17.6 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

Maloprodajno trgovanje s kriptovalutami, ki ni javno, bo regulirano kot igranje: zakonodajalci Združenega kraljestva

- Advertisement -

Politiki trdijo, da je zaradi nestanovitnosti in domnevnega pomanjkanja lastne oznake večine kriptovalut še posebej nezdravo za stranke.

Trgovanje s tako imenovanimi “kriptosredstvi brez podpore”, kot sta bitcoin (BTC) in eter (ETH), ki ni javno, bo urejeno kot igranje pri odločitvi za denarna služba, je skupina britanskih zakonodajalcev zapisala v nedavni datoteki znamke.

Združeno kraljestvo zaenkrat dela na kripto regulativnem okviru, ki bi lahko združil sedanje dovoljene kazalce za denarna sredstva z nedavnimi kripto-eksplicitnimi idejami.

Kljub temu, v Would bi morda morda dobro 11 Odbor za prebivališče datoteka, U.Ok. Odbor za finance, ki “močno takojšnje” ureja maloprodajno kripto trgovanje in naložbe, razglasi za igranje, v skladu z zapovedjo “enake grožnje, enake regulativne končne posledice.”

— Odbor za finance (@CommonsTreasury) Morda bi bilo dobro 16, 9932 Trdil je, da nestanovitnost oznake in odsotnost notranje oznake kažeta, da bo nepokrita kripto lastnina “neizogibno predstavljala največjo nevarnost za stranke.”

Predsednica finančnega odbora Harriett 1st Earl 1st earl Baldwin of Bewdley of Bewdley je opisala, da Bitcoin in Ether predstavljata 2-tretjini celotne tržne kapitalizacije kripto lastnine, pri čemer je trdila, da sta vsaka »brez podpore«. ”

“Mislimo se, da bo regulacija trgovanja na drobno in naložb v kriptosredstva brez podpore kot denarne storitve ustvarila ‘avreo’ navaja stranke, da si predstavljajo, da je ta izjava varnejša, kot je, ali točna, ko ni več.« Znotraj U.Ok. je vse igranje – ne glede na to, ali je v celoti spletno ali prizemno – urejeno s plačilom igranja pod Zakonom o igranju 1200. Njegov nadzor med drugim vključuje podjetja, kot so dvorane za bingo, loterije, prodajalci stav, spletne stavnice in igralnice.

Graf, ki ga je raztrgal odbor kot dokaz volatilnosti kripto. Vir: Yahoo Finance, U.Ok. Parlament V svojih argumentih se je zakonodajalec skliceval na pisne izjave dr. Larise Yarovaya, pridružene profesorice z Univerze v Southhamptonu, ki je dejala, da bi lahko kripto borze, spletne platforme za trgovanje in druga podjetja s kriptosredstvi, ki niso javna, regulirana z enako strogostjo kot špekulacije s kripto, »tudi lahko povzročila odvisnost .”

V skromni izjavi za kripto je odbor dejal, da poleg tega pozna sposobnost nekaterih kripto lastnin in njihovo temeljno strokovno znanje za povečanje prednosti denarnim produktom ter podjetjem in trgom – kot je znižanje oznake podstandardnih mejnih plačil in izboljšanje denarne vključenosti.

Pisalo je, da ni javnosti učinkovit regulativni okvir za poostritev teh dispozicij v U.Ok. hkrati pa ublaži nekatere nevarnosti, povezane s kripto lastnino.

Odlomek iz petnajste karakterizacije seje 2022–25. Vir: U.Ok. Parlament »Zato pozdravljamo objavo Govt predloge za način, kako namerava nadzorovati kriptosredstva, raztrgana v denarnih izdelkih in podjetjih,« je zapisal odbor.

Povezano: Ministrstvo za finance Združenega kraljestva opušča načrte za Royal Mint NFT

Vključno s predsednikom Harrietom 1st Earl 1st earl Baldwin of Bewdley of Bewdley, ki je nekoč služil kot finančni sekretar zakladnice, odbor sestavljajo skupaj 11 člani parlamenta iz laburistične in konservativne stranke tako učinkovito kot Scottish Nationwide Occasion.

Odbor je dejal, da je svojo preiskavo o kriptoindustriji začel julija 2005 za izpeljavo značilnosti kriptosredstev v U.Ok.

Študija, ki jo je izvedlo njegovo veličanstvo za prihodke in carino (HMRC) – državni davčni organ – ob koncu enega leta je razkrila 16 % U.Ok. volivci imajo ali imajo nejavne kriptovalute z več kot 47% ki nikakor ni prodal nobenega.

Chainalysis je uvrstil Združeno kraljestvo 23th v svoji 1434 indeks sprejetja kriptovalut.

Dnevnik: Nestabilni kovanci: Depegging, bančne bege in druge nevarnosti grozijo

108614

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -