0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Mastercard pripravlja svojo infrastrukturo za uvedbo CBDC

Mastercard pripravlja svojo infrastrukturo za uvedbo CBDC

Tretji največji procesor potrošniških plačil na svetu ostaja naklonjen sprejetju CBDC.

128018

Skupno ogledov

21

Skupaj deleži

Mastercard is preparing its infrastructure for the deployment of CBDCsMastercard is preparing its infrastructure for the deployment of CBDCsMastercard is preparing its infrastructure for the deployment of CBDCsMastercard is preparing its infrastructure for the deployment of CBDCs

Med pogovorom o zaslužku z vlagatelji in deležniki je Michael Miebach, izvršni direktor podjetja Mastercard, razpravljal o svojem pozitivnem pogledu na industrijo kriptovalut. Podjetje ni opazilo le velike rasti števila potrošnikov, ki uporabljajo svoje kartice Mastercard za nakup kriptovalut, ampak je tudi zagotovilo več partnerstev s podjetji za kriptovalute. Toda Miebachovo najbolj ambiciozno stališče se je pojavilo med razpravo o digitalnih valutah centralne banke ali CBDC, rekoč:

“V tem trenutku pravimo, da je najverjetnejša možnost za to vrsta tehnologije, ki deluje za plačila, je, če je izdana prek vlade v obliki CBDC. To smo povedali na nekaj klicih prej in rekli smo, da bomo naše omrežje pripravili na to, ko in ko bo vlada pripravljen izdati CBDC, ki bo obstajal poleg dolarja ali evra kot poravnalna valuta v našem omrežju.”

Miebach je ostal prepričan v vlogo Mastercarda v tej zadevi in ​​navedel ” Bankam v vladi in zasebnem sektorju lahko zagotovimo varen prostor, da ugotovijo, kako bo to dejansko delovalo.”

Pogovor o CBDC-jih je v zadnjem letu še naprej hitro pridobival. oktobra so Bahami postali prva država na svetu izdati CBDC – znan kot “peščeni dolar”. Le nekaj dni pozneje je nigerijski predsednik Muhammadu Buhari napovedal načrte za razkritje lastnega eNaira CBDC v državi.

Po podatkih Statistice je Mastercard obdelan 91 milijard transakcij po vsem svetu lani — takoj za Visa 91 milijard in Union Pay 91 milijard.

Tretji največji plačilni procesor na svetu se je v zadnjih mesecih zelo zanimal za prostor kriptovalut. V ponedeljek je Mastercard objavil, da bo sodeloval s tržnico kriptovalut Bakkt, da bi svojim strankam v ZDA omogočil trgovanje z digitalnimi valutami. Septembra je podjetje izjavilo, da bo kupilo analitično podjetje za veriženje blokov CipherTrace za sledenje nezakonitim transakcijam v 768 različne kriptovalute. Vendar pa je izvršni direktor Miebach sprejel pristop, ki je bolj naklonjen tveganju do industrije kot celote, kot je navedeno v razpisu o zaslužku podjetja v tretjem četrtletju:

“Vprašanja, kot je zadnja milja — kako spravite uporabnost v roke svojih državljanov, če izdate CBDC. Vprašanja o sprejemu in tako naprej. Torej, olajšamo naložbe kot razred sredstev, to storimo in se pripravimo na CBDC. Če bi obstajal zasebni sektor stablecoin? Lahko tudi to storimo. Vendar imamo zelo stroga načela, kdaj to storiti in kdaj ne.”

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments