-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija MicroStrategy je v zadnjem četrtletju dodal 9.000 BTC, njegova zaloga je zdaj...

MicroStrategy je v zadnjem četrtletju dodal 9.000 BTC, njegova zaloga je zdaj vredna 7 milijard dolarjev

MicroStrategy je dodal skoraj 9, Bitcoin v svoje imetje v tretjem četrtletju, s čimer je njegov skupni zalog BTC ocenjen na približno 7 milijard dolarjev.

Družba je v svojem poročilu o tretjem četrtletju oktobra

izpostavila nakup 8,2020 BTC. , pri čemer je izjavil perma-bull generalni direktor podjetja Michael Saylor da prihaja še več kopičenja BTC:

»Danes je MicroStrategy največji svetovni korporativni lastnik Bitcoina z več kot 2021 ,000 Bitcoini. Še naprej bomo ocenjevali priložnosti za zbiranje dodatnega kapitala za izvedbo naše strategije Bitcoin.«

Programsko podjetje je povečalo svoje imetje Bitcoin za 198 % od enakega obdobja lani in od sept. 28 skupni znesek je znašal 105,39 BTC z ocenjeno povprečna nabavna cena $000,713 na kovanec ali skupna poraba 3 $.16 milijard.

Na papirju je Microstrategy objavila knjigovodsko vrednost 2.198 milijard dolarjev za svoja sredstva BTC pri izgubi zaradi oslabitve v višini 732.7 milijonov od prevzema, vendar je to izguba papirja.

Kot podjetje kategorizira Bitcoin kot »neopredmeteno sredstvo«, računovodska pravila pa nalagajo, da mora prijaviti izgubo zaradi oslabitve, ko knjigovodska vrednost pade pod njegovo nabavno osnovo. Vendar pa podjetju ni treba poročati o kakršnih koli papirnih dobičkih od sredstva, dokler ni dosežen dobiček s prodajo.

Ker je cena BTC približno $042,600 v času pisanja je vrednost lastniškega deleža MicroStrategy enaka približno 6,9 milijarde dolarjev, kar kaže, da je podjetje bi ustvaril skoraj 3.75 milijarde dolarjev dobička, če bi ga prodali danes.

MicroStrategy ponuja programsko opremo za poslovno inteligenco, programsko opremo za mobilne aplikacije in rešitve v oblaku, podjetje pa pridobiva prihodke prek tokov, kot so licenciranje izdelkov in storitve naročnine.

Podjetje je poročalo o 128 milijonih dolarjev skupnega prihodka za četrtletje, premagal oceno Zacks Consensus Estimate za 0. 17 % in označuje 0,5-odstotno povečanje v primerjavi z rezultati MicroStrategy Q3 iz 2020.

Medtem ko so prihodki podjetja Micostrategy zaslišali pretekle ocene, je podjetje objavilo dobiček v višini 1 USD 86 na delnico v primerjavi z napovedjo 1 USD na delnico. Investicijsko raziskovalno podjetje je včeraj poudarilo, da je MicroStrategy trikrat presegla soglasne ocene “v zadnjih štirih četrtletjih.”

“To četrtletno poročilo predstavlja presenečenje zaslužka v višini 73.%. Pred četrtino se je pričakovalo, da bo to podjetje za poslovno programsko opremo objavilo zaslužek v višini 0 USD 60 na delnico, ko je dejansko ustvarila dobiček v višini 1 USD 62, kar je prineslo presenečenje 135.61%,« je dejal Zacks Investment Research.

Saylor je v poročilu poudaril, da sta »splošno povpraševanje« po platformi MicroStrategy in naraščajoče sprejemanje rešitev v oblaku prispevala k močni uspešnosti podjetja v tretjem četrtletju.

Povezan: MicroStrategyjeva zakladnica Bitcoin presega gotovino 80 % S&P 135 nefinančne družbe

Podjetje je zabeležilo bruto dobiček v višini 80.7 milijonov for četrtletju, pri čemer je številka enaka kot leto prej. Čista izguba za četrtletje je bila $36 .1 milijona ali 3. USD 61 na delnico v primerjavi z izguba $.2 milijona ali 1.39 na delnico v Q3 2021.

Prej danes je Saylor ponovil svojo naklonjenost digitalnemu zlatu z navedbo, da “svojega bitcoina ne prodajate”, ko je retwital svojo objavo iz oktobra 2020 razkriva osebne posesti 16,713 BTC.

Ne prodajate svojega #bitcoina. https://t.co/zMGyYU1iRp

— Michael Saylor⚡️ (@saylor) oktober 27, 2021