20 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Medvedi tepejo Bitcoin tržno razpoloženje, saj se marže Bitfinex povečujejo za 378%

Medvedi tepejo Bitcoin tržno razpoloženje, saj se marže Bitfinex povečujejo za 378%

Biki Bitcoin (BTC) bi se morali okrepiti za potencialni napad medvedov, saj je število obrobnih kratkih pozicij na Bitfinexu malo več 378%.

Najbolj znan po oznaki BTCUSD Kratke hlače, nabor podatkov beleži število medvedjih pozicij na trgu Bitcoin. Preprosto povedano, trgovci si izposojajo sredstva pri Bitfinexu – njihovem posredniku – za trgovanje z medvedjimi rezultati za instrument BTC / USD. Medtem se vrednost odprtih kratkih pozicij meri v BTC.

Število kratkih maržnih pozicij na Bitfinexu je doseglo najvišjo vrednost znotraj dneva 6, 468. 922 BTC ta ponedeljek, več kot 378% od najnižje ravni prejšnje seje pri 1, 351. 65 BTC.

Zaradi tega je nekaj analitikov opozorilo na morebiten padec cen na promptnem trgu Bitcoin, predvsem zato, ker je podoben naraščajoči trend BTCUSD v začetku prejšnjega meseca vodil BTC / Tečaj USD se je znižal za skoraj $ 13, 000 maja 19.

Neodvisni tržni raziskovalec Fomocap je na primer objavil grafikon, ki je pokazal vidno korelacijo med promptnimi tečaji Bitcoin in njegovimi obrobnimi kratkimi pozicijami. Analitik je poudaril dva primera, da bi ugotovil, da sta se dve metriki z nekaj zaostankom premikali obratno.

Njegov prvi primer je pokazal, da je maja 25, kratke hlače BTCUSD so padle nižje, kar je pozneje privedlo do rasti cen na promptnih trgih Bitcoin.

Bitcoin je zrušil 30% po skoku BTCUSD Shorts položajev na Bitfinexu. Vir: TradingView.com

Drugi primer je pokazal, da so se Bitcoin promptne cene zrušile po skoku kratkih hlač BTCUSD.

EBlockChain, sodelavec TradingView.com, je v ponedeljek dejal, da kratke hlače BTCUSD presegajo 200% in več je “močan znak” neizbežno odlaganje na Bitcoin promptnih trgih. Analitik je dodal:

“Lahko bi se sprožil v nekaj ur [to] največ tri dni “

Dolgo obrobni položaji , medtem

Drzne medvedje izjave za Bitcoin so prišle tudi, ko so njegove pozicije, željne marže, nenehno naraščale.

BTCUSD Longs, še en niz podatkov Bitfinex, ki beleži število bikovskih maržnih pozicij, je narasel na tako visoko kot 44, 538. 2202 BTC v ponedeljek. Zdi se, da je dolga izpostavljenost Bitcoina v celoti ostala večja od kratke izpostavljenosti, kar kaže, da je bila za trgovce smer najmanjšega tveganja navzgor.

Dolga izpostavljenost Bitcoinov na Bitfinexu je kljub nedavnim skokom medvedjih pozicij visoka. Vir: TradingView.com
)

Toda nenaden padec Bitcoin promptnih cen bi lahko privedel tudi do dolžine imetnikov finančnega vzvoda, da odvrnejo svoje BTCUSD pozicije, kar pa spodbuja nadaljnjo prodajo. Tak dogodek se imenuje “dolgo stiskanje”. Maj 19 je na primer znižanje cen na trgu kriptovalutnih izvedenih finančnih instrumentov likvidiralo približno 7,5 milijarde dolarjev pozicij z dolgim ​​vzvodom.

Jacob Canfield, trgovec s kripto, je po maja zrušil optimizem za Bitcoin. Prejšnji teden je analitik izjavil, da je Bitcoin padel že za več kot 40% po majskem Long Squeeze – in zdaj je manjša verjetnost, da se bomo soočili z novo pomembno medvedjo potezo.

Po dolgem stiskanju in prevzemu likvidnosti na slabo stran.

Likvidnost je ponavadi zasnovana navzgor in kratke hlače se ujamejo, misleč, da prihaja še več negativnih strani.

Smo že dobili 33% padec.

Zdaj je na vrsti medvedi, da spet dobijo rekt.

– Jacob Canfield (@JacobCanfield) 2. junija, 2021

Medtem so stroški financiranja dolgih pozicij na trgu izvedenih finančnih instrumentov Bitcoin po maju ostali večinoma pod ničlo 06 crash. Zaradi negativnih stopenj financiranja medvedji trgovci plačujejo pristojbine vsakih osem ur. Situacija spodbuja tržne udeležence in arbitražne pisarne, da kupujejo inverzne zamenjave – ali trajne pogodbe -, saj hkrati istočasno raztovarjajo svoje terminske pogodbe.

Stopnje financiranja BTC zgodovino. Vir: Bybt.com

Analitiki običajno negativne stopnje financiranja razlagajo kot indikator nakupa. Ustvarijo

Tehniki razočarajo

Neprekinjena konsolidacija Bitcoina ima veliko trgovcev, ki opozarjajo na možno oblikovanje strukture Medvedje zastavice.

Ni velik oboževalec te strukture. $ BTC pic.twitter.com/yO8bG60 Zzr

– Črna brada (@crypto_blkbeard) 7. junija, 2021

Za nazaj so medvedji zastavice spodnji kazalniki nadaljevanja, tj. Njihova postavitev običajno vključuje sredstvo se prebije iz obsega in nadaljuje v smeri prejšnjega trenda. Na primer, Bitcoin je padel s približno $ 65, v $ 30, pred oblikovanjem zastavice. Zato se zdi verjetnost nadaljevanja nižjega višja zgolj na podlagi tehničnih struktur.

Medtem pa en bikovski zastoj za Bitcoin ostaja strah pred višjo inflacijo. Ta teden bo ameriški urad za statistiko dela objavil poročilo majskega indeksa cen življenjskih potrebščin (CPI). Podatki bodo določili prihodnji ton ekspanzivne monetarne politike Zvezne rezerve, vključno s posojili ob skoraj ničli in neskončnimi programi odkupa obveznic.

Ekonomisti napovedujejo, da se bo CPI za 4,7% Maj v primerjavi s 4,2% v aprilu.

Meritve na verigi bikovske

Zbralo se je več dokazov o nameri vlagateljev, da imajo Bitcoin, kot pa jih trgovati / likvidirati za druga sredstva. Na primer, analitično podjetje Glassnode je poročalo o upadu neto menjalnih tokov, ki vključujejo Bitcoin.

Hitcoin Exchange Exchange Net Flow zadetki 19 – najnižji mesec. Vir: Glassnode

Medtem je njegov tekmec CryptoQuant poudaril pomemben padec obsega v verigi Bitcoin in namignil na podobne HODLING obete s pomočjo meritve “BTC: Število aktivnih naslovov”.

Tu izraženi pogledi in mnenja so izključno avtorjevega in niso nujno odražajo stališča Cointelegraph. Vsaka naložbena in trgovinska poteza vključuje tveganje. Ko se odločate, morate izvesti lastne raziskave.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments