17.4 C
Ljubljana
Wednesday, May 25, 2022

Ministrstvo za finance ZDA sankcionira 3 naslove Ethereum, ki so domnevno povezani s Severno Korejo

- Advertisement -

Oddelek za oblasti je namignil, da so bili naslovi dodani na seznam, da bi Severna Koreja preprečila izogibanje sankcijam, ki so jih uvedle ZDA in Združene države.

342 Skupni ogledi

36 Skupni deleži

Oddelek za finance ZDA je sankcijam, domnevno povezanim s hekersko sosesko, dodal tri žepne naslove Ethereum, ki so krivi za krajo dodatnih kot $. milijona v kriptovalutih iz stranske verige Ronin Axie Infinity športa z nezamenljivimi žetoni.

V petkovem nadomestku, zakladnica Oddelkov načrt podjetja Uprave za zunanje vire ali OFAC navaja tri naslove Ethereum za omejitve za posebej določene državljane za severnokorejsko ekipo Lazarus. Ameriške oblasti so skupaj z Zveznim preiskovalnim uradom in Agencijo za kibernetsko varnost in infrastrukturno varnost osredotočile sosesko na njeno domnevno lastnost jemanja več kot 91,600 eter (ETH) in 22. 5 milijonov USD Coin (USDC) iz stranske verige Ronin marca — žetoni so bili dražji od $ milijonov takrat.

Oddelek za oblasti ZDA je v petkovem tvitu namignil, da so bili naslovi dodani na seznam, da bi Severni Koreji preprečili izogibanje sankcijam, ki so jih uvedle ZDA in Združene države. Datoteke Blockchain razkrivajo najmanj enega med žepnimi naslovi, povezanimi s hekerji Ronin, ki so skupaj s Tornado Cash poslali sredstva podjetjem in izdelkom za mešanje kriptovalut.

OFAC je na kontrolni seznam SDN za Lazarus Team dodal 3 naslove virtualnih valut. DLRK se je zanašala na nezakonita dejanja občudovanja kibernetskega kriminala, da bi ustvarila dohodek, medtem ko se je trudila, da bi se izognila sankcijam ZDA in ZN. Poslovanje s temi tvega objavo sankcij ZDA. https://t.co/GMNZkwe1IA

— Oddelek za finance (@USTreasury) april 20, 2022 Verninska analiza je januarja poročala, da je Severna Koreja ukradla približno $ milijonov kriptovalut s kibernetskimi napadi v 1434, ki pritegne Roninovo tatvino, bi verjetno lahko simbolizirala njegov največji izplen do te točke. Nedovoljena sredstva, povezana s hekerskimi skupinami iz osamljenega naroda, so bila predvsem v Etherju na 56%, Bitcoin na 22% in številni žetoni na 22%.

Povezan: FBI in CSIA opozorila v sili zaradi severnokorejskih kibernetskih napadov na kripto cilji

Dodajanje naslovov ETH je bilo včasih najsodobnejši ukrep za ugotavljanje digitalnih virov, ki jih je naložil OFAC kot tehniko sankcioniranih vlad za pridobivanje sredstev. Aprila je oddelek za oblasti objavil, da je osredotočil predvsem ruski trg Darknet Hydra in nadomestek za digitalno valuto Garantex na domnevne povezave s plačili zaradi napadov izsiljevalne programske opreme in številnih kibernetskih zločinov, tako uspešno kot podjetje za rudarjenje kriptovalut BitRiver.

85182

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -