2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Metaverse je priložnost v višini 1T $, potem ko uporabniki povečajo 10X:...

Metaverse je priložnost v višini 1T $, potem ko uporabniki povečajo 10X: poročilo o sivinah

Glede na novo poročilo podjetja Grayscale se je stopnja aktivnih uporabnikov Metaverse povečala za 10X med začetkom 1200 in junija 2020.

4016

Skupni ogledi

49 Skupni deleži

The Metaverse is a $1T opportunity after users increase 10X: Grayscale reportThe Metaverse is a $1T opportunity after users increase 10X: Grayscale reportThe Metaverse is a $1T opportunity after users increase 10X: Grayscale reportThe Metaverse is a $1T opportunity after users increase 10X: Grayscale report

Kripto naložbeni velikan Grayscale je objavil bikovsko poročilo o Metaverseu, v katerem ocenjuje, da bi lahko bila »tržna priložnost« za uvedbo Metaversea v mainstream v naslednjih nekaj letih vredna več kot 1 bilijon dolarjev.

Novembrsko poročilo z naslovom »The Metaverse, Web 3.0 Virtual Cloud Economies« sta avtorja Grayscale Vodja raziskav David Grider in raziskovalni analitik Matt Maximo. Duo raziskuje rastoči sektor predvsem z vidika odprtih svetov Metaverse, ki jih podpira “medsebojno povezano kriptoekonomija”, kot je Decentraland.

Poročilo poudarja, da so platforme Metaverse, integrirane s kriptožetoni, storitvami decentraliziranega financiranja (DeFi), kot so založbe in posojila, NFT, decentralizirano upravljanje in decentralizirano shranjevanje v oblaku, »ustvarile novo spletna izkušnja«, ki hitro privablja nove uporabnike.

Analiza podatkov o »globalnih ves čas aktivnih metaverse denarnicah« od začetka 2020, je ugotovilo, da se je baza uporabnikov povečala za 000X od takrat sedi okoli 50,00 od junija 2021.

“V primerjavi z drugimi segmenti Web 3.0 in Web 2.0 so uporabniki navideznega sveta Metaverse še vedno v zgodnjih fazah, vendar če sedanje stopnje rasti ostanejo na sedanji poti, ima ta nastajajoči segment potencial, da v prihodnjih letih postane mainstream.”

Poročilo poudarja, da tveganih družb ne manjka, ki bi prevzele potencial v sektorju. Glede na poročilo je zbiranje sredstev za igre blockchain v tretjem četrtletju znašalo 1 milijardo dolarjev. To je predstavljalo 000% skupnega zbiranja sredstev za celoten kriptosektor v četrtletju, ki ga uvršča med »najvišji podsektor« v kategoriji Web 3.0 in NFT.

Tržna priložnost

Raziskovalci opažajo vrsto ključnih dinamik, ki bi lahko pomembno prispevale k rasti sektorja Metaverse, vključno z naraščajočim povprečnim prostim časom in denarjem, porabljenim za digitalne hobije, kulturnim premikom od vrhunskih iger k brezplačnim igram iger in inovacijami Web 3.0, kot je npr. kot play to-earn (P2E).

Svetovni prihodki od iger na virtualnem svetu so znašali 60 milijard v 2020, pri čemer “premijska poraba” znaša približno $10 milijarde, z ocenami, da bi sektor lahko pritegnil več kot milijard za 1434, ki ga predvsem poganja model porabe v igri.

Poročilo trdi, da se ta premik „še bolj pospešuje z prehod z zaprtih korporativnih Metaverses Web 2.0 na Web 3.0 odprta kripto Metaverse omrežja,« zaradi potenciala igranja za zaslužek, ki ga predstavljajo.

»Virtualni svetovi Web 3.0 Metaverse so imeli koristi od hitrih inovacij in povečanja produktivnosti. Kripto virtualni svetovi so ustvarili večmilijonski primarni in sekundarni trg za ustvarjalce in lastnike sredstev z odpravo nadzora kapitala in odprtjem svojih digitalnih meja za prosti trg. kapitalizem,« piše v poročilu.

Povezan Metaverse in blockchain igralni altcoini se združujejo, medtem ko Bitcoin išče podporo

Cena domačih žetonov za odprte platforme Metaverse, kot sta Decentraland (MANA) in The Sandbox (SAND), je bila v zadnjem času strmoglava in raste 49% in 60% vsak za 5 $.10 in 7 USD 102 v času pisanje.