19.6 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Majhne kripto borze Južne Koreje se soočajo z naraščajočo regulativno toploto

Majhne kripto borze Južne Koreje se soočajo z naraščajočo regulativno toploto

Oblasti v Južni Koreji še naprej predlagajo in izvajajo ukrepe za ohranitev strogega nadzora nad nacionalnim trgom kripto izmenjav. Te se pojavijo ob občutnem povečanju obsega trgovanja s kriptovalutami, zlasti za altcoinov.

Južnokorejska komisija za finančne storitve (FSC) je maja objavila, da vlada načrtuje uveljavitev strožjih regulativnih politik na področju kriptovalut na splošno . Ta poteza se zgodi, ker imajo ponudniki storitev virtualnih sredstev (VASP) do septembra rok za registracijo pri ustreznih državnih organih.

Kripto borze v Južni Koreji so bile že pod pritiskom, še pred tem novim nizom strožjih regulativnih predpisov. pravila. Zahteva po trgovalnih računih s pravimi imeni je povzročila, da se manjše in srednje velike borze trudijo, da bi zaščitile licence komercialnih bank, vsaj v času pisanja te publikacije.

V zadnjem času poročila pojavil še en politični premik južnokorejskih oblasti, ki bi lahko imel daljnosežne posledice, tudi za kripto borze “velike četverice” v državi – Bithumb, Coinone, Korbit in Upbit.

FSC osvetljuje prakso navzkrižnega trgovanja

Kot je že poročal Cointelegraph, FSC načrtuje prepoved navzkrižnega trgovanja na kripto borzah v državi kot del niza strožjih regulativnih ukrepov za trgovalne platforme. Navzkrižno trgovanje je metoda, ki jo trgovalne mize uporabljajo za izravnavo naročil za nakup in prodajo istega sredstva, ne da bi se transakcije evidentirale v njihovi knjigi naročil.

Navzkrižno trgovanje je v mnogih državah sicer nezakonito. potrebna praksa za kripto izmenjave v Južni Koreji. Prvič, kripto trgovanje v državi je denominirano v korejskih vonah, provizije pa se zbirajo v kriptovalutah.

Navzkrižno trgovanje ponuja rešitev za južnokorejske kripto borze, ki jim omogoča pretvorbo provizij za trgovanje v korejske win s pretvorbo na njihovi platformi. Ker FSC to prakso prepoveduje, bodo te borze morda težko uresničile pomemben tok prihodkov od pobiranja provizij za trgovanje.

Dejansko so začetni odzivi nekaterih industrijskih komentatorjev na načrtovano potezo da bi prepoved navzkrižnega trgovanja služila kot omejevalnik prihodkov za južnokorejske kripto borze. Prepoved FSC, če bi bila sprejeta, bi pomenila obvezno trgovanje brez provizije s strani platform v državi.

Južnokorejske kripto borze zaračunajo 0. 05% v povprečju kot provizije za trgovanje. To pomeni, da je podjetje Upbit v prvem četrtletju 2021 na dan zaslužilo skoraj 9 milijonov dolarjev (

– urni promet približno približno $ 11. 9 milijard. Dejansko je naraščanje obsega kripto trgovanja v Južni Koreji leta 2021 pomenilo večje prihodke od provizij za platforme.

Že Februarja je bil promet Bitcoinov (BTC) tako za Bithumb kot za Upbit že 11 krat večji od podatkov, zabeleženih za isto obdobje v 2020. V začetku junija je Cointelegraph poročal, da so se tokovi bančnih računov za menjave v državi v zadnjem letu povečali 40%.

Rast prihodkov za južnokorejske kripto borze je celo imela kapljični učinek na bančne partnerje in vlagatelje. Primarni bankir podjetja Upbit, K Bank, se je finančno močno okrepil in domnevno 2022 cilja na prvo javno ponudbo.

Medtem ko je Bitcoin vročina zaznamovala zgodnjo manijo kripto trgovanja 2021, se je trend z razvojem leta usmeril k altcoinom. Ker so cene žetonov do maja parabolično naraščale, se je zdelo, da so južnokorejski kriptotrgovci naklonjeni altcoinom z manjšo kapico.

Tak obseg manije za trgovanje z altcoini je Korejska zveza bank opozorila na potencial trenda tveganja. Takrat so knjige naročil celo velike četverice prikazovale trgovalne dejavnosti BTC, ki predstavljajo manj kot 5% njihovega 24 – urnega trgovanja dejavnost, ki je bila bistveno nižja od svetovnega povprečja za Bitcoin na drugih platformah.

Nič od našega podjetja, pravi FSC

Kot je pogosto V primeru regulativnih ukrepov v Južni Koreji se lahko manjše borze soočajo z bistveno večjimi operativnimi težavami, če prepoved navzkrižnega trgovanja FSC postane zakon. Če predpostavimo, da se platforme ne bodo odrekale prihodkom od provizij za trgovanje, bodo morale južnokorejske borze kriptovalut najti drugo možnost.

Najverjetnejša alternativa bi bila ustanovitev ločene prodajne pisarne, posvečene pretvorba provizij za kripto trgovanje v korejske win. Vendar je treba vsako novo podjetje, povezano s kripto trgovanjem v Južni Koreji, registrirati pri FSC-jevi enoti za finančno obveščanje in spoštovati stroge zakone o preprečevanju pranja denarja (AML).

Ta registracija pomeni veliko stroškovno breme to bi lahko bilo preveč za manjše platforme, ki se še vedno trudijo izpolniti septembrski rok za izdajo dovoljenj. Druga možna možnost izmenjave bi bila partnerstvo s ponudniki posojil, ki so odprti za sprejemanje kripto kot zavarovanje.

Povezano: Južnokorejci se javijo na kripto zaradi težkega pristopa regulacije

Ne glede na izbrano pot si borze ne morejo privoščiti, da ne bi prišle do rešitve problema, če navzkrižno trgovanje je prepovedal FSC. Poleg očitnih posledic za prihodke provizije za kripto trgovanje pritegnejo tudi davčne odtegljaje po odbitku.

Za FSC je ta poseben problem tisti, ki ga bodo borze morale rešiti same. V podporo svoji odločitvi, da bo sledila prepovedi navzkrižnega trgovanja, je Komisija navedla, da dovoljevanje borznim operaterjem, da trgujejo proti svojim strankam, pomeni navzkrižje interesov s pomembnimi tveganji za manipulacijo cen.

o vrnitvi provizij za trgovanje v korejski win, je FSC dejal: “Ne glede na to, ali želite kriptovaluto spremeniti v drugo sredstvo (razen v win) ali obdržati kriptovaluto, morate sami najti rešitev.”

Ali je to namenjeno manjšim borzam?

Tiskovni predstavnik za odnose z mediji v FSC je na prošnjo Cointelegraph-a za pripombe izjavil:

„Ker organi trenutno delajo na spremembah ustreznega zakona, bi bilo neprimerno, če bi zdaj komentirali vaša vprašanja s posebnimi ukrepi, ki se še pripravljajo. Ko bodo posebni ukrepi pripravljeni na objavo, jih bomo objavili na naši spletni strani. «

Za Lee Chul-ie, izvršnega direktorja južnokorejske platforme za izmenjavo kriptovalut Foblgate, predlagana prepoved navzkrižnega trgovanja je le še en udarec za manjše borze v državi. Chul-ie je v pogovoru za Financial Times pripomnil: »Soočamo se z eksistencialno krizo. Želimo legitimirati svoje poslovanje, vendar nam banke neradi ponujajo račune s pravimi imeni. ”

Po mnenju borznega operaterja bi dodatne težave, kot so prepovedi navzkrižnega trgovanja, lahko potisnile manjše platforme zunaj države ali poiskale „sive cone“, da bi se izognile strogim regulativnim ukrepom. Jeff Kang, južnokorejski vodja države v blockchain varnostni opremi CoolBitX, pa meni, da bodo razmere lahko obvladale nekatere manjše borze. V pogovoru za Cointelegraph je Kang dejal:

“Čeprav se zdi, da bi lahko okrepljen nadzor južnokorejske FSC zastrašujoče novice za lokalno kriptovalutno industrijo, stanje ni tako grozno, kot se zdi. Stališče korejske vlade do kriptovalut ni, da bi popolnoma omejilo njihovo uporabo, temveč da bi upoštevalo varstvo potrošnikov in izkoreninilo finančni terorizem in pranje denarja. “

Po navedbah Kang, cilj FSC ni izsiljevanje borz iz države, temveč zagotavljanje zanesljivih protokolov skladnosti z AML, in dodal: “Glede na to bodo morale borze kriptovalut sporočiti svojo zavezano stališče, da podvojijo prizadevanja za skladnost, da bi dosegle licence do septembra. “

Kang je še dejal, da je kar šest drugih borz blizu prejema licenc za trgovanje z resničnimi imeni, da bi skupno število doseglo na 10. Tudi če se to zgodi, bo v Južni Koreji še vedno več 50 borz z negotovim regulativnim statusom, ki bodo verjetno prisiljene zapreti njihovo operacije prihajajo do septembrskega roka.

Za banke njihova zadržanost pri poslovanju z menjalnicami izhaja iz dejstva, da so finančne institucije v Južni Koreji lahko odgovorne za zlorabe svojih partnerjev za izmenjavo kriptovalut.

Do te situacije bi lahko prišlo zaradi spremembe, saj potekajo razprave med bankami in FSC o omejitvi odgovornosti komercialnih bank v primeru kakršnih koli kršitev, ki jih storijo njihove stranke kripto izmenjave. Te razprave so tudi del širšega dnevnega reda, s katerim bodo banke razvrstile kripto borze med visoko tvegane stranke.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments