19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Mark Cuban pozval k regulaciji stabilcoinov po "bančnem poslovanju" Iron Finance

Mark Cuban pozval k regulaciji stabilcoinov po “bančnem poslovanju” Iron Finance

Milijarder vlagatelj in zagovornik DeFi-ja Mark Cuban je pozval k regulaciji stabilcoinov, potem ko je izgubil denar na tem, kar je poimenoval kot “vlečenje preproge” na protokolu Iron Finance.

Po navedbah Iron Finance je bil delno zavarovan projekt stabilkoina predmet “zgodovinskega vodenja bank”, zaradi česar se je cena IRON stabilkoina premaknila. Posledica tega je, da se je cena železovega žetona TITAN v dveh dneh od celotne prodaje zrušila za skoraj 100% čas najvišji od $ 64. 04.

Govor z Bloombergom junija 17, Kuban se je obtožil, da je “len” in ni dovolj raziskal, postavil pa je tudi vprašanja v zvezi z regulacijo stabilnega kovanca:

“Treba bi bilo določiti predpis, ki in kakšna zavarovanja so sprejemljiva. Ali bi morali za vsak dolar zahtevati 1 ameriški dolar v ameriški valuti ali določiti sprejemljive možnosti zavarovanja, na primer ameriške zakladnice. «

» Čeprav sem se za to drznil, me resnično leni. DeFi pri takšnih igrah je, da gre predvsem za prihodke in matematiko, jaz pa sem bil preveč len, da bi ugotovil, katere ključne meritve so bile, “je dejal Kuban.

Zakaj se vsakič, ko zmagamo vplivneža, obrnejo in se popolnoma izpraznijo

Kubanka je poslala Degena k “Naj ZDA uredijo pametne pogodbe nerazvitih “

Elon je prešel iz BTC-a je denar v nočno moro okolja

Preostane nam le še @tobi in pravkar je preveril svoj bitclout: ‘(https: // t. co / Mn6rVqFOcB

– DCF GOD (@dcfgod) junij 17, 2021

Izvršni direktor podjetja Kraken Jesse Powell je na Twitterju udaril Kubanko in poudaril, da pomanjkanje stabilne regulacije ni problem:

“Če ne opravljate lastnih raziskav in ne YOLOing v grozno naložbo, ker je bil vaš čas vreden več kot vaš denar, je vaš problem. “

Regulacija Stablecoin

Sektor stabilnih valut je trenutno v središču pozornosti ameriških zakonodajalcev, saj razmišljajo, kako urediti hitro razvijajoči se sektor.

Decembra 2020 je bil uveden zakon, imenovan “STABILNI zakon”, ki bi od izdajateljev stabilnih valut morali pridobiti bančni načrt in upoštevati tradicionalne bančne predpise.

Po kripto krizi prejšnji mesec je predsednik Zvezne rezerve Jerome Powell maja poudaril 20, da se “s povečevanjem uporabe stabilkovancev povečuje tudi naša pozornost ustreznemu regulativnemu in nadzornemu okviru.”

Povezano: Stablecoins niso tako radikalni, pravi uradnik Bank of England

Iron Finance izpostavlja delne rezerve

V prispevku v blogu, imenovanem „Iron Finance Post-Mortem 17 junij 2021, “je projekt opozoril, da namerava najeti tretjo osebo, ki bo izvedla poglobljeno analiza protokola, da bo lahko “razumel vse okoliščine, ki so privedle do takšnega izida.”

ŽELEZO je delno zavarovan stabilcoin, ki naj bi bil vezan na 1 dolar. Stabilni valut je zavarovan s kombinacijo lastnega žetona TITAN in USDC stabilkoin. Razmerje USDC do celotne ponudbe ŽELEZA se imenuje razmerje zavarovanja (CR).

Po množični prodaji kitov, zaradi katere je cena TITANA padla okoli $ 30, se je IRON stablecoin tudi znižal pod svoj košček v višini 1 USD.

Ker se protokol za določanje CR opira na časovno ponderirano povprečno ceno (TWAP), je tržna aktivnost prevladala nad CR, saj ni mogla slediti nestanovitnosti.

Kiti so Železo lahko kupili po ceni 0 USD. 90 in jih unovčili za 0 USD. 25 TITAN in 0 USD. 75 USDC, ki je začasno zvišal ceno TITANA na približno $ 50. Nato so izplačali svoj dobiček, zaradi česar je cena padla.

To je sprožilo “paničen dogodek” ali “bančno poslovanje” drugih vlagateljev, ki so prav tako začeli izplačevati denar, s čimer se je cena TITANA danes znižala na skoraj nič.

Grafikon cen TITAN: CoinGecko

“Ne pozabite, da je Iron.finance delno zavarovan stabilcoin, ki je podoben delniškemu rezervnemu bančništvu sodobnega sveta. Ko se ljudje v kratkem času prestrašijo in pobegnejo k banki, da dvignejo svoj denar, se banka lahko in bo propadla, «je pisalo v blogu.

Zadel sem se kot vsi ostali. Noro je to, da sem prišel ven, mislil sem, da dovolj povečujejo svoj TVL. Than Bam.

– Mark Cuban (@mcuban) June 16, 2021

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments