17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Messari: USDC naj bi postal "prevladujoči" stabilcoin na Ethereumu

Messari: USDC naj bi postal “prevladujoči” stabilcoin na Ethereumu

Zaloge Tetherja na Ethereumu se zmanjšujejo, ko povpraševanje po kovancih v USD narašča in raste.

1649 Skupno ogledov

7 Skupaj delnice

Messari: USDC set to become ‘dominant’ stablecoin on Ethereum

USDC je zrasel veliko hitreje kot Tether (USDT) v 2021 in postaja prevladujoči stablecoin na Ethereumu, zahvaljujoč njegovi priljubljenosti v DeFi po Messariju.

Raziskave analitičnega podjetja so pokazale, da je povpraševanje po ameriških kovancih tako naraslo, da je porabilo velik del letošnjega tržnega deleža podjetja Tether.

Raziskovalec Ryan Watkins je napovedal, da bi lahko v prihodnjih tednih delež Tether-ja v ponudbi stabilkoinov na Ethereumu padel pod 50%.

Dodal je, da je več kot polovica celotne ponudbe USDC zdaj v pametnih pogodbah, kar ustreza približno $ 12. 5 milijard. S sklicevanjem na podatke CoinMetrics Messari ocenjuje, da je več kot 40% oskrbe s stabilnimi valutami v Ethereumu je USDC.

V prihodnjih tednih bo zelo verjetno, da bo USDT-ov delež stabilcoin ponudbe na Ethereumu padel pod 50% prvič.

USDC se hitro pojavlja kot prevladujoči stabilcoin na Ethereumu v veliki meri zaradi naraščajoče vloge v DeFi.

1 / pic.twitter.com/LklIUagMWj

– Ryan Watkins (@RyanWatkins_) junij 29, 2021

Watkins je izjavil, da je Circle stablecoin zdaj postal najprimernejše sredstvo, ki je vezano na dolar v pametnih pogodbah v protokolih DeFi.

“Čeprav ta odstotek ni tako visok kot DAI, USDC vodi v široko marža v dolarjih in je postala prednostna stabilna kovanec v DeFi za zdaj. “

Dobava USDC se je povečala za več kot 1, 820% od začetka 2021, ko je bilo v obtoku le 1,3 milijarde. Trenutno je ponudba stablecoina rekordna 25 milijard po Circle.

Sorodno: Circle omogoča nemotene USDC-USD prenose, ki zagotavljajo povezavo med bankami in DeFi

Glede na poročilo o preglednosti Tether obstajajo 62. 7 milijard USDT v obtoku, povečanje za približno 200% od začetka leta. Od tega skupaj 30 .9 milijard je trenutno v omrežju Ethereum, številka, ki je letos redno padala, saj so visoke omrežnine ovirale transakcije.

Raziskovalec je poročal, da protokoli posojanja DeFi MakerDAO , Compound in Aave so največji potrošniki USDC, ki se držijo 23% celotne ponudbe.

Dodal je, da se bo trend verjetno nadaljeval s pričakovanjem uvedbe Compound Treasury, nov izdelek, ki institucijam ponuja 4% obresti na USDC, in pobude, osredotočene na Circle’s DeFi API, novo platformo za olajšanje poslovanja DeFi za podjetja.

V začetku tega tedna je ameriška kripto borza Coinbase je tudi napovedala, da bo plačala 4-odstotne obresti na imetja USDC in dodala nadaljnji zagon stabilkoinu.

Prejšnji članek22-milijardni hedge sklad Point72 naj bi iskal “glavo kripto”
Naslednji članektZERO bo izdal 18 milijonov dolarjev zalog za “Robinhood naložb v nepremičnine”

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments