0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Mešana sporočila o davčnih pravilih za kriptovalute povzročajo zmedo v Južni Koreji

Mešana sporočila o davčnih pravilih za kriptovalute povzročajo zmedo v Južni Koreji

Vladni uradniki se pogovarjajo o davku na kriptovalute, ki naj bi začel veljati 2022 je ustvaril vrtinec nasprotujočih si poročil, ki jim niti uradniki ne morejo slediti.

155

Skupni ogledi

6 Skupni deleži

Mixed messages on crypto tax rules create confusion in South KoreaMixed messages on crypto tax rules create confusion in South KoreaMixed messages on crypto tax rules create confusion in South Korea

Južnokorejski vladni uradniki so letos ustvarili zmedo z nasprotujočimi si napovedmi o morebitni razveljavitvi ali spremembi prihajajočega davka na kriptovalute, ki naj bi začel veljati leta 2022.

Povsod 2021, se je v državnem zboru, južnokorejskem zakonodajnem organu, okrepila razprava o tem, ali ali kako spremeniti davek na kriptovalute. Če se ne spremeni, bo davek obračunal 20 % davka na dohodek, ustvarjen s kripto transakcijami, ki presegajo 2,5 milijona korejskih von ali približno 2 USD 100.

Predpisi NFT so zadnji primer zmede glede kripto sredstev v državi.

Dne 5. novembra so uradniki FSC je dokončno izjavil, da NFT ne bodo zavezani davku na kriptovalute na podlagi smernic FATF, ki razvrščajo NFT drugače kot kriptovalute.

Toda ta odločitev je bila dejansko razveljavljena včeraj, ko je podpredsednik FSC Do Gyu-sang rekel:

»Ministrstvo za strategijo in finance pripravlja davčne določbe za NFT v skladu z Zakonom o posebnem poročanju.«

Zakon o posebnem poročanju narekuje predpise za kriptovalute, vključno z obdavčitvijo.

Nekateri so skeptični, da ima vlada najboljše interese kriptovalute v mislih, saj se zdi, da uradna politična usmeritev tako pogosto spreminja smer. Nam Doo-wan iz Stablenode je danes tvitnil: “Korejska vlada: ‘Morda bomo spremenili svoje stališče, vendar boste kriptoglave udarili, dokler se to ne zgodi'”.

Od aprila 2021, več predlogov za odložitev davka s strani demokratske stranke, ki ima večino v zakonodajalcu , so pridobivali zagon v državnem zboru, dokler jih finančni minister Hong Nam-ki iz nasprotne stranke Ljudske moči ni odpravil. Enako se je zgodilo septembra in se bo verjetno ponovilo še pred iztekom leta.

Čeprav je konflikt med nasprotnimi stranmi dejansko, obstaja tudi element napačnih informacij saj so novice netočno poročale o zamudi davka. To je vir zmede za zainteresirane strani v korejski kripto industriji in ga še poslabšajo novinarji, ki ne govorijo korejsko, ki poročajo o težavah.

Jun Hyuk Ahn, vodja komunikacij pri Vegax Holdings je za Cointelegraph povedal: “Ker prihajajo predsedniške volitve marca prihodnje leto, si Demokratska stranka skuša pridobiti naklonjenost na 20 z zamudo pri davku.«

Povezano: Vodilni blok verige Južne Koreje se sooča z večjo konkurenco na trgu NFT