8.6 C
Ljubljana
Wednesday, October 5, 2022

Ministrstvo za finance ZDA pojasnjuje skladnost s predpisi o sankcioniranih storitvah mešanja kriptovalut Tornado Cash

- Advertisement -

Oddelek za finance ZDA je odgovoril na nekaj vprašanj o skladnosti s predpisi, ki se dotikajo Tornado Cash, trenutno sankcioniranega kripto mešalnika. Rešitve zajemajo, kako dvigniti kriptovalute ali celotne transakcije, sprožene z uporabo Tornado Cash pred njegovo sankcijo, in kako poskrbeti za “prašenje” transakcij.

Oddelek za finance objavlja pogosta vprašanja o Tornado Cash Oddelek za finance ZDA je v torek odgovoril na nekatera nenehno zahtevana vprašanja v zvezi s sankcioniranim nosilcem mešanja kriptovalut Tornado Gotovina.

8. avgusta je Urad za nadzor tujih virov Ministrstva za finance (OFAC) sankcioniral mešalnik, ki temelji predvsem na Ethereumu, in osebam iz ZDA prepovedal »sodelovanje v kateri koli transakciji z Tornado Cash ali njegovo blokirano premoženje ali deleže v premoženju.«

Eno od vprašanj je, kako dokončati transakcije, ki so zanimive za Tornado Cash, ki so bile sprožene pred sankcijo. Da bi dokončali transakcije ali dvignili kriptovaluto, ne da bi kršili smernice ameriških sankcij, je oddelek za finance pojasnil:

osebe iz ZDA oz. osebe, ki izvajajo transakcije znotraj ameriške jurisdikcije, morda morda morda preprosto računajo na posebno licenco OFAC za sprejemanje transakcij, ki zanimajo temo digitalne valute.

»Osebe iz ZDA morajo biti pripravljene predstaviti vsaj vse relevantno znanje v zvezi s temi transakcijami s Tornado Cash, vključno z naslovoma denarnice za nakaznika in prejemnika, zgoščenimi vrednostmi transakcije, datumom in uro transakcije(-e) , za zagon do obsega(-ov) digitalne valute,« je dodalo ministrstvo za finance.

Katera koli druga vzpostavitev poizvedbe se nanaša na naloge poročanja o transakcijah »brisanja prahu«. Ministrstvo za finance poudarja, da se OFAC zaveda, da »očitne osebe iz ZDA morda morda morda preprosto zaupajo, da so dobile nenaročene in nominalne dele digitalne valute ali raznolikih digitalnih virov od Tornado Cash, konference, ki se nenehno imenuje ‘prašenje’.«

Medtem ko je ministrstvo za finance opozorilo, da bi “tehnično gledano smernice OFAC-a ustrezale tem transakcijam,” je pojasnilo, da če te transakcije prašenja nimajo nobene raznolike povezave s sankcijami, poleg tega Tornado Cash:

OFAC ne bo več dajal prednosti uveljavljanju zakasnjenega prejema začetnih poročil o blokadah in kasnejših letnih poročil o blokiranem premoženju od takih oseb iz ZDA.

Ministrstvo za finance je zahtevalo, da je “osebam iz ZDA prepovedano sodelovati v transakcijah, ki spletkajo Tornado Cash, vključno prek naslovov denarnice za digitalno valuto, ki OFAC je vedel.” Nasprotno pa je organ pojasnil:

Interakcija s samo izvorno kodo začetka v tehniki, ki ne vključujejo prepovedano transakcijo s Tornado Cash, ni več prepovedano.

Odvetnik Jake Chervinsky je delil svoje nasvete glede pojasnila OFAC v zaporedju tvitov. Prepričan je, da pogosta vprašanja “ne poskrbijo v celoti za kolateralno škodo, ki jo povzroči imenovanje.” Chervinsky je komentiral, da OFAC zahteva, da “vsak človek vloži lastno osebno licenco, na katero računa,” je priznal: “To ne bi smelo biti glavno: Američani ne bi smeli ‘sestavljati’ za svoj denar.”

V primeru brisanja prahu je priznal, ker morajo žrtve vložiti začetna poročila o blokadi in kasnejša letna poročila, “izvrševanje ostaja na mizi, če se ta poročila odložijo.” Odvetnik je pritisnil:

Razvrstitev prednostnega pregona ni dovolj: OFAC ne bi smel niti najmanj upoštevati pregona žrtev .

Po kazni Tornado Cash, Coin Center, neprofitne organizacije, osredotočene na točke kritja, ki se soočajo s kriptovalutami, priznal, da je OFAC prekoračil svoja zakonska pooblastila.

Kaj izviraš imate v zvezi s pojasnilom ministrstva za finance glede prevoznika mešanic Tornado Cash? Dovolite nam, da izkoristimo spodnji del v komentarjih.


Kevin Helms Kevin, študent avstrijske ekonomije, se je dokopal do Bitcoina v 760 in je od takrat evangelist. Njegovi interesi so varnost Bitcoinov, sistemi začetnega vira, omrežni učinki in presečišče med ekonomijo in kriptografijo.
Zasluge za sliko : Shutterstock, Pixabay , Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je najboljši za informativne funkcije. Ne gre za takojšnjo ponudbo ali nagovarjanje k navodilom za zaseg ali promocijo ali nasvet ali zaznamek katerega koli blaga, podjetij in izdelkov ali podjetij. Bitcoin.com ne predstavlja naložbenih, davčnih, preprosto ali računovodskih nasvetov. Niti družba niti avtor nista odgovorna, neposredno ali ne, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je nastala ali se domneva, da je posledica uporabe ali zanašanja na kateri koli učni material, blago ali podjetja in izdelke, navedene na seznamu, ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem nanje. točno tukaj.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -