24.9 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Microsoftov Brad Smith poziva k dodatni regulaciji sintetične inteligence

- Advertisement -

Vir: AdobeSintetična inteligenca (AI) bi morda lahko bila “v bistvu najbolj posledična” tehnološka alternativa v našem življenju in vlade zdaj želijo, da bi jih naučili upravljati z njo, pravi Microsoftov predsednik Brad Smith.

Ko je v četrtek govoril na panelnem dialogu v Washingtonu, DC, je Smith omenil, da morajo “oblasti prenesti hitreje”, da bi zaščitili poleg trendov, ki bi se morda morda pojavili v AI.

In medtem ko je Smith znan po tem, da se vlade okrepijo, je omenil tudi, da ima zasebni sektor pomembno vlogo pri nadzoru nad razvojem umetne inteligence.

Kot delež zasebnega sektorja je Smith predstavil Microsoftov “5-stopenjski načrt za upravljanje umetne inteligence,” in na Twitterju zatrdil, da je nepristranskost agencije združiti končni javni in zasebni sektor, tako da bo umetna inteligenca “služila vsej družbi.”

Medtem je Smith v komentarjih, danih za Contemporary York Instances, predlagal, da morajo oblasti od podjetij zahtevati, da delujejo o naprednih pripomočkih umetne inteligence, da bi naredili vtis na licenco.»Kateri pridejo, rečete oblastem, kadarkoli se vam zdi, da začnejo testiranje,« je omenil Smith in dodal da je treba rezultate tekočih operacij deliti tudi z oblastmi:

“Vi prejeli, da delijo rezultate z oblastmi. Tudi ko ima licenco za uvedbo, boste prevzeli odgovornost za nadaljevanje prilagajanja in dokumentiranje organom, če se pojavijo presenetljive težave.«

Kljub temu je Smith priznal, da on in Microsoft, eden od hišnih lastnikov izdelovalca ChatGPT OpenAI, v bistvu ne vesta, kakšen je prejšnji potek ukrepanja za oblasti.

»V bistvu ne zajemamo v bistvu najbolj dobrega znanja ali v bistvu najbolj dobre rešitve ali pa morda morda ne bi bili več v bistvu najbolj kredibilen govorec. Kljub temu, saj razumete, najbolj fino zdaj, zlasti v Washingtonu DC, sodelavci jemljejo zasnovo za ideje,« je omenil.

Po nekaterih ocenah , je Microsoft porabil nekaj milijard dolarjev za podporo OpenAI in za integracijo ChatGPT v svoj iskalnik Bing.

Komentarji Microsoftovega predsednika so za ekstra kot 1, Insajderji industrije so marca podpisali odprto pismo, v katerem so vlade pozvali, naj “zaprejo obsežne eksperimente z umetno inteligenco.”

“Programi umetne inteligence z inteligenco, agresivno do ljudi, lahko predstavljajo resne nevarnosti za družbo in človeštvo,« so zapisali strokovnjaki v pismu in pozvali, naj se »vsi laboratoriji za umetno inteligenco zares zaprejo za najmanj 6 mesecev izvajanja programov umetne inteligence, ki so zelo dobri kot GPT-4.«

Vnesite svoj e-poštni naslov za naše brezplačne dnevne novice

Živahne 3 minute preglejte kripto datoteke tega dne!

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -