18.6 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Mednarodni denarni sklad izrazi zaskrbljenost zaradi Salvadorja, ki je zakonito plačilno sredstvo...

Mednarodni denarni sklad izrazi zaskrbljenost zaradi Salvadorja, ki je zakonito plačilno sredstvo Bitcoin

IMF Voices Concerns Over El Salvador Making Bitcoin Legal Tender

Mednarodni denarni sklad (IMF ) je opozoril na “številna makroekonomska, finančna in pravna vprašanja” v zvezi s Salvadorjem, ki je bitcoin zakonito plačilno sredstvo. “Kripto sredstva lahko predstavljajo veliko tveganje in učinkoviti regulativni ukrepi so zelo pomembni pri obravnavi,” je opozoril tiskovni predstavnik MDS.

Mednarodni denarni sklad vidi vprašanja, kako je Bitcoin zakonito plačilno sredstvo v Salvadorju

Mednarodni denarni sklad (MDS) je v četrtek izrazil številne ekonomske in pravne pomisleke glede El Salvador postaja bitcoin zakonito plačilno sredstvo, enako kot ameriški dolar. Z nedavno odobritvijo zakona o bitkoinih, ki ga je predlagal predsednik Nayib Bukele, je El Salvador postal prva država na svetu, ki je bitcoin sprejela kot zakonito plačilno sredstvo.

Gerry Rice, Tiskovni predstavnik IMF je med načrtovanim novinarskim srečanjem v Washingtonu dejal:

Sprejetje bitcoinov kot zakonitega plačilnega sredstva povzroča številne makroekonomske, finančna in pravna vprašanja, ki zahtevajo zelo natančno analizo, zato pozorno spremljamo razvoj in se bomo še naprej posvetovali z organi. Kripto sredstva lahko predstavljajo veliko tveganje in učinkoviti regulativni ukrepi so pri njihovem obravnavanju zelo pomembni.

Tiskovni predstavnik je dodal, da se bo Mednarodni denarni sklad kasneje v četrtek sestal s predsednikom Bukelejem, da bi razpravljal o nedavno sprejetem zakonu o bitcoinih. El Salvador je v pogovorih z Mednarodnim denarnim skladom iskal posojilo v višini skoraj milijarde dolarjev.

Po sprejetju predloga zakona o zakonitem plačilnem sredstvu za bitcoin je Salvador napovedal, da bo rudaril bitcoin z uporabo energije iz vulkanov. “Pravkar sem naročil predsedniku La Geo (naše geotermalne družbe v državni lasti), naj pripravi načrt za ponudbo objektov za rudarjenje bitcoinov z zelo poceni, % čisto, 100% obnovljivih, 0 emisij energije iz naših vulkanov. To se bo hitro razvijalo, “je dejal predsednik Bukele.

Kaj menite o pomislekih Mednarodnega denarnega sklada glede tega, da je bitcoin zakonito plačilno sredstvo v Salvadorju? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

South African Court Submissions Expose Lies and Deceptive Tactics Used to Perpetuate MTI Bitcoin Ponzi Scheme

El Salvador Bitcoin Law Making BTC Legal Tender Passes With Supermajority

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments