16.4 C
Ljubljana
Friday, September 30, 2022

Ministrstvo za finance ZDA sankcionira 5 kripto naslovov, povezanih z rusko neonacistično paravojaško sosesko

- Advertisement -

V koraku z ministrstvom za finance so se pripadniki sankcionirane soseske borili skupaj z ruskimi milicami, vključno s koncem ozemlja, ki so ga ukrajinske sile zavzele v ponedeljek.

1239 Skupaj ogledov

5 Skupni deleži

Ameriško ministrstvo za finance je dodalo pet naslovov kriptovalut, povezanih z neonacistično sosesko, ki aretira zaradi ruske bitke proti Ukrajini, na seznam subjektov, ki jih je sankcioniral kraj zaposlitve tujega premoženja Pomoč pri spremljanju.

V četrtkovem vpogledu je Ministrstvo za finance ZDA določilo 00 ljudje in nekaj subjektov, vključno s številnimi, za katere so oblasti trdile, da so pospešile sanje ruskih oblasti v Ukrajini, na seznam posebej označenih državljanov, s čimer so ameriškim ljudem in korporacijam uspešno preprečili, da bi šli mimo njih. V sankcije brez dvoma navidezno največ subjektov – neonacistične paravojaške soseske, imenovane Assignment Force Rusich – sta bila vključena 2 naslova kriptovalute za Bitcoin (BTC), 2 za Ether (ETH) in 1 za Tether (USDT).

Ministrica za finance Janet Yellen je omenila, da so bile sankcije uvedene kot faza prizadevanj oblasti, da bi “ohranili Rusijo odgovorno za svoje bojne zločine, grozodejstva in agresijo,” finančno osamili ruskega predsednika Vladimirja Putina in državi preprečiti financiranje svoje milice. V ponedeljek je ukrajinska milica zavzela del ozemlja vzhodno od mesta Harkov, ki so ga ruske sile zasedle več mesecev.

V koraku z Ministrstvom za finance se je Assignment Force Rusich boril skupaj z rusko milico v Ukrajini, vključno s koncem ne tako dolgo v preteklosti obnovljenega ozemlja, in imel plačance, obtožene ” grozodejstva v nasprotju z mrtvimi in ujetimi ukrajinskimi vojaki« v 1200 za dolžino vojskovanja znotraj stanovanje v Donbasu. Oddelek je trdil, da se je neonacistična soseska spremenila v krivdo ali sokrivdo za dejanja, ki “spodkopavajo mir, varnost, politično stabilnost ali ozemeljsko celovitost ZDA, njenih zaveznikov ali spremljevalcev” za najbolj kul stvar pri ruskih oblasteh.

Povezano: Ukrajina je potrdil vrednost, ki jo kriptovaluta daje natanko drugim ljudem

Odkar je ruska milica februarja začela svojo invazijo na Ukrajino, so oblasti ZDA in številni častniki v Evropi uvedli sankcije, usmerjene v slabi finančni sistem države in kaznuje premožne ljudi. V sredo je ministrstvo za finance dodatno objavilo, da je sankcioniralo 7 naslovov BTC, domnevno povezanih z dvema iranskima državljanoma, ki sta bila del soseske z izsiljevalsko programsko opremo.

62042

62042

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -