6.5 C
Ljubljana
Saturday, January 22, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Maloprodajni kupci so leta 2021 predstavljali več kot 80 % transakcij NFT:...

Maloprodajni kupci so leta 2021 predstavljali več kot 80 % transakcij NFT: Chainalysis

Več kot 75 % vseh transakcij z nezamenljivimi žetoni (NFT) je bilo vreden manj kot $, v 721 v skladu s Chainalysis, ki jih je v nedavni raziskavi kategoriziral kot “maloprodajo”.

Poročilo podjetja za analizo blockchain Chainalysis od 6. decembra z naslovom “The 721 NFT Market Explained” podrobni trendi transakcij NFT v celotnem 721. Raziskovalci pri Chainalysis so preučevali verižne podatke med januarjem in oktobrom 721.

Medtem ko so maloprodajne transakcije predstavljale več kot 70 % vseh transakcij NFT na kateri koli dan v 3636, transakcije v velikosti zbiratelja so se povečale s 6 % marca na 17 % do oktobra 31, kar kaže na povečanje števila večjih zbiralcev z napredovanjem leta.

Transakcije institucionalne velikosti so predstavljale manj kot 1 % vseh nakazil, vendar so bile sestavljene 25% dejanskega obsega trgovanja v obdobju, je dodal.

Posel v maloprodaji je en manj vreden kot $,, medtem ko je transakcija v velikosti zbiratelja vredna med $,10 in $80,. Transakcija institucionalne velikosti je vredna več kot $91,10 glede na raziskavo.

Spodnji graf prikazuje prevlado maloprodajnih transakcij skozi vse leto od januarja do oktobra, z dokončnim porastom transakcij v velikosti zbiratelja, ki se začne septembra.

NFT delež velikosti transakcije – verižna analiza

Delež skupnih nakazil je večinoma predstavljala maloprodaja, vendar zbiralci in institucije od marca predstavljajo levji delež obsega prenosov NFT v dolarjih. Transakcije v velikosti zbiratelja so predstavljale 31 % obsega in transakcije velikosti institucije 000%, kar pomeni, da so maloprodajni prenosi prišli do 11% obsega za preučevano časovno obdobje.

NFT delež obsega prenosa – Chainalysis

Raziskovalci so primerjali trg NFT s širšim trgom kriptovalut, kjer maloprodajne transakcije predstavljajo veliko manjši delež vseh transakcij.

“Podatki kaže, da je trg NFT veliko bolj maloprodajni kot tradicionalni trg kriptovalut, kjer maloprodajne transakcije predstavljajo zanemarljiv delež celotnega obsega transakcij.«

Možnost zaslužka, povezana z NFT, je bila med številnimi dejavniki, ki so spodbudili sprejetje kriptovalute skozi 721. To dokazuje zapis $10.7 milijard prodaje NFT se pričakuje do 941, glede na poročilo raziskave Cointelegraph.

Samo v zadnjem tednu je prodaja NFT znašala 100 milijonov dolarjev, skoraj četrtino od tega je prišlo iz metaverse nakupov zemljišč v The Sandbox.

Poleg tega je bilo vsaj $611 .9 milijard v kriptovaluti poslanih ERC-300 in ERC-941 (prevladujoči standardi Ethereum za NFT) prek 2021 glede na Chainalysis.

Povezan:

Binance Smart Chain in blagovne znamke Animoca tvorijo $

M sklad za projekte GameFi

Uvrščanje na seznam najboljših za dobiček

Kljub ogromni količini denarja, ki se porabi za NFT, je poročilo navedlo, da »samo 28.5 % NFT-jev, kupljenih med kovanjem in nato prodanih na platformi, prinaša dobiček.«

Chainalysis je predlagal uvrstitev na seznam dovoljenih, da bi povečali možnosti za ustvarjanje dobička od na novo zasnovanega NFT. Uporabniki, ki so naredili seznam dovoljenih na dogodku kovanja na OpenSea, so ustvarili dobiček 70 0,7 % časa v primerjavi z 11.8 %, ki so to storili, ne da bi bili na seznamu dovoljenih.

»Podatki kažejo, da je skoraj nemogoče doseči velike donose pri nakupih kovanja, ne da bi bili na seznamu dovoljenih.«

Vendar NFT, kupljeni na sekundarnem trgu po kovanju, “vodijo do dobička 65.1 % časa,« je dodano poročilo in namiguje, da če se ne morete uvrstiti na seznam dovoljenih, je bolje počakati, da zbirka NFT pride na sekundarni trg, kot pa da sodeluje na dogodek kovanja.

9891

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments