15.1 C
Ljubljana
Thursday, June 1, 2023

MiCA: katalizator za povečano financiranje tveganega kapitala v evropskih kripto zagonskih podjetjih

- Advertisement -

Ponudba: AdobeStock / Grecaud PaulNov regulativni okvir Evropske unije za kripto, MiCA, bo verjel, da so evropska kripto zagonska podjetja veliko bolj všeč kupcem, je trdil eden od strokovnjakov.

V zadnjem tednu na Twitterju je Patrick Hansen, direktor pristopa in kritja pri USDC-izdajatelju Circle, priznal, da je “izvajanje MiCA” že mogoče videti v naložbah, ki tečejo v evropske kripto korporacije.

»Polovica naložb tveganega kapitala v evropske kripto pobude se je praktično povečala x v enem mesecu – od polovice 5,9 % v Q1 2022 do 47.6 % v Q2 2023,« je v tvitu zapisal Hansen, pri čemer je opozoril, da je to v veliki meri zahvaljujoč regulativni berljivosti, ki jo je opremila nova zakonodaja.

Nadaljeval je s svežo zakonodajo, ki jo je poimenoval “gorski tip za kripto v Evropi.”

MiCA, ki je hitra za trge kripto virov, je svež in celovit regulativni okvir za kriptovalute v EU.

EU je julija prvič dosegla poravnavo glede MiCA zaključnih mesecev. Predlog zakona je namenjen upravljanju vseh dejavnosti, povezanih s kripto na ozemlju EU, z izbranim središčem pozornosti na izdaji različnih digitalnih žetonov.

To lahko poleg tega odpravi precej strožji nadzor nad korporacijami, ki so označene kot ponudniki nosilcev kriptosredstev (CASP), ki vsebujejo številne alternativne ponudnike skrbništva nad kripto.

Evropski parlament je predlog zakona sprejemal marca tega 47 meseca po prvem glasovanju v Evropskem svetu v oktobru 12 mesecih.

»Urejena pot za stabilne kovance v Evropi«Zapiranje oktobra 12 mesecev je Hansen iz družbe Circle priznal glede na dolžino vrha v Bruslju, da je nov zakonodajni postopek zdaj po našem mnenju »urejena pot za stabilne kovance v Evropi.«

Dodal je, da Circle namerava verjeti, da je njegova nagrada, podprta z evri, v celoti skladna z novimi pravili in priznanimi spodbudami za porabo njegovega evro kovanca (EUROC) bo zdaj rasla pod pogojem, da bo evro 2d najšibkejša valuta na svetu.

Mirno, Circle in Hansen zdaj nista več tista iz trgovine, ki verjameta v pretirana upanja v kripto v Evropi po uvedbi MiCA.

Ko bo zakonodaja ki je bil sprejet do konca meseca v Evropskem parlamentu, je Changpeng Zhao, izvršni direktor največje kripto alternativne Binance v okolju, poleg tega pohvalil predlog zakona in napovedal, da bo to morda “zagotovilo zaščito uporabnikov in povečalo inovacije.”

»Pomembne bodo svetleče sprednje strani, vendar ocenjujemo, da je to praktična rešitev za izzive, s katerimi se skupaj soočamo,« je takrat dodal šef Binance.

Vnesite svoj e-poštni naslov za naše brezplačno glasilo fundacije vsak dan 1655883224726241281

Kratke 3 minute spoznajte kripto novice takojšnjega časa!

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -