22.9 C
Ljubljana
Thursday, June 17, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Miami trdi, da bo postal svetovni Bitcoin in kripto kapital

Miami trdi, da bo postal svetovni Bitcoin in kripto kapital

Ko se Miami spusti z “najvišje točke”, ko je gostil “največji doslej” dogodek Bitcoin, se zdi smiselno vprašati: Ali Podjetje Sunshine State resnično potrebuje, da postane “svetovna prestolnica kriptovalut?” – novo vlogo, ki jo predvideva dinamični župan. Če ne, bi lahko Miami vsaj postal naslednja kripto dolina – tj. Zibelka za kriptovalute in blockchain inovacije, kot je švicarski kanton Zug?

Optika zagotovo izgleda dobro Kot je New York Times zapisal v poročilu o Bitcoin-u iz prejšnjega tedna 2021 srečanje, “Mesto je postalo popolnoma kripto”, z Bitcoin bankomati, ki posipajo sosesko Wynwood v Miamiju. Medtem je kripto borza FTX zagotovila pravice do poimenovanja arene Miami Heats, medtem ko je bil tudi predlog župana Miamija Francisa Suareza, da državljani med drugim dovolijo plačilo davkov s kriptovaluto.

Toda drugi opozarjajo, da čaka še veliko trdega dela – in regulativni / zakonodajni dogodki se morajo ugodno obrniti, preden lahko Miami zatrdi, da je glavno mesto vsega v hitro razvijajočem se kriptoversu.

Omogočanje zakonodaje je ključnega pomena

“Miami tega ne more storiti brez zvezne države Florida zakonodajalec, ki sprejema prokripto zakonodajo, «je za Cointelegraph povedal Zachary Kelman, upravni partner pri Kelman Law, ki je sledilo vprašanje o bitkoinu 2021, ki je mejnik dogodek in znanilec velikih stvari, ki prihajajo. Kelman je odgovoril: “Da, vendar v veliki meri zaradi zadrževanja povpraševanja po takšni konferenci glede na trg kripto bikov, ki se je zgodil med pandemijo.”

Kelman ni kripto skeptik – ravno nasprotno. Pripada Florida Blockchain Business Association, ki aktivno lobira za potrebno državno zakonodajo, ki omogoča kripto omogočanje. Če je to zavarovano, bi lahko Miami postal kripto zvezdišče, tudi brez zvezne zakonodaje, je dejal, ker:

“Pravila o prenosu denarja, ki jih večinoma urejajo državni zakonodajalci, imajo ključe za uspeh kripto podjetij v določeni jurisdikciji. Večina dejavnosti ostane v menjalnem prostoru, čemur sledi rast projektov „DeFi“, ki prav tako pogosto spadajo pod državna pravila o prenosu denarja. “

Miami ima druge prednosti pred drugimi nastajajočimi kripto zvezdišči – celo Wyomingom, ki že ima kripto-podporne državne zakone – je za Cointelegraph povedal Hemang Subramanian, docent na poslovni šoli Florida International University. Miami je mednarodno mesto z razvito bančno infrastrukturo in številni tvegani kapitalisti in posamezniki z visoko vrednostjo so zainteresirani za financiranje inovacij. Poleg tega je “eno največjih finančnih vozlišč v državi z velikim pristaniščem in velikim številom emigrantov iz Južne Amerike, Karibov in Evrope.”

Benjamin Sauter, pravnik pri družbi Kobre & Kim LLP, se je strinjal s podjetjem Subramanian, da je Miami privlačna destinacija in poslovno središče, “še posebej, ko digitalne valute začnejo latinskoameriški trg prenašati v nevihto.” Florida tudi nima davka na dohodek države – še en plus, je dejal za Cointelegraph. Toda te prednosti mesta kljub ugodni državni zakonodaji še vedno ne morejo spremeniti v globalno kripto središče:

resno pravno delo mora potekati na zvezni ravni. Večji del sedanje razprave je osredotočen na preprečevanje pranja denarja, mednarodno sodelovanje in izterjavo premoženja ter davčno izvrševanje. Premožni posamezniki in podjetja v vesolju bi bilo dobro načrtovati vladne nadzorne in izvršilne ukrepe na teh območjih, namesto da bi zadrževali sapo za hitro rešitev v Miamiju. “

Lane Kasselman, glavni poslovni direktor Blockchain.com, ki je pred kratkim objavil, da bo svoj ameriški sedež preselil iz New Yorka v Miami, je bil razumljivo naklonjen sončnemu novemu domu drugega podjetja in je za Cointelegraph dejal: “Miami je že [new] Crypto Valley, in napovedi iz prejšnjega tedna to dokazujejo. « Župan Suarez deluje kot glasni zagovornik tehnoloških naložb v regiji, je dodal, “Miamijevo sprejemljivo regulativno okolje bo pomagalo spodbujati kripto inovacije.”

Miami iz tujine

Kaj pa pogled od daleč? Thomas Nägele, odvetnik, ki je imel vlogo pri razvoju Crypto Valley, je za Cointelegraph dejal: “Mislim, da je Miami v zelo dobrem položaju, da postane središče blockchainov, kot je Crypto Valley v Švici in kripto država Liechtenstein,” več opozoril:

„Središče blockchain ni nekaj, kar bi bilo mogoče preprosto naložiti; podpirati jo mora skupnost, zahteva določeno število podjetij, ki delujejo na tem področju, in nenazadnje potrebuje pravno jasnost. ”

Ta zadnja točka, “pravna jasnost”, je izjemnega pomena, je poudarila Nägele, in “popoln primer za to je Lihtenštajn s svojimi TVTG – znan tudi pod imenom Blockchain Act – ki zagotavlja pravni okvir za tokenizacijo premoženja. «

Ian Simpson, višji vodja trženja in komuniciranja pri Bitcoin Suisse AG – podjetje s sedežem v kripto dolini – je za Cointelegraph reklo: “Eden od izzivov za večja mesta in države je, da šifriranje lahko” pogoltne “širši tehnološki ekosistem, kar lahko zmanjša privlačnost za blockchain projekte.” Dodal je: „Tesni stiki in dostop do idej, talentov in kakovostnih storitev so nekatere stvari, zaradi katerih je švicarska kripto dolina postala to, kar je. Morali bomo počakati in videti, kako se bodo stvari razvijale v Miamiju. «

Na vprašanje, ali Bitcoin 2021 je treba obravnavati kot mejnik dogodka za kripto in verigo blokov, Simpson je odgovoril, da čeprav je bil to prijeten dogodek, zlasti po vseh zaporah v preteklem letu, “se zdi, da ni zaznamoval nobenega pomembnega sprememb ali razvoja v skupnosti – in kot smo videli, to ni imelo popolnoma nobenega vpliva na trge. “

Nägele je to poimenoval” škoda ” da je bila večina evropskih držav na karantenskem seznamu in se niso mogle pridružiti Bitcoin 2021 srečanju, “toda to, kar so mi govorili prijatelji, je bilo neverjeten dogodek in to je vedno dober začetek za ekosistem. ” Medtem ko je Kasselman komentiral: “Ni dvoma, da smo dosegli kritično prelomno točko, ko se je kripto preusmeril iz niše v splošno strugo,” je nadalje pojasnil za Cointelegraph:

“Pomembno je, da na konferenci ni šlo samo za Bitcoin, temveč za ekosistem: od DeFi-ja do NFT-a do SushiSwap-a. Kripto je industrija, ne le [single] zelo cenjen žeton. “

Novo težišče?

Ali je sploh mogoče prepoznati kripto / blockchain svetovni živčni center in če je odgovor pritrdilen, bi se lahko spremenil? Občasno se lahko spremeni, je dejal Nägele, “odvisno od tega, kje obstajajo privlačni pogoji za ustrezna podjetja. Evropa in zlasti Švica in Lihtenštajn so bili zagotovo zgodnji posvojitelji, v zadnjem času pa Azija to dohiteva. Resnično se veselim, da bom v klubu pozdravil Miami, toda končno upam, da bomo svet obravnavali kot kripto središče. ”

Simpson je dodal: „ZDA imajo močan položaj na področju verige blokov in kripto, saj imajo vodilno vlogo v tehnologiji in z nedavnim IPO Coinbase. Vendar se zdi, da Evropa in Švica ponujata večjo odprtost na regulativni strani, azijski ekosistem pa ima tudi veliko težo zaradi obsega. ” A še vedno je težko opozoriti na eno težišče v ekosistemu blockchain, je dodal.

Povezano: Govornice, ki so vplivale na Bitcoin 2021 v Miamiju

„Medtem ko ZDA in Evropa dobivajo večino tiska, Latinska Amerika in Azija kažejo najhitrejšo rast uporabnikov na drobno, «je dodal Kasselman. “Verjetno je, da kripto postaja vse bolj razširjen v finančnih storitvah, bomo videli, kako nastajajoči trgi pospešujejo sprejemanje osnovnih izdelkov, zreli trgi pa povečujejo uporabo razširjenega kripto ekosistema.”

“Mislim, da bi bil Miami zlahka ameriška prestolnica kripto, če še ni,” je opozoril Kelman. “Vendar brez zvezne zakonodajne podpore Miami ne more postati mednarodna kripto prestolnica,” in nedavni znaki “v bližnji prihodnosti kažejo na zahtevnejšo zvezno zakonodajo in ne na kripto prijazne zakone.”

Subramanian je dejal, da ureditev vedno sledi inovacijam in “v demokraciji se bo sčasoma izkazala” volja “ljudi.” To pomeni, da bo sčasoma prišla potrebna državna in zvezna zakonodaja. »Če lahko Zug v Švici postane kripto-blok-veriga, lahko tudi Miami. Je bolj raznolik, bolj mednaroden in veliko bolj prijazen do kapitala, “je dodal.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments