29.7 C
Ljubljana
Thursday, June 17, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain MicroStrategy dobi 1,6 milijarde dolarjev naročil za ponudbo neželenih obveznic

MicroStrategy dobi 1,6 milijarde dolarjev naročil za ponudbo neželenih obveznic

Podjetje je sprva iskalo $ 400 – milijon ponudb obveznic.

3078 Skupno ogledov

8 Skupaj delnice

MicroStrategy gets $1.6 billion in orders in junk bond offering

Programska družba MicroStrategy je v nedavni ponudbi neželenih obveznic prejela naročila v vrednosti 1,6 milijarde USD – štirikrat večji znesek od prvotno iskanega.

V začetku tega tedna je družba objavila, da bo izdala v višini milijonov neželenih obveznic v zasebni ponudbi, z namenom uporabe izkupiček za nakup Bitcoina (BTC).

Neželene obveznice so posojila, ki jih ponujajo podjetja brez bonitetne ocene investicijskega razreda in vlagateljem običajno ponujajo višje donose ob večjem tveganju. Vrne med 6. 125% in 6. 25% obveznic je bilo plačanih, zasenčijo donose, ki jih ponujajo zakladne obveznice.

“Za bankovce bo v celoti in brezpogojno jamčilo na višji in zavarovani osnovi solidarno MicroStrategy Services Corporation, hčerinsko podjetje v popolni lasti MicroStrategy in nekatere hčerinske družbe MicroStrategy, ki se lahko ustanovijo ali prevzamejo po zaključku ponudbe, «so sporočili iz MicroStrategyja.

Dan kasneje je družba napovedala, da bo povečala ponudba obveznic v višini 500 milijonov dolarjev, nato pa je preplavila 1,6 milijarde dolarjev vreden naročil.

MicroStrategy ima trenutno v svoji bilanci stanja največ Bitcoinov med vsemi družbami, s katerimi se javno trguje, kar znaša približno 3,2 milijarde USD dolarjev – več kot dvakrat več od vrednosti Bitcoina, ki ga ima Tesla (1,4 milijarde USD).

MicroS cena delnic trategy-ja se je skočila v večjem delu 2020 in 2021 v skladu z naraščajočo ceno Bitcoina. Toda obdržati Bitcoin v svoji bilanci stanja ni bilo dovolj, da bi ustavili zdrs delnic MicroStrategyja, ki je sčasoma prišel, ko je trg kriptovalut padel. Od trenutka, ko je Bitcoin dosegel vrhunec v začetku aprila, je cena delnice MicroStrategy upadla 45%.

MicroStrategy je prav tako razkril ustanovitev nove hčerinske družbe, ki bi obdržala obstoječo 92, 45 Bitcoin, poimenovan MacroStrategy LLC.

Odzivi na novice v družbenih omrežjih so bili običajno različni. Podporniki Bitcoinov so praznovali novico in opozorili na močan presežek povpraševanja po obveznicah MicroStrategy.

MicroStrategy je predlagal $ 400 Milijoni obveznic za nakup več # bitcoinov in dobili so 1,6 milijarde USD obresti.

Povpraševali so 4x več kot kaj so ponujali.

– dokumentiranje bitcoinov (@DocumentingBTC) 8. junija, 2021

Kriptoskeptik Peter Schiff je podvomil o modrosti nakupa sredstvo, ki je bilo v preteklosti nestanovitno. Schiff je vprašal, kako bo nenaden padec cene Bitcoina vplival na poslovanje MicroStrategyja.

Mislim, da @michael_saylor ne pozna Murphyjevega zakona. Kaj pa, če # Bitcoin strmoglavi pod $ 20 K? Ali bo #MicroStrategy prodal delnice po znižanih cenah, da bi okrepil bilanco stanja? Ali bo prodajal Bitcoin za zbiranje gotovine? Če bo MicroStrategy bankrotiral, bodo upniki HODL svoj Bitcoin?

– Peter Schiff (@PeterSchiff) 8. junija, 2021

Počakajmo in poglejmo.

3078

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments