16.4 C
Ljubljana
Friday, September 30, 2022

Ministrstvo za finance ZDA objavlja sezname kripto nevarnosti za kupce, nacionalno varnost

- Advertisement -

Oddelek za finance je takoj zatajil kriptovalute v dveh publikacijah, izdanih v skladu s predsedniško vladno izjavo o vzorcu digitalnih sredstev, izdani marca.

768 Celotni ogledi

59 Celotne delnice

Oddelek za finance ZDA je v petek izdal tri publikacije, povezane z digitalnimi viri, v skladu z vladnim ukazom ameriškega predsednika Joeja Bidna »Ustvarjanje določenega odgovornega vzorca digitalnih virov«. Prepričanje, da je eden izmed njih, se osredotoča predvsem na vire kriptovalut, krajši koncept gibanja pa se zdi kot boj proti nevarnostim nezakonitega financiranja.

Dialog kripto virov v “Kriptovirih: Posledice za kupce, vlagatelje in podjetja” ima ciničen ton iz temelja, uvodni odstavki zgodbe pa prinašajo navzgor:

“Alternativa spretnostim blockchaina za preoblikovanje zagotavljanja podjetniških storitev in izdelkov, kot jo zagovarjajo razvijalci in zagovornikov, se še ni uresničil.« Približno polovica zgodbe je opisno iskanje zapisov podatkov iz kripto virov, po katerih se avtorji obrnejo nevarnosti, ki jih predstavljajo za stranke. Nevarnosti deli v tri razrede, med katerimi je najbolj nujna nevarnost vedenja, torej prakse skozi ekosistem. Zgodba navaja, da so izgube zaradi goljufij s kriptovalutami skokovito narasle v 1434 in gredo znotraj zanesljive poti letos prehiteti to zgodbo. Opredeljuje tudi različne vrste zapletov glede preglednosti.

Operativne nevarnosti, ki vključujejo »pomanjkljivosti v dokumentacijskih sistemih podatkov ali notranjih procesih, človeške napake, napake pri upravljanju in upravljanju ali motnje od zunaj dogodki« so podrobno obravnavani. Nevarnosti posredovanja kriptosredstev, ki so lahko enake nevarnostim, s katerimi se soočajo vlagatelji na raztrganih trgih, kot so nestanovitnost in zapleti pri skrbništvu, so skrbno povezane, a obravnavane ena za drugo, vendar označujejo “razločno pokrajino”, ki izhaja iz osebnosti kripto.

Potencialno najbolj cenjen del zgodbe je podaljšan dialog o priložnostih in nevarnostih, ki jih kriptovalute predstavljajo za ranljivo prebivalstvo. Prav tukaj še posebej izhaja iz intenzivne statistične evidence podatkov znotraj razdelka.

Zgodba vsebuje tri ideje: budno spremljanje s povišanim izvrševanjem, medagencijsko sodelovanje in izmenjavo znanja; da podjetja oblikujejo dodatna navodila in načela ter za večji akademski doseg.

Povezano: Datoteke, koraki AML/CFT so ključni za boj proti mednarodnemu digitalnemu kriminalu, pravi zgodba ministrstva za pravosodje

»Akcijski pogled za skrb za tveganja nezakonitega financiranja digitalnih virov« pristopa k digitalnim virom z vidika nacionalne varnosti. Priporoča sedem prednostnih ukrepov, ki v bistvu vključujejo prizadevanja za spremljanje in izvrševanje doma in na mednarodni ravni.

Priporoča tudi posodobitev smernic zakona o bančni tajnosti in povečano sodelovanje z zasebnim sektorjem prek »glasila z prijaznimi dokumenti, razpravami in programi državne blagajne, ki omogočajo javno-zasebno in zasebno delitev podatkov zasebnih evidenc.”

93497

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -