13.8 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Mala zelena rudarska kapuljača ali veliki slabi volk: Muskova trajnostna igra

Mala zelena rudarska kapuljača ali veliki slabi volk: Muskova trajnostna igra

Nedavna obvestila in dejanja Elona Mošus, ki obdaja trajnost rudarjenja bitcoinov, sproža vprašanja o razlogih in motivaciji Teslovega Technokinga. Ali je možno, da Musk igra preračunano marketinško igro, da bi predstavil Teslino rudarsko rešitev?

Svet Bitcoin rudarstvo po Musk

Nekoč, za 49 dni je svet lahko kupil Tesle z bitcoini. Nato je maja 12 Elon Musk objavil -nezloglasni tvit, v katerem je rekel, da Tesla zaradi vse večje uporabe fosilnih goriv za rudarjenje in transakcije bitcoinov “ustavi” nakup vozil z uporabo bitcoinov.

Bila je nenavadna napoved. Ali se Musk marca ni zavedal odtisa rudarjenja bitcoinov, ko je napovedal, da bo Tesla začela sprejemati bitcoin? Ali ko je kupil kriptovaluto v vrednosti 1,5 milijarde dolarjev?

Še eno vprašanje, ki ga je treba obravnavati – koliko Teslas je bilo dejansko kupljenih z bitcoini v času teh slavnih dnevi? O tem Tesla nima na voljo nobenih podatkov, vendar lahko domnevamo, da niti en Tesla ni bil plačan z bitcoinom. Zaradi tega je Muskova napoved še bolj radovedna. Kaj ga je spodbudilo, da je spremenil svojo prejšnjo odločitev o sprejetju bitcoinov?

Da bi vnesel zmedo in se izognil nadzoru prostega padca bitcoinov v naslednjih dneh, je Musk maja

zagotovil trg , da Tesla “ni prodal nobenega bitcoina”.

Za razjasnitev špekulacij Tesla ni prodal nobenega bitcoina

– Elon Musk (@elonmusk) maj 17 , 2021

Toda zeleni duh ni bil iz steklenice. Bitcoin rudarstvo je postalo pogovor, ki je oblikoval dip. Musk je več kot teden dni samo sedel ob strani in pustil razpravo, da se je nadaljevala, medtem ko je bitcoin izgubil $ 250 milijard tržne vrednosti.

Nato, maja 20 Mošus je imel epifanijo; naenkrat je našel rešitev za ugledno krizo, ki jo je sam ustvaril za bitcoin: rudarji bi “samo objavili revidirano število obnovljivih virov energije v primerjavi z ne.”

Strinjam se, da je to mogoče sčasoma, vendar nedavne ekstremne rasti energije pri obnovljivih virih energije ne bi bilo mogoče storiti tako hitro.

To vprašanje je enostavno rešljivo, če je vrh 10 razpršilne organizacije so pravkar objavile revidirano število obnovljivih virov energije v primerjavi z ne.

– Elon Musk (@elonmusk) maj 20, 2021

Od tam so se stvari presenile presenetljivo hitro. Samo tri dni je trajalo, da smo z vrhunskimi severnoameriškimi rudarji uredili “tajno srečanje” Muska in Michaela Saylorja iz Microstrategy. Na srečanju je Musk rudarje prepričal ne le, da objavijo svoja energetska poročila, temveč tudi, da ustanovijo svet za rudarstvo bitcoinov, ki je vzbujal hvale in kritike.

Tesla bo rudaril bolj zelene bitkoine

Vprašanje ostaja – kakšna je Muskova končna igra tukaj? Musk je dovolj izračunan, da domneva, da celotna zadeva ni naključna.

Glede Muska lahko zatrdimo dve stvari. Prvič, resnično verjame v pomen zelene obnovljive energije za prihodnost planeta; zato vodi trge električnih avtomobilov in sončnih kolektorjev. Ima celo strategijo izstopa, če nam skupni napor za ozelenitev našega planeta ne uspe – se preseli na Mars. Torej lahko z veliko mero gotovosti domnevamo, da je Musk sprožil akcijo, da bi “očistil” rudarjenje bitcoinov. Ima dovolj vzvoda, moči in vpliva, da sproži resnično spremembo v pridobivanju bitcoinov in drugih kriptovalut.

Druga stvar pri Musku je ta, da je gradbenik. Vse njegove trenutne dejavnosti so ustvarjanje oprijemljivih izdelkov, bodisi avtomobilov, raket ali stenskih baterij; pozna pot okoli strojne opreme.

Torej, če bomo poskušali sestaviti vse kose zadnjih dveh tednov, ali ne bi bilo razumno domnevati, da Musk dejansko načrtuje uvesti Teslino rudarsko rešitev? Ima znanje in vire. Zdaj, ko je sam ustvaril krizno potrebo na kripto trgu po trajnostni rešitvi za rudarstvo, ga bo našel kot rešitelja.

Pogovor o energetskem problemu bitcoinov ne bo izginil. To bo treba rešiti. Je kdo bolj primeren in sposoben od Muska samega, da to reši? Verjetno ne in Musk to ve.

Ali bo Musk vstopil v Bitcoin rudarstvo? Bo Tesla ponudila “čisto” rudarsko rešitev? Sporočite nam, kaj mislite v spodnjem oddelku za komentarje.

Comparing the True Costs of Gold Mining in Africa With Those of Bitcoin Mining

While Bitcoin Energy Concerns Grow, Nobody Discusses the Carbon and Military Violence Backing US Dollars

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay , Wiki Commons, Usanewswall.com

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo v informativne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments