17.3 C
Ljubljana
Thursday, May 26, 2022

Ministrstvo za finance ZDA je podjetje za rudarjenje kriptovalute uvrstilo na seznam najnovejših sankcij proti Rusiji

- Advertisement -

“Združene države so zavezane zagotavljanju, da se nobeno premoženje, ne glede na to, kako napredno, ne bo spremenilo v mehanizem Putinovega režima za izravnavo učinka sankcij,” je govorilo o ministrstvu za finance.

522 Celotni ogledi

6 Celotne delnice

Oddelek za finance Združenih držav je kot podjetja, ki olajšajo izogibanje sankcijam, dodal ponudnika storitev in izdelkov za kripto rudarjenje, ki ima predvsem v Rusiji, BitRiver in več drugih hčerinskih družb.

V sporočilu v sredo je Urad za regulacijo tujih virov oddelka za finance ali OFAC govoril o tem, da je nekoč predlagal BitRiver AG za zagon 10 svojih hčerinskih družb s primarno sedežem v Rusiji, ki imenujejo podjetja kot „posebej določeni državljani“. Podjetja in drugi ljudje, ki jih kot take navede OFAC, blokirajo svoje vire in “osebam iz ZDA je načeloma prepovedano soočiti se z njimi.”

Po ministrstvu za finance ZDA so bila dejanja proti BitRiverju in njegovim hčerinskim družbam v skladu z njimi, da naj bi olajšala »utajo sankcij za ruske subjekte«, kar namiguje, da bi kriptovalute lahko verjetno nesprejemljivo opravljeno. položaj pri pomoči ruskim oblastem pri izogibanju gospodarskim ukrepom ZDA, uvedenim ob invaziji na Ukrajino. Oddelek za oblasti je govoril o farmah strežnikov, ki jih upravlja BitRiver, ki prodajajo potencial rudarjenja kriptovalut na mednarodni ravni, kar je Rusiji pomagalo “monetizirati svoje čiste vire”.

»Rusija ima primerjalno zaostanek v rudarjenju kriptovalute zaradi virov energije in hladnega domačega podnebja,« je govorilo o zakladnici. »Kljub temu so rudarska podjetja odvisna od uvoženih prenosnih orodij in fiatnih sredstev, zaradi česar so v nevarnosti sankcij. Združene države so zavezane zagotavljanju, da se nobeno sredstvo, ne glede na to, kako napredno, ne bo spremenilo v mehanizem Putinovega režima za izravnavo učinka sankcij.«

Trenutno se ZDA osredotočajo na ruske finančne in operativne mreže, ki se trudijo in se izogibajo svetovne sankcije.https://t.co/aUJKRaQJ

— Oddelek za finance (@USTreasury) april 10, 2022 V bistvu najnovejše sankcije, ki jih je sprejel OFAC, opozarjajo prebivalce ZDA, naj ne uporabljajo več digitalnih virov za podporo določenih Rusije – predvsem predvsem subjekti s sedežem in drugi ljudje. Aprila je oddelek oblasti objavil, da je ciljal predvsem na ruski Darknet trg Hydra in digitalno forex borzo Garantex zaradi domnevnih povezav s sredstvi iz napadov izsiljevalne programske opreme in drugih kibernetskih zločinov.

“ Zakladništvo lahko in mora ciljati na tiste, ki se izogibajo, si prizadevajo in se izogibajo ali zmanjšajo izogibanje ameriškim sankcijam proti Rusiji, saj pomagajo škrlatno razglašati Putinovo brutalno bitko izbire,« je govoril o Brianu Nelsonu, podsekretarju o vrzeli v službi. terorizma in finančne obveščevalne službe.

Povezan: Strokovnjak za zakladništvo priznava, da je večina transakcij s kriptovalutami “strokovna”, vendar spokojno pričakuje dodatne sankcije

Ruska centralna banka je prej kot invazijo na Ukrajino predlagala prepoved rudarjenja kriptovalut, a predsednik Vladm Putin je govoril o času, ko je trgovina imela hrbet v državi zaradi “presežka električne energije in pametno usposobljenega osebja”. Aleksej Jakovljev, direktor oddelka za finančno zaščito pri ruskem ministrstvu za finance, je od takrat pozval oblasti, naj razbremenijo rudarjenje kriptovalut na industrijski ravni v državi in ​​”verjetno nima več smisla prepovedati družinskega rudarjenja.”

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -