15.6 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Mesečni iztek terminskih pogodb in opcij Ethereuma v višini 1,9 milijarde USD...

Mesečni iztek terminskih pogodb in opcij Ethereuma v višini 1,9 milijarde USD bo določil, ali bo ETH kmalu dosegel 3 tisoč USD

Majski 23 iztek terminskih pogodb in opcij bi lahko bil prelomnica za Eter (ETH), ko se je kriptovaluta odbila 200 % od najnižjih mesecev maja 1 USD 730 23. Čeprav znašajo odprte obresti 6,2 milijarde USD, samo 16% naj bi potekel v petek, saj se večina akcije izvaja na podlagi pogodb za nedoločen čas in junija.

Upoštevati je treba iztek možnosti, kot bi lahko predstavljal neravnovesje sil. Ta lastnost ne velja za terminske trge, kjer se dolžine (kupci) in kratke hlače (prodajalci) ves čas ujemajo.

Možnosti so razdeljene na dva neodvisna segmenta: najpogostejše klicne (nakupne) možnosti običajno se uporablja za strategije nevtralnega do bika in opcije nevtralnega do medvedjega (prodaja).

Torej, čeprav se dolžine in kratke roke eterja ves čas ujemajo, trgi opcij jasna slika katere koli strani izkorišča prednost.

Cena etra na Coinbase, USD. Vir: TradingView

Odprte obresti za terminske pogodbe za Ether so se po popravku drastično zmanjšale

Neusmiljen padec, sprožen po 4 $, 380 najvišji čas maja 12 je trajalo enajst dni, cena pa je nazadnje dosegla 1 USD 730. Vendar nizke cene niso trajale dolgo in Ether je hitro ponovno vzpostavil podporo pri 2 USD 400. Odprte obresti za terminske pogodbe so se zmanjšale za 54% na 5,2 milijarde dolarjev, ko so bili likvidirani dolgovi finančnega vzvoda in prodajalci na kratko prodali dobiček.

Kar zadeva (980 milijonov dolarjev v Terminske pogodbe za eter naj bi potekle v petek, borza Huobi prevzame vodilno vlogo z odprtimi obrestmi v višini 300 milijonov. CME mu natančno sledi, vendar pa trgovci s CME tradicionalno preusmerijo večino pozicij v zadnjih nekaj trgovalnih dneh, zato bi se to število lahko močno zmanjšalo, ko se približujemo roku.

Eter maj 28 terminske pogodbe odprte obresti. Vir: Huobi, CME, OKEx, Deribit, BitMEX

Na prvi pogled opcije dajejo prednost nevtralnim do bikovskim klicnim možnostim

za maj 28 poteče, obstajajo 189, pokliči (kupi) Eter možnosti, zložene 153, 900 prodajne (prodajne) opcije . Ta začetna analiza daje nevtralno do bikovskih klicev 23% prednosti. Vendar je treba pravico do nakupa etra upoštevati pri 3 USD 200 ali več kot manj kot 16 ure trenutno ni posebej zaželeno.

Enako lahko rečemo za ultra-medvedje prodajne opcije pri 2 $, 300 in nižje. Za pravilno analizo potencialnega pritiska zaradi izteka petka je treba izključiti obe skrajnosti.

Upoštevajte, kako 3 USD, 000 je za bike, kot obstajajo, odločilna raven 30, 700 klicne možnosti, zložene tam v primerjavi 15, 000 postavite možnosti. To pomeni, da če medvedi Eterjevo ceno zadržijo pod to ceno, znašajo nevtralne do bikovske klicne možnosti 54, 500 ETH, enakovredno $ 150 milijonov.

Medtem pa nevtralne do medvedje prodajne opcije pri 3 $, 000 in zgoraj 52 , 700 ETH, ki je $ 145 milijonov odprtih obresti. To ima za posledico uravnoteženo silo izteka veljavnosti možnosti.

Biki imajo malo spodbud za dvig cene nad 3 USD, 000

Če se biki odločijo pokazati moč, potisnejo ceno nad 3 USD, 000, se bo razlika premaknila za 45, 500 ETH pogodbe v vrednosti (125 milijonov dolarjev. Čeprav je pomembno, verjetno ni dovolj, da bi cena zvišala.

Trgovci s terminskimi pogodbami so bili po nedavnih hudih likvidacijah, o katerih je Cointelegraph maja poročal , manj kot optimistični . Kar zadeva možnosti, se zdi, da so pritiski na klice in oddaje uravnoteženi na sedanji ravni in v petek ne bi smeli presenetiti.

Huobi, OKEx in Deribit potečejo maja 28 ob 8: ) AM UTC. Terminske pogodbe in opcije CME se zgodijo nekoliko pozneje na dan ob 3: 00 PM UTC.

Tu izražena stališča in mnenja so izključno avtorja in ne odražajo nujno mnenja Cointelegraph. Vsaka investicijska in trgovalna poteza vključuje tveganje. Ko se odločate, morate izvesti lastne raziskave.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments