10.5 C
Ljubljana
Sunday, October 2, 2022

Metaverse postaja platforma za združevanje modnih skupnosti

- Advertisement -

Najnovejša datoteka tehnološke študije in svetovalnega podjetja Technavio napoveduje, da bo Metaverse dosegel ceno tržnega fragmenta v višini $37.32 milijarde za tristo in petinšestdeset dni 2021. Zaradi te zmožnosti in tega dejstva ne bi smelo biti presenečenje, da je sprememba mode v vrednosti trilijonov dolarjev postala najpomembnejši hobi v Metaverse.

Medtem ko je večina luksuznih založb in blagovnih znamk še vedno usmerjenih v ustvarjanje nezamenljivih žetonov (NFT) za posnemanje telesnih predmetov, peščica pobud vključuje začetek vpeljevanja svojih skupnosti v Metaverse.

Na primer, 5. septembra je Vogue Singapore predstavil sosesko Web3 s prvo zmogljivostjo, označeno kot »Vogue Singapore’s New World«. Medtem ko je singapurski Vogue že potrdil hobi v NFT-jih, tako da je tokeniziral svojo odejo septembra 2021, Natasha Damodaran — generalna direktorica Voguea Singapur — Cointelegraph je obvestil, da je šla publikacija še korak dlje, saj je ustvarila virtualno izkušnjo, ki zajema temo »Vogueov novi svet«. Damodaran je poudaril, da platforma njegovi soseski omogoča, da deluje skupaj z raznolikimi oblikami godrnjanja in podob. Izjavila je:

»Vogue Singapore New World zaenkrat uporabnikom omogoča raziskovanje kraljestva, ki ga navdihuje nadrealizem, in vsebuje pozdravni video iz Vogueovega septembra 2022 ogromno ime in supermodel Lina Zhang. Uporabniki bodo morda izkusili veličastno fotografiranje, ki ga ustvari umetna inteligenca, znano kot Bio RESONANCE umetnika Terryja Gatesa, skupaj z digitalno modo pekinškega šivilja Yimenga Yuja, ustvarjenega izključno za Vogue Singapur.«

Oglejte si notranji Vogue Singapore’s New World. Vir: Vogue SingaporeDamodaran orisal da Vogueov metaverse poganja Spatial.io, platforma Metaverse, ki predstavlja posebnost 3D prostorov. Virtualno polje je zasnoval tudi Polycount.io, agencija, namenjena NFT-jem.

Gianna Valintina, vodja trženja pri Spatial, je Cointelegraphu sporočila, da je Metaverse Vogue Singapore na trgu zaradi uporabe mobilnih naprav, namizij in virtualne resničnosti (VR). Dodala je, da so uporabniki, ki vstopijo v Novi svet, pripravljeni izdelati osebni avatar, ki ga lahko nato oblečejo v dve, kot Vogue, nezaslišani nosljivi kreaciji oblačilca Yimenga Yuja. Damodaran še posebej eminentno, da lahko uporabniki nenadoma sodelujejo s septembrsko odejo Vogue Singapore, medtem ko berejo raznolike predmete, povezane s slikami.

Medtem ko Vogue Singapore New World omogoča bolj privlačno shemo za uporabnike, da pokukajo in skim grunt, Valintina skrbi, da to tudi omogoča blagovnim znamkam in skupnostim, da oblikujejo boljše izkušnje. Seveda Damodaran poudarja, da Metaverse daje založbam tveganje, da dosežejo večji doseg na raznolikih tržnih segmentih, hkrati pa prikazuje ustvarjalnost in obrtniško spretnost. »Za Vogue pomeni povezovanje modne soseske in njihovo uvajanje v Web3 in obratno, medtem ko miroljubno ustvarjanje poti sodelovanja, ki je nagnjeno k temu, da je pomembno na digitalnih platformah,« je izjavila.

Čeprav je ta misel miroljubno sveža, je odmevala pri Yuju, ki je ustvaril dva modela digitalne mode za platformo. Yu je za Cointelegraph povedal, da sta očarljivost digitalne tehnologije in vzpon spletnega življenja v obdobju po epidemiji vključevala uvedene sveže alternative modni spremembi. Izjavila je:

»Digitalne tehnologije in produkcija Shining inovirajo paradigmo izuma mode, potek proizvodnje, shemo znakov, maloprodajno pot in osebno izkušnjo ob spremembi mode. V vsaki šiviljarski ustvarjalnosti in osebni izkušnji Metaverse prinaša neskončne možnosti spreminjanja mode.”

Iznajdba couture za Vogue Singapore’s New World avtorja Yimeng Yu. Vir: Vogue SingaporeV zvezi svežim alternativam, Steven Kold, izvršni direktor The Council of Vogue Designers of the usa (CFDA) – združenje brez sprememb zaslužka, ustanovljeno leta 1962, ki ga sestavljajo ameriški modni oblikovalci – so Cointelegraphu sporočili, da se je CFDA odločila, da bo pripravila razstavo v Metaverseu, da bi povečala vpliv ameriške mode na svetovni ravni:

»Ko smo že premišljevali o sistemih za žigosanje našega 50th obletnici, smo ugotovili, da mora biti usmerjena v prihodnost, in razstava v Metaverse je bila nekoč najpreprostejši načrt za počastitev naše preteklosti s pogledom na to, kar sledi.« Kold, ki je povezan z Vogue Singapore, je poudaril, da upa, da bo vstop CFDA v Metaverse pridobil novo občinstvo, medtem ko bo sprožil hobi v ameriški modi in oblikovalcih: »Glede zgodbe o tem, da je v Metaverse, sodelavci ne za ogled razstave je treba priključiti, vendar ga lahko izkusijo iz udobja lastnega bivališča.«

Kold je povedal, da bo vstop CFDA v Web3 najverjetneje zaznamovan s kurirano retrospektivo finala 47 let ameriške mode, skupaj z izborom spominskih NFT-jev za dražbo za fundacijo CFDA. Razstava bo predvidoma nastala decembra 2021 v Peskovniku.

Medtem ko to dokazuje prvi vstop CFDA v Web3, je Kold ugotovil, da organizacija zdaj ni več, ampak uvaja uradno platformo. Čeprav se pričakuje, da se bo misija Vogue Singapore Metaverse prilagodila (s čisto svežo dodelitvijo, ki se bo začela oktobra 2021), je Kold poudaril, da CFDA Razstava etaverse je za organizacijo »test in učenje«. »CFDA bo začela graditi svojo sosesko Web3, medtem ko bo vkrcala svoj novi grešni Web2. To je v položaju, da nas le olajša, da se počasi oblikujemo proti naslednji soseski Metaverse in izkušnji za ameriško modo,« je izjavil.

Ne glede na to je Akbar Hamid, ustanovitelj in izvršni direktor 5Crypto — inventivnega svetovalnega podjetja v službi misije CFDA — obvestil Cointelegraph, da je združevanje soseske CFDA v Metaverse prvo v modi. »Prav tukaj je ogromna shema za izboljšanje zavesti in preteklega časa za modo med ciljnim trgom generacije Z, hkrati pa prinaša starejši ciljni trg v Metaverse. Prav tukaj obstaja tudi tveganje, da bi ustvarjalce Metaverse ujeli, da bi delali skupaj z ikoničnimi modnimi oblikovalci in kustosi, da bi na novo zamislili vizionarsko modo in izumljali v vokseliziranem okolju,« je dejal.

Ali bodo skupnosti modne revije želele zajeti v Metaverse?Čeprav spodbujajo skupnosti, ki so usmerjene v modo, da zajamejo v Metaverse bo zagotovo naslednji korak za pobude, ostaja nejasno, kako se bodo uporabniki odzvali. Na primer, medtem ko je Vogue Singapore New World inovativen, morda ta misel zdaj morda zgolj posredno odmeva s ciljnim trgom založnika. Brian Trunzo, vodja metaverse za Polygon Studios, je Cointelegraphu sporočil, da medtem ko blagovne znamke na Metaverse ponavadi vključujejo globljo povezavo s svojimi kupci, so medijske objave miroljubne in poskušajo to bolje razumeti:

»Mediji so miroljubni in poskušajo rešiti shemo za uporabo orodij Web3 za zajemanje ciljnega trga in njihovo pretvorbo iz kupcev v posameznike iz soseske ali, v nedvomno najbolj nezapletenem primeru , veliko sledilcev. Tudi od nas, ki nam je to uspelo v Web2, se zdi težko kot pretvorba enega iz Instagrama v DAO član ali imetnik NFT ni več enostavna naloga.«Kljub temu je Jinha Lee, soustanovitelj in produktni direktor Spatiala, sporočil Cointelegraph, da so uporabniki v enem tednu po uvedbi New World na platformi skupaj preživeli več kot štiri milijone minut. “Ko vidimo to, dokazuje, da je velika večina med nami sodelovala na področju, ki izvira iz Vogue Singapore,” je izjavil.

Medtem ko je ta statistika omembe vredna, Justin Banon, so- Ustanovitelj protokola Boson Protocol – protokola za trgovanje v metaverzumu, namenjenega digitalni in telesni modi – je Cointelegraphu sporočil, da bo, kot pri vsaki novi tehnologiji, na temelju obstajalo obdobje, ko se bodo uporabniki osredotočali na platformo zmerno raziskovalno kot z željo po uresničiti znano drugo. Čeprav bo posvojitev utrujajoča, Banon verjame, da bodo pobude, ki cenijo tisto, ki jo je sprožil Vogue Singapur, prej ali slej vplivale na celoten modni in medijski sektor:

»Potem ko smo se pozanimali, ali bi več modnih revij želelo vstopiti v Metaverse, ki se prenaša naprej, menim, da je nedvomno najbolj nezapleten sklep, ki mu bomo služili, zagotovo. Gre za popolnoma sveže področje, polno inovativnosti in avtentičnosti, konceptov, s katerimi se modno okolje ponaša že od svojih začetkov, zato je Metaverse naslednji logičen korak naprej. Ne verjamem, da bo najverjetneje obstajala ena sama modna revija, ki ne bo vsebovala sprejetega Web3 in metaverzuma v neki obliki ali izvajala na daljši rok.«

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -