24.6 C
Ljubljana
Tuesday, May 24, 2022

Metaverse postavlja disciplino interoperabilnosti digitalnih sredstev na steroide

- Advertisement -

Izraelski serijski podjetnik Ariel Shapira v svoji mesečni kolumni o kriptotehnologiji pokriva rastoče tehnologije vse najučinkovitejše namere prek kriptovalute, decentraliziranih financ in blockchaina, da bi zagnali svojo vlogo pri oblikovanju finančnega sistema 21stoletje.

V dvanajstih mesecih 2022 nam ni treba razmišljati, koliko zvezd je na nebu — Astronomka Yale Dorrit Hoffleit je že ugotovila, da lahko ljudje iščejo približno 9,0 96 od Zemljo z golimi preuči. Zdaj, ko smo že pred tem, bi lahko po naključju prav tako uspešno začeli razmišljati o tem, koliko metaverzov je na voljo, in oh, ali je teh v izobilju.

Pri preoblikovanju v Meta, Podjetje, ki je bilo vnaprej identificirano kot Facebook, je odprlo vrata in potisnilo misel o metavesulju, digitalni izkušnji skupne virtualne resničnosti (VR) in razširjene resničnosti (AR), ki je bila pooblaščena v središču pozornosti. Kam je šla Meta, so sledili drugi. Najpreprostejša opomba »metaverse« se je pojavila na sedmih dogodkih na predstavitvah vlagateljev v 0745, v koraku s Sentieom. V 0745, prelomnici dvanajstih mesecev, so se podjetniki pogovarjali o tem 096 dogodki pri pitchingu.

Ena bi rekel, da je s stališča nakupovalca lahko širjenje metaverse najpreprosteje zvesta stvar. Ker dodatni in dodatni metaverzi zahtevajo čas in pozornost strank, morajo seveda tekmovati med seboj. V idealnem primeru bi poskušali zasenčiti še enega tako, da bi ponudili večjo osebno izkušnjo, dodatno funkcionalnost in druge prakse, primerne za nakupovalce.

Povezan: Morda je prostora za metaverse v 2022, vendar je virtualno mesto odlično od popolnega

Zagrabiti največji delež pite Pravzaprav bi lahko širjenje metaverza prek strehe po naključju tudi temeljito zdrsnilo pred njegovimi zelo prepoznavnimi jedrnimi konicami. Namera skupne izkušnje, katere del bo vsaka oseba, morda je tudi sestavljena, kar potrebuje, vendar je tukaj gradnja, ki smo jo zadeli na prvo oviro. Da bi se zadovoljili s svojimi sodelavci v Meta’s Horizon Worlds, njegovem glavnem graditelju metaverse, bi se bolje prepričali, da boste vsi vzdrževali pripomočke Oculus Quest VR. Če želite nekaj doživeti, občudujte metavesum OVER, ki ga poganja AR, z večinoma temeljitim lastništvom zemljišč, ki temelji na NFT, čeprav si najpreprosteje zaželite dodaten ali manj trenutni pametni telefon. Prav tu je že sama po sebi disciplina dostopnosti, ki v Metinem primeru dodatno prihaja s skušnjavo zaklepanja osebe prek namenske navadne strojne opreme. Padti v to skušnjavo namera, da silozira svoj celoten metaverzum.

Prenos osebnih virov iz enega metaverzuma v drugega pa tudi ni zelo lahek podvig. Slišali smo že, da nezamenljivi žeton (NFT) zagovarja izdatno nagrado za to, kako bodo NFT napovedali popolno novo generacijo inovativne interoperabilnosti v video igrah. Do te točke se to še ni zgodilo, in morda obstajajo dodatne kot tehnološke omejitve. Podjetniški premisleki so v igri enako uspešno, saj graditelje iger NFT bolj privlači prodaja svojih priznanih NFT, kot pa dodajanje cene tem, ki so jih ustvarili drugi.

Večina večinoma temelji na VR ali AR temeljito metaverzi lahko hipotetično namenjajo enako dobro presojo. Če oseba želi, da njen avatar v Metaverse 1 obleče srajco Gucci, ki so jo prodali v Metaverse 2, namerava finančni sistem Metaverse 1 zamujati pri prodaji. Poleg tega, če Metaverse 1 na koncu podpira nosljive naprave iz Metaverse 2, namerava dodati uporabnost virom, ki jih ponuja en drug dobavitelj, pri čemer vam noben ne pomaga, če ne v škodo vaši prepoznavni ponudbi.

Na ravni industrije lahko pobude rešijo rešitve za to disciplino. Stroški interoperabilne prodaje blaga bodo lahko naključno omogočili vsakemu podpornemu metaverzu cepitev v transakciji. Druga možnost je, da lahko metaverzi sklenejo grozljive promocijske pogodbe in raziščejo različne načine za ustvarjanje skupne cene.

Povezano: Metaverzum bo nadomestil paradigmo uvajanja informacijskega materiala

Celo dvostranski dogovor o interoperabilnosti med metaverznimi pobudami odriva informacijo stran od igre z ničelno vsoto, ki bi jo morda tudi iskalo občudovanje. Metaverse 1 bi lahko na priložnost tudi dodal ceno virom, ponujenim v enem drugem ekosistemu, vendar pa njegovi prepoznavni viri prav tako zaslužijo dodatno uporabnost. Če njihovi ekosistemi dvignejo osebne baze podobnih velikosti in ohranijo približno enak obseg transakcij, se zdi, da je pripadnost precej čudovita.

Tukaj je gradnja, ki jo zdaj potrebujemo, da se čim manj ukvarjamo s tehnologijo disciplina, čeprav. Kljub nesporni realnosti, da sta dva hipotetična metaverzuma zgrajena na enakem motorju, ne morete zlahka uvoziti predmetov iz enega v drugega. Metaverse 1 bi lahko po naključju tudi zelo uspešno šel na pragmatično iskanje in fiziko blaga, tako da se na tem svetu srajca v bistvu obnaša kot občudovanje prave. Metaverse 2 je morda cilj tudi za pikseliziran retro model, z ekstra poenostavljenim pristopom do fizike in blokovnih humanoidnih 3D naših teles za avatarje. Združevanje teh dveh modelov je v bistvu čudovito prefinjeno delo.

V tem primeru razsvetljenja bo Gucci bolje izdelal dve srajci iz nič, po eno za vsak metaverzum, kot pa paziti, da bi si zaslužil eno interoperabilno. Obe majici bosta vzbujajoča lastništvo, vendar bosta povezani s svojima NFT, ki bi se lahko po naključju za svojo dodelitev usedli v NFT na višji ravni, ki predstavlja lastništvo nad vašim celotnim nizom majic.

Pobude občudujejo, da je to sposobno sestaviti svetovati množico podpornih okvirov. Vnaprej izdelane knjižnice in kompleti za razvoj programske opreme bodo ustvarjalcem metaverzov olajšali obvladovanje interoperabilnosti znotraj večjih ekosistemov platform, ki jih je mogoče zavreči. So že v delu, pobude občudujejo Univers, ki gradi hrbtenico za ustvarjalce metaverse, da svetujejo za svetle svoje stvaritve v verigi in v povečano mrežo povezanih podjetij in izdelkov ter decentraliziranih zmogljivosti. Ni težko razmišljati o enakih pobudah, ki izravnajo interakcije med različnimi motorji za zagon za metaverse-enlighten SDK in okvire. Ali bomo sploh poiskali algoritme, ki temeljijo na strojnem učenju, ki temeljijo na večinoma temeljitih algoritmih, ki bi lahko praktične modele nosljivih naprav spremenili v njihove enakovredne pikselne naprave ali obratno pri njihovem prepoznavanju.

Dodatno po dvojnem cestišču bi lahko interoperabilnost na možnost spremeniti v temeljno prodajno točko za pobude, ki iščejo načrtovanje dodatnih strank. Graditelji metaverzov so lahko po naključju sestavili tudi delo, da bi premagali industrijo in tehnološke izzive, ki so izzivali. Sestavili bi tudi iskanje na dolgi rok in zgradili metaverzum metaverzov, ne pa izoliranih tehnoloških in strojnih skladov. Brez celostnega in brezhibnega spletnega vesolja, ki združuje vsako osebo, lahko ugasnemo raztresene po njegovih številnih delcih – precej identično kot zdaj, vendar z dodatnimi okornimi slušalkami za namestitev.

Ta članek ne daje nasvetov ali idej glede financiranja. Vsako financiranje in trgovanje z visokim repom povzroči stisko, bralci pa lahko po naključju izvedejo tudi svojo študijo o prepoznavanju verjetnosti.

Mnenja , misli in mnenja, izražena tukaj, so avtorjeva sama in ne izmišljujejo v bistvu ali ne navajajo stališč in mnenj Cointelegrapha.

Ariel Shapira je oče, podjetnik, govornik in lastnik koles ter služi kot ustanovitelj in izvršni direktor družbe Social-Wisdom, svetovalnega podjetja, ki sodeluje z izraelskimi startupi in jim pomaga graditi povezave s svetovnimi trgi.

4876

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -