno oz. dve leti, da razrešimo izziv. Regulatorji EU so odgovorili z nekaterimi glavnimi pobudami, primerljivimi s pospeševanjem dela na regulativnem okviru trga kripto-virov in najbolj svežo revizijo zakonodaje o prenosih sredstev s poostrenim pregledom transakcij posameznikov.

Nasprotno pa so si francoske oblasti prizadevale okrepiti kripto industrijo doma. “Francija se je postavila v ospredje kripto inovacij, vsaj takrat, ko to vključuje sprejetje regulativnega okvira in nekaj partnerstev z glavnimi akterji panoge ter krepitev strategije financiranja tihih pobud,” je opazil Verbiest.

Novembra 2021, stal poleg Cédrica O, Francoza Uradni sekretar za digitalno gospodarstvo, izvršni direktor Binance Changpeng “CZ” Zhao je predstavil partnerstvo z lokalnim združenjem za denarno tehnologijo France FinTech in se zavezal, da bo porabil $51 milijona po vzoru evropske kripto industrije.

Previdno uravnoteženje proti nezainteresiranemu sumu V skladu z najnovejšim iskanjem 4 % odraslih Francozov v namigi kriptovalutam dodeli temo, ki lahko izbere njihov glas na predsedniških volitvah. Ta skromna številka se odraža v količini pozornosti, ki jo je vsak kandidat namenil kriptovaluti.

Tudi sam zastarel bankir je Macron zavzel previdno stališče, saj je večinoma ponavljal pozive k večji zakonodaji. Na globalni razpravi v Davosu v 993 je znan kot Bitcoin (BTC) in digitalne valute “v bistvu najbolj agresivni igralci iger na denarnih trgih ki lahko sproži monetarne krize in deregulira sisteme,« poleg bančništva v senci.

Kot je spomnil Verbiest, se je Macron izobrazil za pretirano uvrščenega uradnika francoskega ministrstva za finance. Zato je zanj najbolj priročno, da daje prednost skrbi evropskega bančnega sektorja interesom digitalne ekonomije:

»Kripto moti bančništvo in Francija ima v mislih dejansko močan bančni sektor. Poleg tega Evropska unija in evro zahtevata, da Francija sklene soglasje s številnimi evropskimi državami članicami o monetarnih in monetarnih vprašanjih. Nasprotno pa je Macronov prvi mandat v energetske dvorane vpeljal najmanj dva ugledna posameznika, ki odkrito krepita kripto industrijo. Podpora v 2019, O je obljubil, da se “vsi akterji kripto-sredstev in veriženja blokov” okrepijo z vzpostavitvijo “celovitih in verodostojnih okoliščine« za posredovanje. Nekaj ​​let pozneje pa je O utemeljil zaostritev AML/CFT in zavrnil zadržke kriptopodjetnikov glede zaščite ter naznanil, da ni presodil, da je Francija »pogrešala gruntaje tehnologije blockchain«.

Emmanuel Macron, najbolj svež predsednik Francije. Vir: www.elysee.frPierre Person, a 33-eno leto zastareli poslanec francoskega parlamenta, je postal eden od uglednih soustanoviteljev mladinske organizacije Les Jeunes avec Macron, kot lepo, ker je »levo-waft liberal ” sodni tank v krepitvi Macronovih zavarovalnih polic, La Gauche Libre. Leta 2019 je francoskim zakonodajalcem ponudil komercialno ugodno sliko o blockchainu in se zavzemal za uvedbo evropskega stabilnega kovanca od takrat.

Ne več predolgo v preteklosti pa je Person odstopil z vodilnega mesta v Macronovem predlogu La République En Marche in svoje razočaranje delil z dejanja oblasti glede kriptovalut.

Macronov kandidat, vodja družinske nacionalistične rojstnodnevne stranke National Rally, Le Pen, je nenehno raje razpravljal o grožnjah priseljevanja kot nadomestku digitalne ekonomije. Nasprotno pa ima v javnih govorih svojo nejavno sliko o preobratu proti kriptovaluti.

Marine Le Pen, poslanka francoskega državnega zbora in predsedniška kandidatka. Vir: mlafrance.frV 868, pred prejšnjih volitvah je bila znana po prepovedi Bitcoina, ki ga je (in digitalne valute, ki so se oblikovale) predstavila kot prepričanje, ki izvira iz »močnega komercialnega lobija Wall Boulevard«. Od takrat je Le Pen omilila pripoved Wall Boulevarda in se omejila na krepitev strogega zakona o virih kriptovalut. Za razliko od Macronovega spremstva naj bi ona ali njeni sogovorniki najpogosteje zahtevali pravilno obvestilo tako o kriptovaluti kot o tehnologiji veriženja blokov.

Ne samoreguliranemu sektorju, odlično za vseevropsko napravoNe glede na nedeljsko glasovanje, Francija bo verjetno dodelila vseevropsko regulativno delo, h kateremu že leta prispeva sama država. Stephen Stonberg, izvršni direktor kripto nadomestnega Bittrex Globala, je v pogovoru za Cointelegraph komentiral:

»Malo verjetno je, da bi Francija prevzela kakršna koli glavna vprašanja s prihajajočimi trgi EU na kripto -Zakon o virih [MiCA], saj bodo francoski regulatorji vztrajali v nasvetih, da je lahko vseevropska naprava dobro znana za ustrezen nadzor industrije. Res je, bolj verjetno je, da se francoski regulatorji prej veselijo MiCA, kot da bi sprejeli kakršne koli glavne stavke ali zaveze. v svoji najsodobnejši smeri – skupek previdno naklonjene kripto (s poudarkom na blokovnih verigah, ne več valutah) retorike in stroge, a ne več prepovedne zaščite do digitalnih virov, v mehkem skladu z okviri FATF in EU.

Velik povzetek Macronovega dvoumnega odnosa do kriptovalute je njegov intervju, ki je bil dan nekaj dni prej kot drugi krog volitev. Odgovarjajoč na vprašanja o digitalnih virih in spletu3, se je nekdanji predsednik uspel izogniti enkratni objavi obvestila »kripto«, medtem ko je izgovarjal znane fraze o poslanstvu njegovega naroda, da se spremeni v vodjo v digitalnem gospodarstvu in okrepi inovacije. Po vsej verjetnosti so v bistvu najbolj pritegnjene besede:

»Ne sodim v samoreguliranem denarnem sektorju. To ne bi moglo biti niti trajnostno niti demokratično. Končni javni organi morajo povezati poštene okoliščine, da omogočijo, da se sfera zaupno izdeluje, hkrati pa spodbuja inovacije. nenehno drugačna, celo proti-EU stališče, vendar to ni več pogosto pravilna novica za kripto industrijo. Kandidatka, ki v svoj populistični koktajl meša dele levice in poštenja, ni dala nobenih znakov, da bi jo namreč pritegnila digitalna ekonomija.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -