24.9 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Mednarodne lokacije v EU uradno odobrijo načela kripto zakona MiCA – to je tisto, kar želite vedeti

- Advertisement -

Vir: Adobe / EduardSkorov Predvidoma lahko tudi objektivno 16 so države Evropske unije zadnjič prikimale arena prva celovita izjava o načelih za manipulacijo kripto virov, opredeljena kot uredba o trgih kripto lastnine (MiCA).

Ta resolucija je ob strani napetosti proti državam, kot sta Velika Britanija in ZDA, da uporabijo tožbo.

Načela, za katera se pričakuje, da bodo uporabljena od 2024, zahtevajo korporacije, ki želijo razkriti, trgovati in varovati kripto vire, tokenizirane vire in stabilne kovance v 20-nacionalni blok za proizvodnjo licence.

Elisabeth Svantesson, finančna ministrica Švedske, ki predseduje EU, je priznala, ” Nedavni dogodki dangle so potrdili perečo željo po vsiljevanju načel, ki bi lahko bolje zaščitila Evropejce, ki bingljajo z vlaganji v te vire, in preprečila zlorabo kripto industrije za aplikacije pranja denarja in financiranja terorizma.«

Ogromen obseg MiCA Načela MiCA so izrazito namenjena povečanju preglednosti in postavljanju celovitega okvira za izdajatelje in prevozniške storitve, poleg skladnosti s proti- načela pranja denarja.

Cilj regulativnega okvira je zagotoviti zaščito trgovcem, spodbuditi finančno ravnotežje, hkrati pa spodbujati inovativnost in privlačnost sektorja kriptosredstev.

Obseg smernic zajema obsežen izbor digitalnih virov, poleg uporabnih žetonov, žetonov, povezanih s sredstvi, in stabilnih kovancev.

Obravnava tudi izdelke in storitve, kot so nakupovalna in prodajna mesta ter denarnice, kjer se hranijo kriptovalute.

Zlasti se fundacije spopadajo tudi z zlorabo trga, notranjim nakupovanjem in prodajo ter manipulativnim vedenjem v prostoru kriptovalut.

Smer v smeri izvajanja Zadnji korak v dolgotrajnem delu, da MiCA postane uredba EU, zahteva, da se račun natisne v Legit Journalu Evropska unija.

MiCA bo segla v izdelano notranjost eno leto, kar pomeni, da bodo smernice postale regulacija na sredini s pripravo 2024.

Smernice so pozdravile tako storitve ponudnikov kriptovalut kot zagovorniki , saj ustvarja enotno tržno okolje z vsemi zmotnostmi, v katerih z zmoto Evrope v zvezi z regulativnimi zahtevami in tekočimi postopki.

Po besedah ​​Hester Peirce, enega od komisarjev pri ameriškem regulatorju izvedenih finančnih instrumentov CFTC, države, ki trenutno nimajo celovite kripto regulative, razkošujejo v ZDA “tavajo v puščavi kot delček”, kar kaže na pomembnost pionirskega koraka EU.

502944689 Vnesite svoj e-poštni naslov za naše brezplačne novice iz dneva v dan

Prehodna 3-minutna študija o današnjih kripto datotekah!

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -